dichtbij
Medische kledij

Cannabis flavonoïden: het nieuwe antikankermolecuul

Blog-Cannabis

Wetenschappers van Harvard University hebben onlangs ontdekt dat een molecule de behandeling van kanker revolutionair kan veranderen

Bij het Dana-Farber Cancer Institute aan de Harvard University hebben onderzoekers een bijzonder veelbelovende cannabismolecule ontdekt. In hun etude, geven ze aan dat een van de cannabismoleculen genaamd "flavonoïden" effectief zou zijn bij de behandeling van alvleesklierkanker. Wetende dat het overlevingspercentage tegen deze kanker slechts 20% is, geeft deze ontdekking veel hoop.

Flavonoïden zijn te vinden in veel planten, groenten en fruit. Als onderdeel van de kankerbehandeling is de vorm FBL-03G echter uitsluitend afkomstig van cannabis.

"In deze studie toont een flavonoïde-derivaat van cannabis een aanzienlijk therapeutisch potentieel bij de behandeling van alvleesklierkanker", zegt Michele Moreau.

Deze ontdekking zou het overlevingspercentage, dat momenteel 8% is na vijf jaar, drastisch verhogen. Als pancreaskanker slechts 3% van alle kankerpatiënten in de VS treft, is dit de tweede belangrijkste oorzaak van sterfgevallen door kanker door 2020.

"De belangrijkste bevinding is dat de toediening van van cannabis afgeleide flavonoïden, gericht op tumoren, de lokale en metastatische vernietiging van tumorcellen mogelijk heeft gemaakt, waardoor de overleving van pancreaskanker aanzienlijk is toegenomen." zegt professor Wilfred Nwga.

als gelezen
LEGO zal hennepplastic ophangen door 2030

De flavonoïde verbinding is echter slechts goed voor ongeveer 0,14% van de cannabisplant. Om voldoende te extraheren om behandeling te bieden, zullen fabrikanten van cannabis cannabisvelden moeten cultiveren, wat nog niet is gewonnen.

Om dit probleem op te lossen, proberen wetenschappers de cannabisplant genetisch te wijzigen om meer flavonoïden te produceren. Succes is nog niet op het rendez-vous, omdat de plant niet zo gemakkelijk kan worden gemanipuleerd.

"Het probleem met deze moleculen is dat ze zo laag in cannabis voorkomen dat het niet mogelijk is om te proberen de cannabisplant meer van deze stoffen te laten maken." Zegt Steven Rothstein, onderzoeker en genetica aan de Universiteit van Guelph en co-auteur van een onderzoek naar het gebruik van flavinoïden als analgetica.

De belangrijkste bevinding is dat de toediening van flavinoïden niet alleen alvleesklierkanker doodt, maar ook kankercellen die door het hele lichaam aanwezig zijn. Dit kan betekenen dat dit molecuul kan worden gebruikt om andere vormen van kanker te behandelen.

als gelezen
Interactie tussen CBD-olie en kokosolie

"We waren erg verrast dat het medicijn de groei van kankercellen in andere delen van het lichaam kon remmen, wat uitzaaiingen vertegenwoordigde, waarop de behandeling niet van toepassing was. Dit suggereert dat het immuunsysteem er ook bij betrokken is en we bestuderen dit mechanisme momenteel, "voegt Wilfred Nwga toe.

In het verleden hebben wetenschappers met succes kankerbehandelingen ontwikkeld op basis van cannabisverbindingen. Van de belangrijkste componenten van de plant, THC en CBD, is aangetoond dat ze effectief zijn bij de behandeling van onder andere longkanker, bloed, huid en lever. Vanwege de financiële belangen blijven deze moleculen echter op experimenteel niveau steken en worden ze in de illegaliteit gehouden.

De voordelen van cannabisverbindingen worden steeds meer gevalideerd door wetenschappers. We zullen waarschijnlijk in de toekomst zien dat ziekten zoals kanker niet worden behandeld met schadelijke synthetische medicijnen, maar met stoffen die in planten worden gevonden.

Tags: KankerflavonoïdeZoekenbehandeling