dichtbij
Medische kledij

Cannabisgebruikers zijn minder vatbaar voor nosocomiale infecties

Blog-Cannabis

Onderzoek: cannabisgebruikers hebben 80% minder kans om Clostridium difficile op te lopen

Een nieuwe studie van de University of Massachusetts School of Medicine onderzocht de relatie tussen cannabisgebruik en de waarschijnlijkheid van het oplopen van het medicijn. clostridium difficile tijdens ziekenhuisopname. De onderzoekers keken naar de ziekenhuisgegevens van ongeveer 60000-patiënten, van wie de helft cannabisgebruikers was (op basis van medische gegevens) en onderzochten vervolgens of cannabisgebruik het infectierisico beïnvloedde.

Clostridium (of clostridioide) difficile is een bacterie die in ziekenhuizen wordt opgelopen en diarree veroorzaakt die tot de dood kan leiden. 500000-infecties werden gemeld in 2011 in de VS, waarvan 29000-patiënten stierven in de 30-dagen vanaf het moment dat de diagnose werd gesteld.

Een significante vermindering van de risico's van nosocomiale infecties met cannabis

de studie andere variabelen die het infectierisico kunnen beïnvloeden, zoals de leeftijd van de patiënten en ervoor zorgden dat beide groepen, rokers en niet-rokers, zoveel mogelijk op elkaar lijken in deze variabelen, zodat er geen andere verklaring is voor het verschil tussen de twee populatiemonsters.

als gelezen
Alcohol, een medicijn voor de introductie van harddrugs

Tijdens ziekenhuisopnames bij 59824-patiënten was er een significante correlatie tussen cannabisgebruik en een verminderde snelheid van het ontwikkelen van clostridium difficile tijdens het ziekenhuisverblijf. Volgens de gegevens zijn cannabisgebruikers geïnfecteerd in 4555-gevallen op 100000-ziekenhuisopname, vergeleken met 6344 op 100000 bij niet-consumenten, een vermindering van 28% van het infectierisico.

Bovendien is gebleken dat het infectierisico verder afneemt bij cannabisgebruikers die in hun medisch dossier als afhankelijk zijn gedefinieerd, dat wil zeggen dagelijkse consumenten. Deze chronische gebruikers hadden een verminderd risico op een lagere bacteriële infectie van 80% tijdens hun ziekenhuisopname vergeleken met degenen die helemaal geen cannabis gebruikten. De groep gedefinieerd als niet-afhankelijke cannabisgebruikers had een verlaagd risico op 23% in vergelijking met niet-rokers.

Er is geen verklaring gegeven om dit feit te verklaren. De eerste hypothese richt zich op de aanwezigheid van CBD, bekend als een effectief molecuul tegen bacteriën en hun toxines.

Tags: consumentenEtude