dichtbij
Lifestyle

Seth Rogen organiseert een wietcarnaval om onderzoek tegen de ziekte van Alzheimer te helpen

Acteur Seth Rogen zal volgende maand een carnaval organiseren om Alzheimer te bestrijden

Het evenement, strikt gereserveerd voor volwassenen, zal de aanwezigheid van andere acteurs zien die stands zullen animeren. De opbrengst van dit festival georganiseerd door de vereniging "Hilarity for Charity" gaat naar onderzoek naar de strijd tegen de ziekte van Alzheimer, een kwestie die Rogen nauw raakt.

"Voor" Hilariteit voor het goede doel "willen we de ziekte van Alzheimer bestrijden, maar we houden ook van ritten, alcohol en wiet! Said Rogen, die in maart zijn eigen cannabisbedrijf lanceerde, in een promotievideo voor het evenement in Los Angeles. "We proberen betere mensen te worden, zodat als er leven na de dood is, we niet naar de hel gaan. "

Comedians Adam Devine, Andrew Rannells, Ben Feldman, Casey Wilson, Ilana Glazer, Ike Barinholtz, Jeff Ross, Josh Gad, Kate Micucci, Nick Kroll, Regina Hall en Riki Lindhome nemen deel aan het evenement. Skateboarder Tony Hawk was naar verluidt van plan om trucs uit te voeren in een halfpipe. Rapper Anderson Paak zal ook een concert geven.

Details over de plaats van cannabis in het programma zijn momenteel niet beschikbaar op de website van het evenement. Maar Gad, een van de deelnemende komieken, merkte in een tweet op dat het "de enige beurs was die ik dit jaar zou bezoeken, behalve de boekenbeurs van mijn kinderen, die veel minder wiet heeft."

Rogen's inzet om Alzheimer te bestrijden is niet nieuw. Hij werd activist in onderzoek naar ziekten nadat hij zijn stiefmoeder in een vroeg stadium Alzheimer had zien ontwikkelen.

In 2014 getuigde de acteur voor een senaatscommissie voor onderzoek op het gebied van de ziekte van Alzheimer door een grapje te maken over het feit dat hij er niet was om het onderwerp waarover hij werd verwacht te bespreken: marihuana.

"Ik moet eerst de vraag beantwoorden die velen van jullie jezelf vragen, denk ik. Dat klopt, het heeft niets te maken met de legalisatie van marihuana, "zei hij. "In feite, als je het kunt geloven, gaat het om iets dat ik nog belangrijker vind. "

Hoewel hij het tijdens zijn hoorzitting voor de commissie niet heeft genoemd, heeft onderzoek aangetoond dat cannabis kan helpen bij het elimineren van een toxisch eiwit dat wordt geassocieerd met de ziekte van Alzheimer. Vorig jaar vroeg de federale overheid het publiek om aanvullend wetenschappelijk onderzoek in te dienen naar de potentiële therapeutische voordelen van marihuana bij de behandeling van deze ziekte.

Tags: AlzheimerBeroemdheidliefdadigheidUS