dichtbij
Cultuur en groei

Voor het eerst is een cannabissoort, Charlotte's Web, gepatenteerd

Blog-Cannabis

De Charlotte's Web-stam is officieel erkend als een uitvinding door een patent uitgegeven door de US Patent Registrar, de Amerikaanse instantie die technische innovaties valideert

Dit patent is niet gepubliceerd voor cannabis. De soort bevat minder dan 0,3% THC, waardoor het wordt gecategoriseerd als "hennep" volgens de Amerikaanse wetgeving die sinds december 2018 van kracht is. De stam is geregistreerd onder het nummer CW2A. Het is bijzonder bestand tegen lage temperaturen. Zijn bijzonderheid ligt in zijn vermogen om gemiddeld 6,24% CBD en slechts 0,27% THC te produceren.

Dit lage THC-gehalte opent de deur naar categorisatie als "hennep", zoals gedefinieerd door 2018's Amerikaanse Farm Bill, waarin staat dat buiten 0,3% geen cannabisplant onder de strikte definitie van hennep kan vallen.

De soort "Charlotte's Web" dankt zijn bekendheid aan Charlotte Figi wiens naam zijn naam aan deze variëteit gaf, een jonge epilepticus met het syndroom van Darvet. Zijn symptomen zijn drastisch verminderd, waardoor hij een normaal leven kan leiden. Dit verhaal stond toen in de krantenkoppen van de pers en internationale media.

als gelezen
Eenhuizige cannabis en tweehuizige cannabis

Het bedrijf "Stanley Brothers" maakte in mei 2018 een patentaanvraag en in juli 2019 ontving het bedrijf eindelijk zijn patent en werd het de eerste die het kreeg voor een soort cannabis.

Charlotte's Web Stanley Brothers Weed Pot Marijuana Colorado California
Charlotte's Web groeit op de boerderij van broeder Stanley in de buurt van Wray, Colo

Zo ziet het eruit patenteren van een cannabis soort.

Tags: biotechnologieberichthennepspanningOnkruid