dichtbij
legalisatie

Het jongste parlementslid van Malta is belast met de hervorming van de legalisatie

Het jongste parlementslid van Malta dat verantwoordelijk is voor de hervorming van gelijkheid, cannabis, prostitutie en goed bestuur

Rosianne Cutajar, het jongste parlementslid, is benoemd tot parlementair secretaris voor gelijkheid, cannabishervormingen en goed bestuur. Cannabisconsumenten vragen zich nu af of de Maltese regering echt de Maltese wetgeving naar het moderne tijdperk wil brengen en Malta wil informeren over deze plant nu legaal en geleverd in apotheken over het hele eiland.

Nieuwe premier Robert Abela scheidde het ministerie van gelijkheid van Europese zaken en voegde het samen met het parlementaire secretariaat voor hervormingen, een kabinet dat voormalig premier Joseph Muscat oprichtte na de verkiezingen van 2017 voor focus op hervormingen met betrekking tot prostitutie, parlementaire genderquota en de legalisatie van cannabis voor persoonlijk gebruik, evenals op de identiteit van Malta.

De portefeuille werd oorspronkelijk toegekend aan Julia Farrugia Portelli en, hoewel ze positiecampagnes heeft gelanceerd over prostitutie en gelijke gendervertegenwoordiging in het parlement, heeft de hervorming van cannabis zich langzaam ontwikkeld. Dit wordt geïllustreerd door de langverwachte educatieve cannabiscampagne voor 9000 studenten, die een boekje voor sociale en persoonlijke ontwikkeling bleek te zijn waarin slechts eenmaal cannabis werd genoemd. Met andere woorden, een totaal fiasco.

Het is een behoorlijk behoorlijk boekje: behalve dat het bijna niets over cannabis bevat en absoluut geen nieuwe informatie over de plant.

Op de foto hierboven: een tweet van de parlementaire secretaris die verantwoordelijk is voor de hervorming van de cannabiswetgeving met betrekking tot de cannabiscampagne, waarbij cannabis als achtergrond wordt gebruikt, maar slechts één keer over cannabis in totaal.

Farrugia Portelli moet nu worden overgedragen aan het ministerie van Toerisme.

Afgelopen november verdedigde Rosianne Cutajar een Maltese vrouw nadat een rechtbank haar veroordeelde tot zes maanden gevangenisstraf voor het verbouwen van 6,5 g cannabis.

Jien ukoll ma naqbilx li din il-persuna kellna nibatuha l-habs ghal sitt xhur u ncapsulha l-kondotta minhabba 6.5g ta '…

Publiée par Rosianne Cutajar op Vendredi 15 novembre 2019

"Ik ben het er ook niet mee eens dat iemand zes maanden naar de gevangenis moet worden gestuurd en zijn gedrag moet verpesten vanwege 6,5 gram cannabis," zei ze. "Als we nog steeds echt geloven dat cannabis schadelijk kan zijn (zelfs als studies het betwisten), dan moet de zin gericht zijn op hulp en revalidatie, niet op gevangenisstraf."

Minister van Justitie Owen Bonnici stelde vervolgens een actualisering van de wet voor ter discussie in het parlement.

Abela heeft Cutajar ook de verantwoordelijkheid toevertrouwd voor goed bestuur, een belangrijk teken van vertrouwen van de voormalige burgemeester van Qormi, die de jongste vrouw in het kabinet zal worden sinds voormalig president Agatha Barbara.