dichtbij
legalisatie

DEA zegt dat het cannabisonderzoek zal uitbreiden en jaren van vertraging zal beëindigen

Het bureau zegt dat het onderzoek naar cannabis wil ontwikkelen en merkt op dat de CBD nu legaal is

Jarenlang is de Universiteit van Mississippi de enige entiteit die door de Amerikaanse federale overheid is gemachtigd om cannabis te produceren voor onderzoek. Onderzoekers hebben de afgelopen jaren geklaagd dat cannabis die in dit land wordt geproduceerd, niet vergelijkbaar is met cannabis die wordt verkocht in staten waar medische en recreatieve cannabis gelegaliseerd is. In deze omstandigheden heeft de DEA aangekondigd Maandag dat het "door zou gaan" en de nodige stappen zou nemen om de toegang tot onderzoek te verbeteren.

In de afgelopen twee jaar is het totale aantal mensen dat door de DEA is geregistreerd om onderzoek naar cannabis te doen met meer dan 40% toegenomen. Met de recente opkomst van op cannabis gebaseerde producten en de legalisatie van Amerikaanse staten, hebben door de overheid gefinancierde onderzoekers de rechtbanken opgeroepen om in te grijpen en het DEA-bureau te dwingen te reageren op de eisen van producenten in de VS. om meer op cannabis gebaseerde producten te leveren dan de Universiteit van Mississippi kan bieden. Volgens Reuters heeft het bureau 33-claims verzameld, maar deze nog niet verwerkt, ondanks het feit dat een federale wet binnen 90 dagen een reactie vereist. Een van de aanvragers: het Scottsdale Research Institute, Arizona, was zo gefrustreerd dat hij een federale rechtbank vroeg om de DEA en de procureur-generaal te bevelen zijn aanvraag te verwerken. Het bureau had een deadline om op de klacht te reageren.

DEA zal meer producenten toelaten om onderzoek naar cannabis te doen

DEA gaat vooruit met de registratie van nieuwe producenten voor federaal verplicht onderzoek en zal samenwerken met andere relevante federale agentschappen om de volgende noodzakelijke stappen te versnellen. We zullen verder onderzoek naar cannabis en zijn componenten ondersteunen, en we zijn van mening dat de registratie van meer producenten onderzoekers toegang zal bieden tot meer variëteit voor de studie.

Ondertussen greep de DEA de gelegenheid aan om erop te wijzen dat sommige op CBD gebaseerde producten nu legaal zijn en geen DEA-autorisatie meer vereisen voor teelt of productie. Dus "Registratie is niet nodig om te cultiveren of onderzoek te doen".

Deze bevestiging is nieuw voor de CBD-industrie, die onlangs is geëxplodeerd. Alle fabrikanten die gezondheidsclaims maken voor producten die CBD bevatten, zullen echter nauwlettend in de gaten worden gehouden door de Food and Drug Administration (FDA), maar de wetten en beperkingen van elke staat kunnen van toepassing zijn. .

Tags: DEALoiZoeken