dichtbij
Bedrijf

Londen vervangt Frankfurt als hub van de Europese cannabishoofdstad

Blog-Cannabis

Hoewel Frankfurt momenteel de voorkeursmarkt is voor bedrijven, zal kapitaal dat naar Londen stroomt, volgens deskundigen het Europese financiële centrum van cannabis zijn.

Jonathan Roy, directeur van het Cannabis Investor Forum, zei dat investeringsmogelijkheden in het VK momenteel beperkt zijn tot een paar bedrijven, terwijl anderen "de wacht houden".

Over de recente cannabis- en CBD-tentoonstelling in Birmingham, Engeland, zei Roy dat zijn onderzoek aangeeft dat sommige bedrijven zich willen aanmelden voor de London Stock Exchange, maar op anderen wachten eerst lanceren.

10 naar 15 Directe IPO's

Hij zei: "Er zijn cannabisbedrijven die op de Londense markten willen drijven, sommigen willen gewoon niet de eerste zijn, omdat de kosten hoog zullen zijn. Zodra de markt echter begint te bewegen, verwachten we dat 10 aan 15-bedrijven binnen twee jaar openbaar worden en er een erkende cannabissector op de markt wordt gecreëerd.

"Hoewel we Noord-Amerikaanse bedrijven momenteel aangetrokken voelen tot Frankfurt, is de financiële liquiditeit in Londen niet toereikend en wordt deze markt de grootste Europese markt."

Geen grote merken ... voorlopig

Terwijl Noord-Amerikaanse bedrijven belangstelling trekken van grote wereldwijde merken (Hexo en Molson Coors, Canopy en Constellation), zal dit soort operaties voorlopig niet in gebruik zijn in Londen, zei Roy.

als gelezen
Kerri Parker gebruikt zelfmedicatie tegen haar hersentumoren

"We bevinden ons nog steeds in een heel, heel, heel, heel vroeg stadium voor Britse bedrijven en het kan nog drie jaar duren voordat ze het doelwit worden van de grote merken."

Een van de problemen waarmee cannabisbedrijven in het VK worden geconfronteerd, is de opbrengst van een misdaadwetgeving, die investeringen ontmoedigt. Banken zijn op hun hoede voor mogelijke juridische valkuilen en zijn terughoudend om te investeren.

Bezorgdheid en verwarring

Nick Tulloch, CEO van Zoetic, voorheen Highlands Natural Resources, runt een van de weinige Britse bedrijven die momenteel op de Londense markt zijn genoteerd. Volgens hem maken deze zorgen en de "verwarring" rondom de regelgeving institutionele beleggers conservatief en op hun hoede voor de sector.

"Ze willen geen schandalen, dus voor nu komt het geld van kleine particuliere investeerders, kleine instellingen en rijke families. Ik kan met drie verschillende advocaten praten en drie verschillende meningen krijgen. Harmonisatie en een duidelijke regelgevingsstructuur zouden welkom zijn en het vertrouwen scheppen om enkele problemen met de banken aan te pakken. "

als gelezen
CBD Market bereikt eerste miljard van 2020

Hij voegt eraan toe dat de invloed van sociale netwerken essentieel is op het gebied van cannabis. In feite leren beleggers eerst over de presentatie en aanwezigheid op sociale media, voordat ze zich concentreren op de kwaliteit van het product.

Institutionele beleggers spelen de wacht

Geoff Miller, een van Cannafi's cannabisconsultants, zei dat de meeste gezinnen met een hoog vermogenneprofiel nu fondsen in de sector hebben. "Veel institutionele beleggers kunnen niets doen omdat ze te groot zijn om mee te doen, maar ze houden het in de gaten en komen uiteindelijk binnen."

Het onvermogen van banken om volledige interesse in de cannabisindustrie te krijgen, om wettelijke en juridische redenen, betekent dat veel cannabisbedrijven gedwongen worden om virtuele leveranciers tegen hoge prijzen te gebruiken, legde hij uit. . Een aantal cannabisbedrijven handelt momenteel in kleinere Londense markten, zoals de NEX Exchange, waaronder The Sativa Group en Ananda Developments.

De London Stock Exchange zal naar verwachting zijn eerste notering krijgen van het Israëlische bedrijf Kanabo Research en het Australische bedrijf MGC Pharmaceuticals, die beide in de komende maanden willen publiceren.

Artikel voorgesteld door CBDtesters

Tags: BedrijfDuitslandBourseUK