dichtbij
Wetenschap

Linalool in cannabis fungeert als een natuurlijk slaapmiddel

Therapeutische voordelen van Terpene Linalol

Linalool is niet specifiek voor cannabis. De karakteristieke lavendelgeur met een vleugje kruidigheid is gebruikelijk bij meer dan 200 soorten planten. Het is zelfs zo gewoon dat zelfs degenen die geen cannabis consumeren, elk jaar meer dan twee gram linalool consumeren via hun voedsel. Dit lijkt misschien veel, maar er is zeer weinig risico op bijwerkingen. Linalool blijft niet lang in uw lichaam en hoopt zich niet op zoals cannabinoïden die worden opgeslagen in het vetweefsel van het lichaam en de hersenen.

Resultaat van zoeken naar afbeeldingen voor "Linalool"

De therapeutische voordelen van Linalool

Waarom zouden zoveel verschillende planten linalool produceren? De antimicrobiële eigenschappen beschermen de plant en vertegenwoordigen een potentieel therapeutisch gebruik bij mensen. Het is niet bekend of het is gebruikt als een vroeg antibioticum, maar linalool (vaak in de vorm van stengels en bladeren van lavendel of pinda) is in de traditionele geneeskunde gebruikt vanwege zijn kalmerende en anti-epileptische eigenschappen.

Geurblootstelling van Linalool induceert anxiolytische effecten bij muizen

Muizen die worden blootgesteld aan linalool-dampen vertonen verminderde niveaus van angst en lager depressief gedrag. Tijdens deze testen, muizen blootgesteld aan linalool-dampen brengen meer tijd door in omgevingen van angst en ze zullen blijven werken om te ontsnappen aan een schijnbaar wanhopige situatie. Het is niet precies zoals testen op angst en depressie in de kliniek, maar in deze goed gevalideerde maatregelen lijkt linalool te helpen.

Linalool maakt het immuunsysteem ook beter bestand tegen de destructieve effecten van stress. Stress veroorzaakt een verandering in de verdeling van witte bloedcellen in het lichaam (dat wil zeggen cellen van het immuunsysteem); het percentage lymfocyten neemt af en de neutrofielen nemen toe. Bij ratten verhinderde linalool deze verandering en verhinderde aldus stress-geïnduceerde veranderingen in de manier waarop ratten-DNA tot expressie werd gebracht. Interessant genoeg vonden de auteurs dat deze bescherming te wijten was aan het vermogen van linalool om de parasympathische reactie van het lichaam te activeren, die wordt geactiveerd wanneer het lichaam voedsel rust en verteert, wat consistent is met de anti-angsteffecten van linalool.

Hoe beïnvloedt Linalol de hersenen?

Des studies geven aan dat de gedragseffecten van linalool grotendeels kunnen worden beïnvloed door de effecten ervan op de hersenen. Een van de oplossingen is om de receptoren van de belangrijkste excitatoire chemische stof in de hersenen, glutamaat, te blokkeren, wat de potentieel anti-epileptische eigenschappen van linalool in sommige vormen van epilepsie kan verklaren. Deze terpeen heeft ook het vermogen om het effect van andere sedativa, zoals pentobarbital, te vergroten.

Bovendien kan linalool spieren ontspannen en pijnstillende effecten hebben door aanvullende onderscheidende mechanismen. Linalool vermindert bijvoorbeeld de signaalkracht van acetylcholine, een chemische stof in de hersenen die nodig is voor het samentrekken en bewegen van spieren. Linalool kan verdovende effecten hebben door de prikkelbaarheid van ruggenmergcellen die pijnsignalen naar de hersenen overbrengen, te verminderen.

Sommige van de pijnstillende eigenschappen van linalool kunnen worden toegeschreven aan de verhoogde niveaus van adenosine, een hersenremmende chemische stof die specifiek wordt geblokkeerd door cafeïne. Samen dragen deze veelheid aan doelen van het zenuwstelsel bij aan de kalmerende, angstverminderende en pijnstillende effecten.

Deze effecten bieden fundamentele ondersteuning voor de voordelen van linalool bij de behandeling van pijn. In één onderzoek werden zwaarlijvige patiënten die een maagbandchirurgie ondergingen blootgesteld aan linalool-rijke lavendeloliedamp of een ongeparfumeerde controle. Alleen 46% van de patiënten die lavendelolie inhaleerden, hadden postoperatieve opioïden nodig, vergeleken met 82% van de controlegroep. Bovendien waren de morfinebehoeften van de lavendelgroep bijna de helft van die in de controlegroep, wat suggereert dat linalool de behoefte aan opioïde-gebaseerde pijnbehandeling na een operatie kan verminderen.

Potentiële voordelen van Linalool bij de ziekte van Alzheimer

Het meest interessante therapeutische gebruik van linalool is misschien het opkomende potentieel als een nieuwe behandeling voor de ziekte van Alzheimer. De ziekte van Alzheimer is een progressieve en momenteel onomkeerbare ziekte die wordt veroorzaakt door de ophoping van hersenplaques en cellulaire verwikkelingen die tot degeneratie van de hersenen leiden. Deze degeneratie veroorzaakt ernstige geheugenstoornissen en cognitieve stoornissen. Er is momenteel geen behandeling voor de ziekte van Alzheimer en de huidige behandelingsstrategieën zijn grotendeels niet effectief voor het herstellen van de functie. Dit heeft ertoe geleid dat wetenschappers op zoek zijn naar technieken om plaque en verstrengeling te verminderen om het verloop van de ziekte te keren en de normale hersenfunctie te herstellen.

Een veelbelovende studie gepubliceerd in 2016 geeft aan dat linalool een mogelijke behandeling is voor de ziekte van Alzheimer. In een genetisch muismodel van de ziekte van Alzheimer heeft linalool veel van de gedrags- en cognitieve stoornissen die met de ziekte gepaard gaan, omgekeerd. Bovendien heeft dit het aantal hersenplaques en cellulaire verwikkelingen die de ziekte definiëren en bijdragen aan hersendegeneratie verminderd.

Terpeen linalol moet nog veel obstakels overwinnen voordat hij de kliniek binnengaat. Maar deze studies over de ziekte van Alzheimer, gecombineerd met eerdere studies die gunstige effecten op pijn, angst en depressie aantoonden, onderstrepen het belang van verder onderzoek naar de therapeutische voordelen van linalool en andere terpenen bij cannabis.

Tags: anxiétéslapeloosheidlinaloolSommeilterpeen