dichtbij
legalisatie

Australië: medicinaal kruid is legaal, maar 91 vrouw heeft moeite om het te krijgen

Blog-Cannabis

Medicinale cannabis kan legaal zijn, maar het kan worden verkregen via de route van de Kafkaesque-jager

Hoewel de Australische regering bijna drie jaar geleden het gebruik van cannabis voor medische doeleinden heeft goedgekeurd, is er nog steeds administratieve rompslomp die voorkomt dat Australiërs er toegang toe hebben. Patricia, 91 jaar oud wacht op spondylitis, wat betekent dat ze een gebogen rug heeft en lijdt. Er zijn 18 maanden, ze brak L2 wervels toen haar man op haar viel. Ze heeft maculaire degeneratie. Hij werd gediagnosticeerd met leukemie, maar de artsen vergisten zich door te zeggen dat het leverkanker was. Omdat ze geen symptomen had, besloot ze de diagnose te negeren, en terecht. Ze lijdt ook aan bursitis.

Zijn hersenen en geest zijn echter intact, evenals zijn gevoel voor humor. Helaas kan hetzelfde niet worden gezegd van zijn lichaam, dat letterlijk is gebroken.

Het probleem waarmee ze geconfronteerd werd, was de voortdurende pijn en het falen van alle medicijnen die haar artsen hadden voorgeschreven om het te verhelpen. Zijn kwaliteit van leven is verslechterd. Ze was niet in staat om het huis te verlaten, eenvoudige taken uit te voeren en zelfs uit bed te komen zonder te lijden. Haar dochter deed wat onderzoek om haar pijn met cannabis te verlichten.

Ze ontdekte dat er slechts één cannabiskliniek is in Sydney, met enkele verkooppunten. Het was eerst nodig om een ​​aanbeveling van zijn huisarts te krijgen. Hij kende medicinale cannabis niet en moest daarom bewust worden gemaakt.

als gelezen
Amerikaanse patiënten worden beschermd tegen federale vervolging

Toen werd een afspraak gemaakt met de kliniek. Dit was weken van tevoren gepland omdat de arts van de kliniek op woensdag maar een halve dag werkt. Een beoordeling van deze dame was nodig om te bepalen of ze genoeg leed om een ​​recept te rechtvaardigen. Dat betekende een taxirit van 20 kilometer om naar de kliniek te gaan.

De arts beoordeelde mijn moeder als een geschikte kandidaat voor medicinale cannabis en rekende haar $ 200 consultatiekosten aan, ter plaatse te betalen. Hij legde uit dat ze 250 $ ook meer zou moeten geven om de documenten te verwerken en naar Canberra te sturen. De verwerkingstijd van de aanvraag? Het duurt tussen 10 minuten en een maand, afhankelijk van wie zich aan de andere kant van het faxapparaat bevond.

Twee weken later kwam het goede nieuws. Canberra had zijn goedkeuring gegeven. Ze zal echter moeten terugkeren naar de kliniek om het recept op te halen. Haar dochter legde uit dat haar moeder te zwak was en te veel leed om dit te doen, dus ging ze naar haar plaats.

Dit bezoek duurde 10 minuten, kostte 125 $ meer en ze hoorde dat ze een apotheek moest vinden die door de overheid was goedgekeurd om het recept te accepteren en het medicijn te distribueren. Gelukkig werd de apotheker dicht bij deze dame goedgekeurd door de autoriteiten.

als gelezen
Polen zegt ja tegen medicinale cannabis

Het duurde twee of drie dagen om het medicijn aan de apotheker te bezorgen. Er waren vijf bestellingen. Elk recept bevatte drie flessen 25 milliliter en kost $ 600. Dit is 200 $ per fles 25 ml.

Bovendien kwam cannabisolie uit Nieuw-Zeeland via zijn Canadese bedrijf en geen enkele Australische onderneming mocht het leveren. Blijkbaar is het een zeer complex proces.

De kosten van het eerste recept: 200 $ voor het eerste consult, 250 $ voor overheidsdocumentatie, 125 $ voor de tekst en 600 $ voor het recept. Totaal: 1175 $.

Na het krijgen van de olie, 91's vrouw moet nu regelmatig communiceren met de arts van de kliniek, zodat hij aan Canberra kan rapporteren over zijn gezondheidstoestand. Het is verplicht als hij zijn receptvergunning wil behouden.

Cannabisolie heeft het leven van deze vrouw veranderd. Ze neemt nu de bus, heeft vrienden en kan zonder pijn uit bed opstaan. We worden niet verbrand door medicinale cannabis te gebruiken. En toch, als het lijden verlicht zonder bijwerkingen.

Deze vrouw had het geluk door haar familie te worden ondersteund, en dit is helaas niet voor iedereen het geval, ook niet voor het financiële aspect.

Het is niet genoeg dat medicinale cannabis gelegaliseerd is. Het is tijd om de productie overal toe te staan ​​en op te nemen in de Australische ziektekostenverzekering.

Tags: AustraliëapotheekLoi