dichtbij
legalisatie

Europarlementsleden ondersteunen experimenten met medicinaal gebruik van cannabis

Blog-Cannabis

Europarlementsleden stemden grotendeels voor experiment met het medicinaal gebruik van cannabis, hoewel sommige gekozen functionarissen twijfels hadden over het signaal dat naar jongeren werd gestuurd of over de productie van de stof.

Het amendement van de rapporteur Olivier Véran (LREM) op de ontwerpbegroting van de Safely voor 2020 voorziet in een experimentele machtiging voor twee jaar om medicinaal gebruik van cannabis toe te staan. Volgens een parlementaire bron is het "met een zeer grote meerderheid" in de commissie sociale zaken aangenomen.

Het experiment zou ongeveer 3.000-patiënten moeten omvatten, om pijn te behandelen die bijvoorbeeld te maken heeft met kanker of multiple sclerose, legt dhr. Veran uit. Het zal op medisch voorschrift worden gedaan in verschillende ziekenhuizen en de stof kan worden toegediend in de vorm van "gedroogde bloemen, oliën of kruidenthee".

Benadrukkend dat "17-landen van de Europese Unie het al in verschillende vormen hebben toegestaan", zei dhr. Véran, een neuroloog van beroep, dat hij patiënten zag die "alleen maar volharden" door cannabis te gebruiken, wijzend " veel hypocrisie "over het onderwerp.

als gelezen
Decriminalized marihuana in Illinois

Het amendement moet volgende week worden heropend in het halfrond om in de ontwerpbegroting te worden opgenomen.

Afgevaardigden van alle kanten waren voor dit experiment, zoals Jean-Pierre Door (LR), Alain Bruneel (PCF), Paul Christophe (UDI-Agir) of Adrien Quatennens (LFI) die onderstreepten in Frankrijk "komen patiënten in het illegale circuit".

Sommige parlementsleden, waaronder Stéphane Viry (LR) of Philippe Vigier (Liberties and Territories) hebben niettemin vraagtekens gezet bij de behoefte aan cannabisproductie als gevolg van deze nieuwe mogelijkheid. Op dit punt was de heer Quatennens van mening dat het amendement "de doos van Pandora" opent, Boris Vallaud (PS) pleitend "als er een meevaller is", zodat het openbaar blijft.

Olivier Véran antwoordde dat, als onderdeel van het experiment, het Nationaal Agentschap voor Geneesmiddelenveiligheid (ANSM) "verantwoordelijk zal zijn voor de aanschaf" van het product uit landen waar het "al als een geneesmiddel wordt beschouwd", waarbij elke stimulans om "Ontwikkel een productieketen".

"We hebben het over 3000-patiënten, niet over een astronomisch aantal mensen dat zou schillen onder de dekking van + beuh-zakken," hield hij vol.

als gelezen
Verschillen tussen CBD-hennep en marihuanaproducten

Bij de twee jaar durende studie zouden ongeveer 3000-patiënten betrokken moeten zijn, om bijvoorbeeld pijn of multiple sclerose te behandelen.

Het Nationaal Agentschap voor de veiligheid van geneesmiddelen (ANSM) zal "verantwoordelijk zijn voor de aanschaf" van het product uit landen waar het "al als een geneesmiddel wordt beschouwd" en elke prikkel afwijzen om "een productieketen te ontwikkelen".

Verschillende gekozen functionarissen vroegen zich ook af over de kalender, terwijl een parlementaire informatiemissie bezig is met het "gebruik van cannabis".

Verkozen functionarissen zoals Cyrille Isaac-Sibille (MoDem) vroegen zich af over het signaal dat naar jonge mensen wordt gestuurd, de heer Veran antwoordde niet te geloven dat zij "verwachten dat we spreken over medisch gebruik, helaas" .

(AFP)

Tags: FrankrijkLoiPolitiquetherapeutische