dichtbij
geschiedenis

De Amerikaanse chemicus Roger Adams isoleerde de CBD 75 jaar geleden

In 1942 kreeg Roger Adams (links) een patent voor zijn CBD-isolatiemethode en was hij de eerste onderzoeker die THC identificeerde.

Deze wetenschapper heeft een grote bijdrage geleverd aan de studie van cannabis en de ontdekking van de actieve ingrediënten

De naam die het meest wordt geassocieerd met de wetenschap van cannabis is meestal de Israëlische chemicus Raphael Mechoulam. Hij wordt gecrediteerd met het isolement en de identificatie van THC. Maar vanwege de huidige rage voor de CBD, verdient een andere naam het onthouden, die van de Amerikaanse chemicus Roger Adams, die eerst cannabidiol isoleerde. Bovendien was hij volgens sommige getuigenissen de eerste die zijn psychoactieve neef THC identificeerde.

Roger Adams in zijn laboratorium
Roger Adams in zijn laboratorium

Adams staat ook bekend om zijn toewijding aan de rol van de wetenschap en het misbruik ervan in oorlog en totalitarisme, vooral tijdens de grote politieke omwentelingen van de vroege twintigste eeuw.

Directe afstammeling van de Amerikaanse president John Adams, ging hij vroeg in 1905 op 16-leeftijd naar Harvard. In 1913 reisde hij naar Duitsland, destijds een wereldleider in chemie, en studeerde aan het prestigieuze Kaiser Wilhelm-instituut in Berlijn. Hij keerde terug naar de Verenigde Staten om een ​​positie in te nemen aan de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign, net toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Voor het eerst, maar niet de laatste, hadden gebeurtenissen op het wereldtoneel invloed op haar leven, carrière en onderzoek.

In 1917 bekleedt Adams een functie bij de National Research Council van Canada in Washington, DC en de bijbehorende Chemical Warfare Service. Duitsland was toen berucht om het gebruik van giftige gassen in de loopgravenoorlog in Europa. Adams heeft de kwestie bestudeerd met het doel profylactische producten te ontwikkelen tegen gasaanvallen - en mogelijk afschrikking tegen vergelding. Ironisch genoeg werd de expertise die hij in Duitsland had opgedaan nu gebruikt voor de oorlogsinspanningen tegen Duitsland. Zelfs na de oorlog bleef Adams op dat moment dicht bij het nationale veiligheidsinstituut in oprichting, wat ook een impact had op wat het belangrijkste wetenschappelijke werk van zijn leven zou zijn.

Adams begint cannabis te bestuderen

In 1939, slechts twee jaar nadat het Congres marihuana had verboden, ontving Adams een vergunning van de Treasury Department om te werken aan cannabisolie in zijn laboratorium op Urbana-Champaign en presenteerde een artikel aan de National Academy of Sciences. wetenschap over "Chemie van marihuana".

De Tweede Wereldoorlog brak ook uit dat jaar, hoewel de Verenigde Staten pas zouden ingrijpen na de Pearl Harbor-aanval op 1941. Nationale veiligheid was zeer geïnteresseerd in het werk van Adams. In 1942 putte het nieuwe Bureau voor Strategische Diensten, de voorloper in oorlogstijd van de CIA, uit het onderzoek van Adams in zijn zoektocht naar een "serum van de waarheid". Cannabis werd toegediend aan Amerikaanse soldaten en aan wetenschappers die aan het Manhattan-project werken (een ultrageheim project gericht op de ontwikkeling van de atoombom), maar gaf slechts te verwaarlozen resultaten.

De nieuwe illegale status van marihuana maakte dit onderzoek controversieel. In zijn portret van Adams in No Boundaries: The University of Illinois Vignettes (2004) vertelt Ronald Doel hoe de beroemde chemicus publiekelijk werd beschuldigd door Harry J. Anslinger, een fervent anti-cannabis activist.

Als commissaris van het "Federale Bureau voor verdovende middelen" was Anslinger de eerste "tsaar" in de strijd tegen drugs van het land. En omdat het onderzoek van Adams door het kantoor werd begeleid, vond Anslinger dat Adams iets te enthousiast was voor zijn werk. Nadat Adams verschillende mensen de 'aangename effecten van het gebruik van dit medicijn had toegegeven', berispte Anslinger hem publiekelijk. "Naar mijn mening is dit medicijn slecht voor menselijke consumptie en moet het op deze manier worden beschreven", zei hij.

In 1940 werd Adams benoemd tot lid van het National Defense Research Committee om te helpen bij de oorlogsinspanningen, maar FBI-directeur J. Edgar Hoover vermoedde dat hij een communistische sympathisant was en blokkeerde zijn benoeming enkele maanden in vanwege zijn lidmaatschap in het Lincoln Birthday Committee for Democracy and Intellectual Freedom, was een groep academici tegen pseudowetenschap en 'raciale' theorieën van de nazi's. Adams werd later een "antifascist voor het uur" genoemd.

De Verenigde Staten en de USSR waren tijdens de Tweede Wereldoorlog verbonden, anticommunisme was (voor een tijd) naar de achtergrond verbannen en Adams kreeg uiteindelijk zijn toestemming. In 1942 richtte hij de Illinois-afdeling van Russian War Relief op, een organisatie die is opgericht om de Sovjet-bondgenoot tijdens de oorlog te ondersteunen.

Adams synthetiseert de CBD en identificeert vervolgens de THC

Vanuit wetenschappelijk oogpunt was het belangrijkste werk van Adams zijn cannabisonderzoek in de vroege 1940-jaren toen hij cannabidiol (CBD) en cannabinol (CBN) identificeerde en synthetiseerde. In 1942 verkreeg hij een patent op zijn methode van CBD-isolatie. Adams was ook de eerste onderzoeker die tetrahydrocannabinol (THC) identificeerde en 27-onderzoeken naar cannabis publiceerde in het American Journal of Chemistry.

Maar Adams heeft THC nooit rechtstreeks van de plant geïsoleerd; in plaats daarvan heeft hij het in het laboratorium gesynthetiseerd door de moleculaire structuur van andere cannabinoïden te wijzigen, voornamelijk CBD. Adams probeerde blijkbaar de psychoactieve cannabinoïde te isoleren; hij wist dat hij moest bestaan ​​en een goed idee had van zijn moleculaire samenstelling, maar hij heeft het nooit in de fabriek geïdentificeerd, blijkbaar omdat de technologie die later door Mechoulam werd gebruikt, in de 1940-jaren niet bestond.

Hoewel Mechulam algemeen wordt erkend als THC geïsoleerd aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem in 1964 en zijn naam aan de verbinding heeft gegeven, produceerde Adams ongeveer 20 jaar eerder moleculen die vergelijkbaar waren met THC in zijn laboratorium en zou " 'het bestaan ​​van het molecuul in de cannabisplant afleiden. Mechoulam bevestigde de ontdekking van Adams met behulp van een nucleaire magnetische resonantiespectrometer.

Volgens hightideventures.com, "werd de isolatie van delta-9-tetrahydrocannabinol als de primaire psychoactieve component van cannabis voor het eerst uitgevoerd door Wollner, Levine en Lowe in 1942. Dit volgde op het werk van Roger Adams. Sindsdien is (THC) de meest bestudeerde cannabinoïde geworden. "

In 1944 bracht "The Guardia Report on the Marihuana Problem" hulde aan het werk van Adams: "We zijn dank verschuldigd aan Dr. Roger Adams van de Universiteit van Illinois en Dr. HJ Wollner, consulting chemicus van de US Treasury, die ons enkele van de actieve ingrediënten van marihuana bezorgden die in de studie werden gebruikt. "

De naoorlogse periode zag de hoogtijdagen van Adams 'naleving van het buitenlands beleid van de autoriteiten. In 1945 keerde hij terug naar Duitsland als adviseur van generaal Lucius Clay, beheerder van de Amerikaanse aanwezigheid. De speciale missie van Adams was toezicht te houden op de wederopbouw en denazificatie van de Duitse wetenschappelijke gemeenschap. In 1947 werd hij naar Japan gestuurd, bezet door de Verenigde Staten op een soortgelijke missie.

Adams keerde toen terug naar Illinois, waar hij bleef tot zijn dood in 1971. In 1958, het jaar na zijn pensionering, heeft de American Chemical Society de prestigieuze Roger Adams Award in het leven geroepen ter ere van zijn werk.

Hij ontwikkelde ook de Adams-schaal om de potentie van cannabinoïden te meten; het wordt nog steeds door onderzoekers gebruikt. Hoewel de vele toepassingen van CBD pas tientallen jaren later verschenen, merkte Adams al in de 40-jaren zijn pijnstillende effecten op.

Roger Adams heeft herhaaldelijk zijn carrière en zijn positie gewaagd om onderzoek naar cannabis en zijn politieke opvattingen te verdedigen en weerstand te bieden aan intolerantie in een tijdperk dat bijzonder gevoelig is voor paranoia.

Tags: cbdpsychoactieveZoeken