dichtbij
Sante

Vapen: de verontreinigende stof die aanwezig is in dampproducten in de Verenigde Staten wordt geassocieerd met longziekten

Tests tonen aan dat de verontreinigende stof in op dampen gebaseerde verdampingsproducten geassocieerd is met longziekten

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention en de Amerikaanse FDA werken onvermoeibaar aan het onderzoeken van gevallen van ernstige aandoeningen van de luchtwegen die verband houden met het gebruik van e-sigaretproducten. Vorige week hoorden we van de dood van een volwassene in Illinois die in het ziekenhuis was opgenomen voor een ernstige luchtwegaandoening na het gebruik van een elektronisch sigaretproduct. Gezondheidsambtenaren en de federale overheid die mysterieuze vapengerelateerde longziekten hebben onderzocht, vonden dezelfde chemische stof in monsters van cannabisbevattende producten die werden gebruikt door zieke mensen in verschillende delen van het land die verschillende cannabismerken gebruikten. producten in de afgelopen weken.

De chemische stof is een olie die is afgeleid van vitamine E. Onderzoekers van de Amerikaanse Food and Drug Administration ontdekten dat cannabisolie in cannabisproducten werd afgenomen bij patiënten die ziek werden in de Verenigde Staten. Staten. FDA-functionarissen hebben deze informatie tijdens een telefonische briefing deze week met ambtenaren van de staat gedeeld, volgens verschillende functionarissen die aan de oproep hebben deelgenomen.

Deze zelfde chemische stof werd ook gevonden in bijna alle monsters van zieke patiënten in New York in de afgelopen weken, zei een woordvoerster van de afdeling volksgezondheid.

Hoewel dit het eerste veel voorkomende item is in monsters uit het hele land, zeiden gezondheidsfunctionarissen dat het te vroeg was om te weten of dit dit soort longinfecties veroorzaakte

Vitamine E is ook aanwezig in sommige voedingsmiddelen zoals amandelen, olijven, koolzaadolie of jojoba. De van vitamine afgeleide olie, bekend als vitamine E-acetaat, is algemeen verkrijgbaar als voedingssupplement en wordt gebruikt bij actuele huidbehandelingen. Het is niet bekend dat het schadelijk is wanneer het wordt ingenomen als een vitaminesupplement of op de huid wordt aangebracht. De naam lijkt onschadelijk, zeggen experts, maar de moleculaire structuur kan het gevaarlijk maken als het wordt ingeademd. De eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van olie kunnen worden geassocieerd met de soorten ademhalingssymptomen die door veel patiënten worden gemeld: hoesten, kortademigheid en pijn op de borst, zeiden de ambtenaren.

"Eerdere tests in New York hadden ons geleerd dat ze vitamine E-acetaat hadden gevonden, maar het feit dat de FDA erover praat als onderdeel van het algemene testplan was het meest opmerkelijke heb gehoord ', zei een functionaris die naar de briefing luisterde. mocht niet in het openbaar spreken.

De FDA heeft de nationale autoriteiten woensdag ook verteld dat haar laboratoriumtests volgens een andere persoon die aan het beroep heeft deelgenomen geen afwijkingen in op nicotine gebaseerde producten die bij zieke patiënten zijn verzameld, aan het licht hebben gebracht.

Het onderzoek was bijzonder moeilijk voor de gezondheidsautoriteiten. "We weten niet waar we naar op zoek zijn", een functionaris bij de Centers for Disease Control and Prevention, die aan het hoofd staatoverzicht , zei vorige week.

Ambtenaren proberen een coherente definitie van de ziekte te maken en een gestandaardiseerd systeem voor het verzamelen van informatie van staten. In tegenstelling tot sommige infectieziekten, zoals mazelen, die aan de federale autoriteiten moeten worden gemeld, zijn staten niet verplicht om vermoede gevallen van spray-gerelateerde ziekten te melden bij Centers for Disease Control and Prevention, die leiden tot onderzoek.

Staatsgezondheidsdiensten melden wekelijks nieuwe gevallen. Op augustus 27 waren er 215 mogelijke gevallen gemeld door 25-staten. Aanvullende rapporten van longaandoeningen zijn in onderzoek, volgens CDC-ambtenaren.

woensdag de gezondheidsautoriteiten van Oregon hebben verklaarde de dood van een jonge volwassene die volgde ernstige luchtwegaandoening, had een elektronische sigaret gebruikt met cannabisolie gekocht bij een juridische kliniek. Het is de tweede landelijke dood voor vapen en de eerste die is gekoppeld aan een product dat in een winkel is gekocht. Illinois ambtenaren meldden de eerste dood vorige week. Ze hebben niet aangegeven welk type product in dit geval is gebruikt.

Gezondheidsautoriteiten hebben aangegeven dat zij zich richten op de rol van contaminanten of namaakproducten als een waarschijnlijke oorzaak van vapen-gerelateerde longziekte. Veel patiënten vertelden managers en clinici dat ze cannabisproducten op straat hadden gekocht. Veel van degenen die ziek werden, zeiden dat ze producten met marihuana hadden gespoten, maar anderen zeiden dat ze traditionele nicotine elektronische sigaretten gebruikten. Sommigen zeggen dat ze beide gebruiken. De autoriteiten hebben aangegeven dat zij geen vervalsers in producten voor het verdampen van nicotine uitsluiten.

Hoewel de FDA een veel voorkomende chemische stof in laboratoriumtests heeft ontdekt en het bekende Wadsworth Center in New York een potentieel spoor biedt, hebben ambtenaren gewaarschuwd dat ze verre van begrijpen wat mensen zo ziek maakt. .

Een woordvoerder van de FDA zei dat het bureau "op zoek is naar potentiële leads met betrekking tot alle betrokken componenten." De FDA analyseert monsters voor een breed scala aan chemicaliën, waaronder nicotine, THC, andere cannabinoïden, "snijmiddelen" die kunnen worden gebruikt om vloeistoffen te verdunnen, andere additieven, pesticiden, opioïden , vergiften en toxines. THC is het onderdeel van marihuana dat gebruikers high maakt.

"Het aantal ontvangen monsters blijft toenemen en we hebben nu meer dan 100-monsters om te testen," zei FDA-woordvoerder Michael Felberbaum donderdag.

"Geen stoffen, inclusief vitamine E-acetaat, werden geïdentificeerd in alle geteste monsters," voegde hij eraan toe. "Het is belangrijk op te merken dat identificatie van de verbindingen in de monsters deel van de puzzel zal uitmaken, maar niet noodzakelijkerwijs vragen over causaliteit beantwoordt."

Niet alle monsters zijn geschikt om te testen. De FDA heeft 12 levensvatbare nicotinemonsters en 18-producten met levensvatbare THC's geanalyseerd, zeiden ambtenaren van de staat. Vitamine E-acetaat is gevonden in THC-producten op basis van 10 18.

"Dit is het enige dat leek te verschijnen in de 10-cannabisproducten van 18," zei een staatsambtenaar die deelnam aan de oproep.

De resultaten van de federale laboratoria lijken de bevindingen van New York te bevestigen. Eind vorige week ontdekte zijn laboratorium "zeer hoge niveaus van vitamine E-acetaat in bijna alle monsters" getest. Meer dan een dozijn monsters zijn getest, zei donderdag een woordvoerder van het ministerie van volksgezondheid. Ten minste één product met vitamine E-acetaat is in verband gebracht met elke patiënt die een product heeft ingediend om te testen, aldus de afdeling.

"Vitamine E-acetaat is geen goedgekeurd additief voor de dampmonsters die zijn goedgekeurd door het New York State Medical Cannabis Program en is niet waargenomen in de geteste nicotineproducten. Als gevolg hiervan is vitamine E-acetaat nu een belangrijk onderdeel van het onderzoek, zei Howard Zucker, commissaris voor de gezondheid van de staat New York in een donderdag vrijgegeven verklaring.

Vanaf donderdag hadden 34-artsen in New York gevallen gemeld van ernstige longontsteking bij patiënten van 15 tot 46 jaar oud die ten minste één anti-dampenproduct met cannabis gebruikten voordat ze ziek werden. Alle patiënten meldden recent gebruik van verschillende producten tegen stoom, aldus ambtenaren. Velen worden verondersteld vervalste recreatieve sprayproducten te zijn die cannabis bevatten die in andere staten verkrijgbaar zijn.

Het tweede overlijdensrapport benadrukte het gevaar van deze longziekte. "Het was verrassend dat de patiënt plotseling verscheen zonder enig ander onderliggend gezondheidsprobleem en ziek genoeg werd om aan dit syndroom te sterven", zegt Ann Thomas, arts bij de Oregon Health Authority.


Vape verwijst naar de groeiende praktijk van het inademen van dampen van een elektronisch sigaretapparaat, waarbij vaak een vloeistof wordt verwarmd die nicotine, marihuana of andere drugs kan bevatten.

Vitamine E-acetaat is in wezen vet, zei Michelle Francl, professor scheikunde aan het Bryn Mawr College. De moleculaire structuur betekent dat je het "warm genoeg moet verwarmen" om te verdampen. Het kookpunt is 363 graden Fahrenheit, dat ruim boven het kookpunt van 212 F graden water ligt en bijna vier keer hoger is dan de normale lichaamstemperatuur.

Zodra de olie voldoende is verhit om te verdampen, kan deze mogelijk ontleden en "nu ademt u wie-weet-wat", zei Francl.

Wanneer deze damp in de longen afkoelt, keert het terug naar zijn oorspronkelijke staat bij deze temperatuur en druk, wat betekent "het heeft nu de binnenkant van je longen bedekt met deze olie", zei ze. gezegd.

In Utah behandelden clinici verschillende patiënten met acuut longletsel bij wie de diagnose lipoïde pneumonie werd gesteld met symptomen zoals pijn op de borst en ademhalingsmoeilijkheden. Deze patiënten hadden abnormale immuuncellen gevuld met lipiden, zeiden de artsen.

In tegenstelling tot het menselijke spijsverteringskanaal, dat kan afbreken en vreemde stoffen kan verwijderen, zijn de longen niet ontworpen om iets anders dan gassen te behandelen, zeiden experts.

Laura Crotty Alexander, onderzoeker naar longontsteking en e-sigaretten aan de San Diego School of Medicine van de Universiteit van Californië, legde uit dat het niet zo duidelijk is dat de chemische stof waar de bijproducten zijn zo giftig.

"We hebben niet gekeken naar de toxiciteit van vitamine E in de longen," zei ze. "De longen zijn ontworpen om gasmoleculen uit te wisselen; ze zijn niet ontworpen om te worden blootgesteld aan andere chemicaliën. "

Wanneer longcellen afsterven, veroorzaakt dit vaak een ontstekingsreactie en "moeten andere cellen het celafval binnendringen en reinigen", aldus Alexander. Maar de longen zijn erg delicaat. Wanneer extra cellen de kamer binnenkomen, "belemmeren ze de uitwisseling van gas," zei ze. Dit maakt het moeilijker om zuurstof in het bloed van een persoon te brengen. Ontsteking kan ervoor zorgen dat vocht zich ophoopt in de longen, waardoor iemand moeilijk kan ademen, legde ze uit.

Tags: Sigaret électroniqueFDAziektenicotinesynthetischUSverdamping