dichtbij
legalisatie

Thailand verwijdert cannabisextracten van de lijst met verdovende middelen

De bedoeling is om het gebruik van extracten in medicijnen, cosmetica en voedingsmiddelen toe te staan

Thailand, een van de moeilijkste landen ter wereld op het gebied van drugshandel, heeft zich teruggetrokken Maandag cannabis- en hennepextracten uit de 5-lijst met verdovende middelen. Het bezit van een 5-product heeft een gevangenisstraf van maximaal 15 jaar en boetes van maximaal 1,5 miljoen Baht (ongeveer 49000 dollar). Dit is een belangrijke mijlpaal in het bevorderen van investeringen en ontwikkeling van medicinale cannabis in dit Zuidoost-Aziatische land met bijna 70 miljoen mensen.

De wetswijziging is volgens het rapport van toepassing op extracten van cannabis- en hennepplanten die CBD, CBD-gebaseerde producten en andere stoffen met een THC-gehalte van minder dan 0,2% bevatten.

Zoekresultaat voor "tares.krassanairawiwong"
Tares Krassanairawiwong Secretaris-generaal van de Thai Food and Drug Administration

"De bedoeling is om het gebruik van extracten in medicijnen, cosmetica en voedsel toe te staan ​​en hennep te ondersteunen als een heilzaam gewas", aldus de secretaris-generaal van de Thai Food and Drug Administration, Tares Krassanairawiwong.

Het bezit van cannabis voor recreatieve doeleinden blijft illegaal, maar blijft in het hele land overheersen. Mensen worden meestal beboet in plaats van gevangen gezet, maar gevangenisstraf is mogelijk. Thailand, dat al lang cannabis gebruikt om pijn en vermoeidheid te verlichten, heeft dat al gedaangelijkgesteld voor medische doeleinden en doet onderzoek om het bedrijfsinkomen te versterken. De verwachting is dat de Thaise cannabismarkt 660 miljoen zal bereiken door 2024, volgens analistenbureau Prohibition Partners.

UNIVERSITEIT VAN RANGSIT, BANGKOK, PATHUM THANI, THAILAND
SOPA-BEELDEN / LIGHTROCKET VIA GETTY IMAGES

Licenties zijn nog niet beschikbaar voor bedrijven

De productie, teelt en verkoop van cannabis is beperkt tot Thaise producenten met een vergunning van vijf jaar om de binnenlandse industrie te beschermen, zei Tares, en voegde eraan toe dat het bedrijf momenteel de regels aan het herzien is waardoor bedrijven cannabis kunnen aanvragen. een vergunning.

Momenteel kunnen alleen ziekenhuizen en onderzoekscentra een vergunning aanvragen om deze uittreksels te ontwikkelen, waarvan tot nu toe 334-vergunningen zijn verleend. Vorige maand verscheepte Thailand voor het eerst 10000-flessen cannabisolie-extract naar patiënten.

Tags: LoiverbazendThailand