dichtbij
Cultuur en groei

Heb je ooit gehoord van de zwarte wiet?

Black Beauty
Blog-Cannabis

Hier is alles wat je moet weten over variëteiten die zwart worden en waarom zwarte cannabis zo fascinerend is

We weten het al de paarse kleur van de wiet, anderen zullen met je praten over albinisme in planten maar heb je gehoord van zwarte cannabis? Blader door een cannabisforum en je krijgt tegenstrijdige rapporten over zwarte cannabis. Is het mogelijk dat sommige soorten zo donker worden dat ze er zwart uitzien? Hoewel relatief zeldzaam, zijn er zwarte cannabissoorten. De zwart / paars / donkerblauwe kleur verschijnt echter alleen onder bepaalde omstandigheden. Dit is de reden waarom sommige soorten cannabis zwart worden.

Waarom worden sommige planten donker?

De kleurveranderingen van de planten hangen grotendeels af van het klimaat. Cannabisplanten die in warme, mediterrane klimaten worden gekweekt, zijn meestal heldergroen van kleur. Planten die in koelere klimaten worden gekweekt, produceren echter verbindingen die ze paars maken.

De verbindingen die dit fenomeen veroorzaken, zijn anthocyanen, die fungeren als een natuurlijke antivries voor het gras. Deze antivries helpt de plant om water vast te houden dat uit de bladeren ontsnapt door ijskristallen tussen de bladcellen te vormen. Hoe koeler het groeiklimaat, hoe meer anthocyanen je krijgt.

Planten ontwikkelen hun pigmentatie (kleuren) in de natuur, om zichzelf te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon en andere omgevingsstressoren. Deze kwaliteiten van aanpassing helpen om te overleven en zich voort te planten.

Andere onderzoekers hebben gesuggereerd dat anthocyanen een vorm van zonnebrandcrème voor de plant kunnen zijn, waardoor de bladeren tegen bepaalde lichtintensiteiten worden beschermd en de absorptie van andere soorten licht wordt vergemakkelijkt.

Anthocyanen stimuleren planten om de golflengten van blauw en groen licht te absorberen. Kortom, cannabis produceert meer anthocyanen als reactie op bepaalde soorten stress.

Het is ook waarschijnlijk dat de kleur enkele bestuivers aantrekt terwijl andere plagen worden afgeschrikt. Net zoals andere bloemen in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, kunnen cannabisbloemen een breed scala aan tinten produceren.

Planten die last hebben van droogte hebben ook de neiging om hun anthocyanen op te voeren. Al deze theorieën suggereren dat anthocyanineproductie een functie is die planten helpt zich beter aan te passen en te overleven in specifieke omgevingen.

als gelezen
Californische wijnmakers bereiden zich voor op marihuana

Wanneer we deze verbindingen consumeren (anthocyanen genoemd), geven ze ons een krachtige antioxidantbescherming die ons helpt omgaan met stress, straling en giftige stoffen in het milieu. Deze antioxidanten zijn ingedeeld in polyfenolen en het consumeren ervan is een van onze beste strategieën voor kankerpreventie.

Als anthocyanine uitlegt waarom cannabis paars is, waar komt zwart dan vandaan? Nou, anthocyanine in cannabis is dezelfde stof als in planten zoals zwarte rijst, aubergine, zwarte bes en zwart / blauwe tomaat. Dus hoe meer anthocyanen een plant heeft, hoe dieper de kleur wordt.

Genetica van kleur

Omgevingsomstandigheden en genetica staan ​​voor elkaar in wisselwerking kleur regelen. Koude klimaten stimuleren uw planten om meer anthocyanen te maken, maar sommige soorten maken deze samenstelling waarschijnlijker dan andere. Bijvoorbeeld, sommige soorten zoals Black Beauty produceer donkere, bijna zwarte, paarse bladeren en knoppen in bijna elke omgeving.

De theorie is dat deze specifieke stam een ​​recessief fenotype heeft waarmee het glucose beter kan omzetten in anthocyanines. Hybriden van de Black-soort kunnen een breed scala aan kleuren genereren, van paars tot roodachtig en zelfs tot wit. Om het nageslacht zwart te houden, zou het een recessief gen van elke moederplant moeten erven.

PH

Anthocyanen zijn verbindingen die rode, paarse, blauwe en zwarte tinten creëren. De pH speelt echter een belangrijke rol bij het al dan niet veroorzaken van deze verbindingen een lichtere rood / roze kleur of een donkere, bijna zwarte kleur.

Cannabisplanten houden van nature van licht zure grond. Hoe zuurder de grond, hoe meer je planten zullen blozen. Blauw en paars komen uit de grond met een meer neutrale pH.

Roze bladeren, rode vlekken - Hoewel het lijkt op een tekort aan voedingsstoffen, heeft deze cannabisplant te veel water en een te kleine pot.

Dus als je meer paars in het gras wilt brengen? Handhaaf de pH aan de bovenkant van het optimale bereik, van 5,8 tot ongeveer 6,8 op de pH-schaal. Pas op voor tekortkomingen door het teveel aan voedingsstoffen.

als gelezen
BHO vs. CO2

Heeft de kleur invloed op de high?

Sommige mensen vinden dat zwarte soorten vaak extreem psychedelisch zijn en vol zitten met THC. Het is echter mogelijk dat de kleur van de plant niet direct bijdraagt ​​aan de kracht. Integendeel, sommige soorten fenotypes zwart is mogelijk geselecteerd om ook grote hoeveelheden THC te produceren.

Indica-planten hebben bijvoorbeeld de neiging om gemakkelijker paars te worden en er wordt ook gedacht dat ze van nature grotere hoeveelheden THC produceren.

Hoewel kleur de algehele consumptie-ervaring wel of niet kan beïnvloeden, hebben anthocyanen een breed scala aan gezondheidsvoordelen. Je hebt waarschijnlijk de uitdrukking "regenboogstrategie" en het belang van een kleurrijk dieet gehoord.

EatTheRainbow

Nou, we moeten de anthocyanen bedanken voor het rood, paars en blauw in het kleurenspectrum van het voedsel. Bij mensen hebben anthocyanen de volgende voordelen:

  • Bescherming tegen hart- en vaatziekten
  • antioxidant
  • Beschermt tegen kanker
  • Verbeterd geheugen
  • Anti-aging
  • Immuunregulatie
  • Anti-inflammatoire

Zwarte cannabissoorten

Van de volgende soorten is bekend dat ze zwarte kenmerken vertonen:

Dus als je naar kijkt maak zwarte cannabis ? Begin met een bekende soort om zwarte fenotypes te produceren. Zet het in een intens licht en houd de groeiomgeving fris en aangenaam. Zorg ervoor dat je pH dichter bij neutraal is terwijl je in de optimale pH blijft voor cannabisteelt. Niet te veel water geven. Vermijd hybridisatie met een niet-zwarte soort om zwart in leven te houden. Je planten zullen waarschijnlijk hun kleur beginnen uit te drukken tijdens de bloei naarmate het gras ouder wordt.

Tags: Landbouw / GrowganjaspanningOnkruid