dichtbij
legalisatie

Staat Manipur in India om cannabis te legaliseren voor medische en industriële doeleinden

Blog-Cannabis

Manipur Chief Minister Nongthombam Biren Singh zei dat zijn regering van plan is om cannabis te legaliseren als onderdeel van zijn "Start-up Manipur" -campagne.

De minister heeft gedeclareerd tijdens een persconferentie op zaterdag dat de voorbereidingen gaande zijn om de kwestie te bespreken en een besluit te nemen tijdens de volgende kabinetsvergadering. Hij zei dat de teelt van de plant moet worden gedaan zodat deze strikt voor medicinale doeleinden kan worden gebruikt.

Hij gaf aan dat drie staten van Arunachal Pradesh, Uttarakhand en Uttar Pradesh hebben cannabis al gelegaliseerd voor medische doeleinden.

Om het succes van dit plan te verzekeren, zocht hij steun bij burgers, intellectuelen, maatschappelijke organisaties en de staatsmedia. "Wij zijn de enigen die van Manipur een economisch en sociaal geavanceerde staat kunnen maken," voegde hij eraan toe.

Cannabis en belastinginkomsten

Biren Singh zei dat de belastinginkomsten van de staat sterk zijn gestegen van 587-roepies tot 2016-17 tot meer dan 1000-roepies tot 2018-19. Hij zei ook dat het bruto binnenlands product van Manipur verdubbelde van 4% in 2016-17 naar 8% in 2018-19.

als gelezen
Edibles worden binnenkort belast op basis van hun THC-gehalte

Uit de cijfers blijkt dat er onder de huidige regering economische groei in de staat is, zei Biren Singh dat een dergelijk tempo van ontwikkeling en groei Manipur in de nabije toekomst tot een geavanceerde staat zou maken.

De legalisatie van cannabis voor medische doeleinden maakt deel uit van dit economische plan.

"Van de olie gewonnen uit cannabis is bekend dat het nuttig is voor het versterken van zenuwen en het behandelen van mensen met verlamming. Bovendien kan de legalisatie van cannabis de economie stimuleren, "zei Biren Singh.

Hij informeerde ook dat een nieuw programma genaamd "Stand-up Manipur" zou worden opgezet om laagwaardige leningen te verstrekken aan ondernemers die behoren tot de categorieën Geplande Kasten, Geplande Stammen, Achtergestelde en Andere Minderheden van de Staat.

Manipur legaliseert marihuana voor medische, industriële doeleinden

De coalitieregering onder leiding van de Bharatiya Janata-partij, onder leiding van hoofdminister Nongthombam Biren Singh, promoot sinds augustus 2018 "Start-up Manipur". Het tweede deel van deze promotiecampagne begon met de 20 van september

als gelezen
Publieke consumptie is nu toegestaan ​​in Colombia

Na het eerste deel van deze campagne zou de rijksoverheid 334 in aanmerking komende ondernemers voor financiële hulp hebben geïdentificeerd. Onder hen werd 29 geacht een hoog potentieel te hebben.

Tags: zelfontwikkelingIndeLoi