dichtbij
legalisatie

Nepal plant en streeft ernaar de cannabisteelt te legaliseren

Nepalese wetgevers bespreken legalisatie

Communistische Partij wetgevers en leider van Nepal willen cannabis legaliseren in het Himalaya-land. Zesenveertig leden van de regerende Nepalese Communistische Partij hebben het voorstel in het parlement ingediend om de productie en het gebruik van cannabis te legaliseren, zei partijwetgever Birod Khatiwada maandag.

"Westerse landen hebben achter het verbod op cannabis gestaan ​​en zijn al bezig met legalisatie op hun grondgebied", aldus wetgevers in Nepal, van plan om de ouderdom te herstellen en de groei te bevestigen en gelegaliseerde cannabishandel, ook om de economische situatie van arme boeren te verbeteren.

Hij zei dat het bergachtige terrein van het Himalayagebergte geschikt is voor dit gewas en dat boeren toestaan ​​om het te cultiveren zeer gunstig zou zijn voor de armen.

"Het legaliseren van marihuana zal arme boeren helpen en omdat de meeste westerse landen die achter de legalisatie staan, het verbod al hebben beëindigd, zou Nepal het verbod ook moeten opheffen," zei Meneer Khatiwada.

Over het voorstel moet in het Parlement worden gedebatteerd voordat de bestaande wetgeving wordt gewijzigd.

Nepal stond bekend om het gebruik van cannabis en andere verdovende middelen toen hippies dit land in de jaren zestig bezochten. Charas wordt al generaties lang in Nepal gebruikt en is wereldwijd bekend geworden.

Cannabis is illegaal sinds 1973

Landbouw, productie en handel in cannabis zijn sinds 1973 in Nepal verboden. Wetgevers beweren dat meer dan 65 landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada en Duitsland, de leiding hebben genomen over de verbodsbeweging. marihuana in de jaren zeventig, heeft het al gelegaliseerd.

Hoewel het illegaal is, wordt het bijna vrij gerookt tijdens het feest van de hindoegod Shiva, die gepland staat voor het einde van de maand.

Woordvoerder van de regering en minister van Informatie- en Communicatietechnologie Gokul Baskota zei dat de regering nog geen stappen had gezet om het te legaliseren, maar in de schijnwerpers stond.

Tot op heden is er geen verdere discussie over cannabis als kans voor Nepal geweest. Het federale parlement van Nepal moet eerst de huidige formulering van het wetsvoorstel bespreken voordat het wijzigingen kan aanbrengen.

Tags: LoiNepalVerbod