dichtbij
Lifestyle

Universiteit van Colorado diploma in cannabis

De afdeling hoger onderwijs in Colorado doet zijn naam eer aan.

Dit departement van een van de eerste Amerikaanse staten die cannabis legaliseren, heeft annonce Colorado State University: Pueblo begint vrijdag met het aanbieden van een bachelordiploma in cannabisbiologie en chemie. Dus als een jonge universiteitsstudent je vertelt dat hij 'het kruid bestudeert', zal hij niet noodzakelijkerwijs tevreden zijn met het rollen van een joint in zijn studentenkamer, maar eerder een 'veeleisend' staatsdiploma in cannabis.

Volgens de Denver Post zal de cursus "Cannabis, Biologie en Chemie" beschikbaar zijn voor studenten die de wetenschappen willen bestuderen die nodig zijn om te slagen in de cannabisindustrie, vanaf dit najaar. Het programma is beschreven als vergelijkbaar met een bachelordiploma in biologie en scheikunde, en omvat een laboratorium dat een vergunning heeft om industriële hennep te laten groeien, zodat studenten kunnen werken met plantaardige cannabinoïden.

Het volgt op de aankondiging van een nieuw onderzoekscentrum dat is gebouwd om de chemische verbindingen van hennep te bestuderen, dat volgens planning in het voorjaar zal worden geopend aan het College of Natural Sciences op de Fort Collins-campus van de Colorado State University.

Het besluit om dit programma te lanceren komt op een moment dat de cannabisindustrie een hoge vlucht neemt en wanneer legalisatie de toegang tot deze stof in het hele land vergroot.

"Dit is een rigoureuze graad, aangepast aan de groeiende vraag die ontstaat door de cannabisindustrie," zei David Lehmpuhl, decaan van het College of Science and Mathematics aan CSU-Pueblo, in The Denver Post. “Hennep en marihuana zijn echt naar voren gekomen in veel economische sectoren van het land. Wij zijn noch pro-cannabis noch anti-cannabis. Wat ons interesseert is de wetenschap en de opleiding van studenten zodat ze geïnteresseerd zijn in deze wetenschap ”.

De cursus benadrukt natuurlijke producten, waaronder de studie van de genetica van cannabis en andere planten, aangevuld met extra cursussen in neurobiologie, biochemie en genetica en analytische chemie, inclusief de ontdekking en meting van de CBD-concentratie van bepaalde producten.

Het programma is een van de eerste in zijn soort, met CSU-Pueblo-functionarissen die het Northern Michigan Herbal Chemistry-diploma in hun programmavoorstel citeren als een vergelijkbaar diploma dat studenten voorbereidt op banen gerelateerd aan cannabis. Sinds de legalisatie van de verkoop van marihuana heeft Colorado de industrie een hoge vlucht genomen, met een jaarlijkse cannabisverkoop van meer dan $ XNUMX miljard. Ambtenaren geloven dat het nieuwe programma erg populair zal zijn en anticiperen op de grote vraag naar het programma.

Tags: Coloradode schoolonderwijsGebruikenEtude