dichtbij
Wetenschap

Het eerste vliegtuig ter wereld, gemaakt en aangedreven door hennep, is 10 keer beter bestand dan staal

Blog-Cannabis

Of stoelen, vleugels, muren en zelfs kussens aan boord van het vliegtuig, het hele vliegtuig is gemaakt van hennep.

Met een spanwijdte van bijna 11 meter kan het vliegtuig plaats bieden aan één piloot en vier passagiers. Bovendien werkt het op hennepolie van Hempearth, de Hemp Jet-A Bio Fuel.

In de woorden van Derek Kesek, CEO van Hempearth: "Dit project is onze eerste proef met industriële hennep en we zijn van plan vele andere toepassingen te verkennen. Zodra we de structurele tests hebben vastgesteld en de lessen van dit project hebben geleerd, zullen we ze toepassen op andere vormen van constructie. Dit is het soort toekomst dat we willen bouwen voor ons allemaal hier op aarde. Vanaf daar is er geen limiet. "

als gelezen
Hennepstof kan een revolutie teweegbrengen in Ethiopisch textiel
Hempearth Group, de Canadese Cannabis Company, ontwierp 's werelds eerste op hennep gemaakte vliegtuig

Het voordeel van het gebruik van hennep is de grotere lichtheid in vergelijking met traditionele ruimtevaartmaterialen zoals aluminium of glasvezel. Hierdoor is de hoeveelheid benodigde brandstof minder belangrijk om op grote hoogten op te stijgen en te vliegen.

Een ander positief punt, hennep is niet giftig, is duurzamer en vereist veel minder water en grond dan andere planten. Beter nog, in vergelijking met staal of koolstofvezel, heeft hennep bijna geen invloed op het milieu.

Na haar eerste vlucht naar Kitty Hawk, North Carolina, precies op de locatie waar de Wright Brothers de eerste vlucht in de geschiedenis maakten, zal dit vliegtuig worden tentoongesteld op Wright Brothers Memorial.

Bronnen: Hempearth , lecannabiste , captainplanet

Tags: henneptechnologie