dichtbij
Medische kledij

Cannabidiol kan epileptische aanvallen verlichten en de cerebrale ritmes van het Angelman-syndroom reguleren

Blog-Cannabis

Onderzoekers van de University of North Carolina (UNC) School of Medicine tonen aan dat het epileptische aanvallen kan verlichten en hersenritmes kan reguleren in Angelman Syndrome, een zeldzame neurologische ziekte.

Gepubliceerd in het Journal of Clinical Investigation, onderzoek met diermodellen van het Angelman-syndroom, toont aan dat CBD patiënten met deze ernstige ziekte, die wordt gekenmerkt door intellectuele handicaps, gebrek aan capaciteit, kan helpen verbale expressie, disfunctie van het hersenritme en ernstige epilepsie, vaak resistent tegen medicijnen. Cannabidiol (CBD), wordt vaak gebruikt om angst, slaapstoornissen, pijn en vele andere neurologische aandoeningen te behandelen.

"Er is een onvervulde behoefte aan betere behandelingen voor kinderen met het Angelman-syndroom om hen te helpen een beter leven te leiden en hun families en assistenten te helpen. Onze resultaten laten zien dat de CBD de medische gemeenschap kan helpen om veilig op deze behoefte in te spelen. "
Ben Philpot, PhD, Kenan Emeritus Hoogleraar Celbiologie en Fysiologie en Associate Director van het UNC Neuroscience Center

CBD, een belangrijk bestanddeel van fytocannabinoïden van cannabis, heeft al anti-epileptische, anti-angst- en antipsychotische effecten aangetoond. En in 2018 heeft de FDA CBD goedgekeurd voor de behandeling van epileptische aanvallen geassocieerd met twee zeldzame vormen van epilepsie, maar er is weinig bekend over de mogelijke anti-epileptische en gedragseffecten van CBD op de symptomen van het Angelman-syndroom.

Resultaat van zoeken naar afbeeldingen voor "Angelman-syndroom"
Voor het eerst "Joyful Puppet Syndrome" genoemd vanwege buitensporige opgewektheid, is deze ziekte vernoemd naar zijn ontdekker, Dr. Harry Angelman

Het Philpot Lab is een voorloper in het maken van genetisch gemodificeerde muismodellen met neurologische aandoeningen, en ze gebruiken deze modellen om nieuwe behandelingen voor verschillende ziekten te identificeren, zoals Rett, Pitt-Hopkins en Angelman-syndromen.

als gelezen
Cannabis reguleert de lichaamstemperatuur

In experimenten onder leiding van Dr. Bin Gu, PhD, hebben onderzoekers van UNC-Chapel Hill systematisch de gunstige effecten van CBD op aanvallen, motorische tekorten en abnormale hersenactiviteit getest. deze donnees werden gemeten door elektro-encefalogram bij genetisch gemodelleerde Angelman-syndroommuizen, in de hoop dat deze informatie mogelijk klinisch gebruik zou kunnen leiden.

De onderzoekers ontdekten dat een enkele dosis CBD de ernst van epileptische aanvallen bij muizen aanzienlijk verminderde wanneer epileptische aanvallen experimenteel werden geactiveerd door hoge lichaamstemperatuur of harde geluiden. Een typische dosis CBD-anticonvulsivum (100 mg / kg) veroorzaakte milde sedatie bij muizen, maar had weinig effect op de coördinatie of het motorische evenwicht. CBD heeft ook normale hersenritmes hersteld die vaak worden gewijzigd in het syndroom van Angelman.

"We zijn ervan overtuigd dat onze studie het preklinische raamwerk biedt dat nodig is om de rationele ontwikkeling van CBD beter te begeleiden als een therapie om de epileptische aanvallen geassocieerd met het Angelman-syndroom en andere neurologische aandoeningen te verminderen," zei Dr. Bin gu.

Philpot en Gu hebben aangegeven dat patiënten en families altijd het advies van hun arts moeten inwinnen voordat ze CBD-producten nemen, en dat een klinische proef bij mensen noodzakelijk is om de effectiviteit en veiligheid volledig te begrijpen.

Tags: EpilepsieHuile de CBDziekteNeuroscienceZoekenSyndroombehandeling