dichtbij
Wetenschap

Nerolidol, de terpeen van cannabis met verbluffende eigenschappen

Blog-Cannabis

Terpenen begrijpen: Nerolidol

Nerolidol is een terpeen met verrassende anti-kanker, anti-schimmel, antimicrobiële, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Het werkt ook als een kalmerend middel, zoals myrceen en linalool, en bestrijdt zweren. Terpenen hebben eigenschappen die vergelijkbaar zijn met andere gezonde cannabischemicaliën, zoals cannabinoïden, waaronder tetrahydrocannabinol (THC) en cannabidiol (CBD).

Resultaat van zoeken naar afbeeldingen voor "nerolidol cannabis"
nerolidol

Nerolidol (soms penetrol, peruviol of trans-nerolidol genoemd) heeft een geur van verse schors, soms aangeduid als "houtachtig" of "fruitig" en kan lijken op appel, citrus of roos. Net als andere terpenen, wordt nerolidol door de voedingsindustrie gebruikt als smaakstof, of als ingrediënt in sommige parfums en wordt het zelfs gebruikt in reinigingsmiddelen en wasmiddelen.

Net als andere terpenen wordt nerolidol ook door veel planten geproduceerd naast cannabis. Citroengras, gember, jasmijn, lavendel, citroengras, neroli, sinaasappel- en tea tree olie zijn goede bronnen van deze terpeen.

Cannabis soorten waarvan bekend is dat ze aanzienlijke hoeveelheden nerolidol bevatten, zijn Blue Dream, Bubba Kush, Chem Dawg, Good Morning, GSC (voorheen Girl Scout Cookies), Island Sweet Skunk, Jack Herer, Sojourn, Skywalker OG en Sour Diesel.

Zoekresultaat voor "bubba kush nerolidol stam"
Bubba Kush

Medicinale werkzaamheid

Terpenen hebben een aantal dingen gemeen, wat betreft de werkzaamheid van geneesmiddelen. Formeel onderzoek en bewijs suggereren dat nerolidol patiënten en consumenten een breed scala aan belangrijke gezondheidsvoordelen biedt die vergelijkbaar zijn met of bijna identiek zijn aan andere terpenen en cannabinoïden.

Onder de kwaliteiten van nerolidol bevinden zich antikanker, antischimmel, antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen. Nerolidol werkt als een kalmerend middel (vergelijkbaar met myrceen en linalool) en is een effectief middel voor de bestrijding van malaria en zweren. Het is een veelbelovend cytotoxisch (anti-kanker) middel op basis van zijn vermogen om het membraan van kankercellen te verstoren.

Cannabis terpenen

de studies

Studies over nerolidol en vergelijkbare terpenen hebben meerdere medicijnefficiënties aangetoond die patiënten met uiteenlopende ziekten kunnen helpen, zoals bacteriële infecties, kanker, malaria, huidletsels, zweren en, net als veel andere terpenen, aandoening met systemische ontsteking (waaronder artritis, astma en fibromyalgie).

als gelezen
Stijgende trend voor e-liquide CBD ten koste van nicotine

Een studie van 2016 getiteld "Nerolidol: een sesquiterpeenalcohol met meerdere farmacologische en biologische activiteiten", gepubliceerd in Molecular Diversity Preservation International, heeft aangetoond dat nerolidol veel medische voordelen biedt, waaronder de potentiële rol bij de behandeling van kanker, malaria en zweren. en alle ziekten en aandoeningen die verband houden met ontsteking.

De onderzoekers in de studie concludeerden: "Nerolidol is een van de gemeenschappelijke componenten van de etherische olie van verschillende geneeskrachtige planten. Een meerderheid van studies laat zien dat nerolidol het hoofdbestanddeel is van veel planten dat hun farmacologische en biologische activiteiten verklaart, zoals antimicrobiële, antiparasitaire, antimicrobiële, anti-oxidanten, anti-nociceptieve, ontstekingsremmende, ontstekingsremmende eigenschappen. , verbetering van de huidpenetratie en antikanker. "

Een 2016-studie getiteld "Neuroprotective effect of nerolidol on neuroinflammation and rotenone-induced oxidative stress," gepubliceerd in het tijdschrift BMC Neuroscience, onthulde de neuroprotectieve effecten van nerolidol op basis van zijn ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. De studie onderzocht de werkzaamheid van nerolidol bij neurodegeneratieve ziekten, met name de ziekte van Parkinson (PD).

als gelezen
De uittocht naar het land van medicinale cannabis

De onderzoekers rapporteerden: "Concluderend suggereert onze studie dat nerolidolsuppletie ... neurodegeneratie verbetert door zijn antioxiderende en ontstekingsremmende activiteiten. De huidige resultaten benadrukken het therapeutische potentieel van nerolidol bij neurodegeneratieve ziekten, waaronder de ziekte van Parkinson. "

De auteurs van de studie benadrukten de noodzaak van verder onderzoek naar de genezingsdynamiek achter nerolidol. "Verdere studies zijn nodig om de moleculaire mechanismen van hoe nerolidol antioxiderende en ontstekingsremmende activiteiten versterkt, volledig te begrijpen," concludeerde het onderzoek.

Een studie van 2007 met de titel "Antischimmeleffect van Eugenol en Nerolidol", gepubliceerd in het tijdschrift Biological and Pharmaceutical Bulletin, onderzocht de werkzaamheid van nerolidol als een actuele behandeling voor huidletsels. "Nerolidol verbeterde de huidletsels geïnfecteerd door M. gypseum," meldden de onderzoekers. De studie concludeerde: "Deze resultaten suggereren dat nerolidol aanvullende antischimmelmiddelen zou kunnen toepassen."

Een studie van 2003 getiteld "Sensibilisatie van Staphylococcus aureus en Escherichia Coli voor antibiotica door de sesquiterpenoïde Nerolidol, Farnesol, Bisabolol en Apritone" en gepubliceerd in het tijdschrift Antimicrobial Agents and Chemotherapy onthulde dat nerolidol en drie van zijn tegenhangers kunnen bestrijden bacteriële infecties.

De onderzoekers concludeerden: "Mogelijke toepassingen omvatten het behandelen of voorkomen van infecties, het verbeteren van voedselveiligheid en het verrijken van bestaande desinfectieprocedures.

Tags: pijnbestrijdingAnti-inflammatoireterpeenbehandeling