dichtbij
Wetenschap

Chocolade vervaagt cannabis potentie testen

Blog-Cannabis

Chocoladecomponenten kunnen de activiteitstests van cannabis verstoren

Op cannabis gebaseerde eetwaren, zoals gomberen, koekjes en chocolaatjes, hebben de eetbare markt in de gelegaliseerde staten overspoeld. Deze zoete lekkernijen hebben veel hoofdpijn veroorzaakt voor wetenschappers die proberen te analyseren op potentie en verontreinigingen. onderzoekers verslag nu dat chocoladecomponenten kunnen interfereren met het testen van cannabisactiviteiten, wat zou leiden tot onnauwkeurige resultaten.

BEELD
Chocolade met cannabis zorgt voor problemen bij het testen van activiteiten

De American Chemical Society is de grootste wetenschappelijke samenleving ter wereld, het is een non-profit organisatie die is geaccrediteerd door het Amerikaanse congres. ACS is de wereldleider op het gebied van toegang tot informatie en onderzoek in de chemie via zijn meerdere databases, peer-reviewed tijdschriften en wetenschappelijke conferenties. De ACS doet geen onderzoek maar publiceert peer-reviewed wetenschappelijke studies. Het hoofdkantoor bevindt zich in Washington, DC en Columbus, Ohio.

Na deze ontdekking zullen onderzoekers hun bevindingen in het najaar 2019 presenteren aan de American Chemical Society (ACS). De LR zal zijn vergadering houden die meer 9500-presentaties over een breed scala van wetenschappelijke onderwerpen zal omvatten.

"Mijn onderzoek is gericht op het testen van de potentie van cannabis vanwege de hoge inzet die ermee gepaard gaat", zegt David Dawson, Ph.D., hoofdonderzoeker van het project. "Als een eetbaar cannabisproduct 10% onder het bedrag op het etiket test, bepaalt de Californische wet dat het opnieuw moet worden geëtiketteerd, met aanzienlijke tijd en kosten. Maar het is nog erger als een product 10% of meer boven het bedrag op het etiket test - dan moet de hele partij worden vernietigd. "

Fabrikanten voegen cannabis toe aan een breed scala aan voedingsmiddelen en de samenstelling van deze producten, ook bekend als de "matrix", kan de resultaten van activiteitstests beïnvloeden. Dawson en collega's van CW Analytical Laboratories hebben besloten zich te concentreren op het testen van activiteiten voor chocolaatjes met cannabis omdat het een veel voorkomend product is. CW Analytical Laboratories is een testlaboratorium voor cannabis in Oakland, Californië, waar recreatieve marihuana legaal werd in 2018. "We hebben ook anekdotisch bizarre vermogensvariaties opgemerkt, afhankelijk van hoe we de chocolademonsters hebben voorbereid voor analyse," zegt hij. Dawson onderzocht daarom de effecten van veranderende omstandigheden voor monsterbereiding, zoals de hoeveelheden chocolade en oplosmiddel, de pH en het type chocolade, op de concentratie van XXUMX-tetrahydrocannabinol (XXUMX-THC, de belangrijkste psychoactieve component van cannabis) gemeten met hogedrukvloeistofchromatografie (HPLC).

als gelezen
Voor de kerst diende een grootmoeder een eend met cannabis

Hun resultaten waren verrassend. "Als we minder cannabis-geïnfuseerde chocolade in de monsterfles hadden, bijvoorbeeld 1 gram, zouden we hogere THC-concentraties en nauwkeurigere waarden krijgen dan wanneer we 2 gram van dezelfde chocolade in de flacon hadden toegediend", zegt Dawson. "Dit druist in tegen wat ik beschouw als een statistische basisrepresentatie van de monsters, waarbij men zou kunnen aannemen dat hoe meer monsters je hebt, hoe representatiever ze over het geheel zijn." Deze resultaten suggereren dat een andere chocoladecomponent (een matrixeffect) zou het signaal voor Axxum-THC onderdrukken.

"Door eenvoudig de hoeveelheid monster in de flacon te wijzigen, kan worden vastgesteld of een monster slaagt of faalt, wat een enorme impact kan hebben op de producent van de chocoladerepen, en op de klant die mogelijk een te lage dosis heeft. of overdosis vanwege deze rare gril van matrixeffecten, "merkt hij op.

Matrix effect

Nu probeert Dawson te bepalen welk ingrediënt in chocolade verantwoordelijk is voor de effecten van de matrix. Hij probeerde een standaardoplossing van Δ9-THC toe te voegen met verschillende hoeveelheden chocoladerepen, cacaopoeder, bakkerijchocolade en witte chocolade, die allemaal verschillende componenten hebben, en observeren hoe het signaal HPLC verandert. "Onze beste track op dit moment is dat het iets te maken heeft met vet, wat logisch is omdat Δ9-THC vetoplosbaar is", zegt Dawson.

als gelezen
Verschillen tussen eten en roken van gras

Het team wil zijn analyse uitbreiden naar andere cannabinoïden, zoals cannabidiol (CBD), een niet-psychoactieve stof die voorkomt in veel eetbare producten. Bovendien zijn ze van plan om andere voedselmatrices te bestuderen, zoals chocoladekoekjes. Dr. Dawson hoopt dat het onderzoek zal bijdragen tot de ontwikkeling van gestandaardiseerde methoden voor het evalueren van de activiteit van cannabis in verschillende eetbare producten. "We zijn dit onderzoek verschuldigd aan de wetenschappelijke gemeenschap, producenten en consumenten", zegt hij. "We moeten in staat zijn om zeer nauwkeurige en precieze tests te leveren op een breed scala van matrices."

Tags: Voedings-chocoladeVerbruiktest