dichtbij
legalisatie

Australian Capital Territory legaliseert recreatief gebruik

Blog-Cannabis

TCA-parlement keurt wetsvoorstel goed om persoonlijk gebruik van cannabis te legaliseren

Dit is een primeur voor een Australische staat, het Australian Capital Territory (ACT) is het eerste rechtsgebied in het land geworden dat het recreatief gebruik van cannabis legaliseert. De wetgevers van het grondgebied hebben woensdag een historische wet aangenomen waarmee volwassenen tot 50 gram kunnen bezitten en vier planten per huis kunnen cultiveren.

Persoonlijk gebruik van cannabis blijft elders in Australië verboden, maar medisch gebruik is gelegaliseerd in 2016.

Ongeveer 35% van de Australiërs ouder dan 14 hebben gras gegeten tijdens hun leven, volgens de gezondheidsautoriteiten. De ACT heeft ongeveer 400000 inwoners en omvat de stad Canberra en haar omgeving.

Volgens zijn wetgeving, die van kracht wordt op januari 31, blijft het illegaal om cannabis te verkopen of in het openbaar te consumeren. Cannabis blijft een verboden stof onder de Commonwealth-wetgeving en CAW-politieagenten zullen de bevoegdheid behouden om iedereen te arresteren en aan te klagen voor mensenhandel onder deze wetgeving.

als gelezen
10 tips voor betere knoppen

Voorstanders van legalisatie zeggen dat de wet bedoeld is om de risico's en stigmatisering van gebruikers te verminderen, terwijl tegenstanders beweren dat het meer mensen bij de consument kan introduceren. Omdat het geen staat is, is het CAW kwetsbaarder voor het omverwerpen van zijn wetten door de federale overheid.

Wetgevers die het wetsvoorstel woensdag hebben gesponsord, zeiden dat ze "zeer zeker waren" dat het niet door federale politici zou worden uitgedaagd. Ze erkenden echter het bestaan ​​van juridische onzekerheden. Het Gemenebest zal ook de mogelijkheid hebben om de wet in te trekken en de wetten te laten verwijderen als strijdig met zijn eigen wetten.

"Dit elimineert niet volledig het risico dat mensen worden gearresteerd onder de federale wet en we zijn openhartig met de gemeenschap hierover", zei procureur-generaal Gordon Ramsay in de CAW-wetgeving.

Nieuw Zeeland moet een organiseren referendum volgend jaar op legalisatie.

als gelezen
De gevangenis in Zimbabwe vraagt ​​om cannabis te verbouwen om zijn activiteiten te financieren

Dus wat mag wel en wat niet?

  • Alle volwassenen in het Australian Capital Territory kunnen twee cannabisplanten per persoon telen, met een maximum van vier per huishouden.
  • Ze mogen ook tot 50 gram droge cannabis of 150 gram natte cannabis bezitten
  • Het kan niet worden geconsumeerd in het openbaar of in de buurt van kinderen en moet ook worden bewaard op een plaats die niet toegankelijk is voor kinderen.
  • Cannabisplanten moeten worden gekweekt op plaatsen die niet toegankelijk zijn voor het publiek.
  • Het is legaal volgens de wet, maar je kunt nog steeds worden gearresteerd
Tags: AustraliëzelfontwikkelingLoirecreatief