dichtbij
Sante

Het gebruik van cannabinoïden gaat gepaard met een afname van constipatie

Blog-Cannabis

Onderzoek zegt dat mensen die cannabis gebruiken minder last hebben van constipatie

In een etude waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in The American Journal of Gastroenterologyn, Dr. Kyle Staller van de divisie Gastro-enterologie van het Massachusetts General Hospital en zijn collega's schreven dat cannabisgebruik mogelijk het maag-darmstelsel zou kunnen veranderen.

"Huidig ​​bewijs suggereert dat cannabinoïden de darmtransit vertragen door acties op de CB1-receptor," schreven ze. Een recent klinisch onderzoek meldde echter dat hennepzaadpillen de symptomen van constipatie verbeterden bij patiënten met functionele constipatie, wat suggereert dat het summatieve effect van gescheiden cannabinoïden in de cannabisplant een uniek effect kan hebben op darmmotiliteit. "

Een vijf jaar durende studie van gegevens

Om de effecten op de darmfunctie te onderzoeken, selecteerden de onderzoekers volwassenen (in de leeftijd van 20 tot 59 jaar) die een vragenlijst hadden ingevuld over medicijnen en darmgezondheid bij de US National Health and Nutrition Survey. gedurende een periode van 6 jaar, van 2005 tot 2010. Ze schatten de kans op constipatie of diarree afhankelijk van de staat van cannabisgebruik.

Over het algemeen vonden Staller en collega's dat de prevalentie van constipatie lager was bij degenen die recent cannabisgebruik meldden dan bij degenen die het langer gebruikten of die geen marihuana gebruikten. nooit verbruikt. Recent marihuanagebruik is ook in verband gebracht met een verminderd risico op constipatie.

Deze daling hield aan na correctie voor leeftijd en demografische factoren, comorbiditeiten, middelengebruik, constiperende medicijnen, algemene gezondheidstoestand, lichamelijke activiteit en emotionele en dieetstoornissen. eten. Er was geen verband tussen recente wietconsumptie en diarree.

Nieuwe studies om de resultaten te verfijnen

"Onze analyse is de eerste klinische studie die cannabis en de darmfunctie bij mensen koppelt op basis van een steekproef van de bevolking en belangrijke informatie biedt over de algemene effecten van verschillende componenten van cannabis op constipatie," schreef Staller en zijn collega's. "Vanwege de prevalentie van constipatie en de toenemende beschikbaarheid van cannabis voor recreatieve en medicinale doeleinden, zijn verdere studies nodig om te bepalen hoe het gebruik van cannabis, verschillende soorten en de frequentie van consumptie hun zichtbare effecten uitoefenen. bij constipatie. "

Tags: cannabinoïdenVerbruikEndocannabinoid-systeem