dichtbij
Bedrijf

Cannbit company start kankeronderzoek

Raphael Mechoulam. Foto: Amit Shabi
Blog-Cannabis

De studie zal worden geleid door pionieronderzoeker Raphael Mechoulam van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem

Cannbit Ltd., de Israëlische cannabisproducent, zal binnenkort een studie starten om een ​​op cannabis gebaseerde behandeling voor drie soorten agressieve kanker te testen, meldde Cannbit afgelopen donderdag in een verklaring. communique. De studie zal worden geleid door cannabisonderzoekspionier Raphael Mechoulam van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, die voorzitter is van het Cannbit Scientific Advisory Committee. Hadassah-Ein Kerem University Hospital en Sheba Medical Center zullen samenwerken aan de studie.

Mechoulam, een professor in medicinale chemie aan de Hebreeuwse Universiteit, was de eerste persoon die het belangrijkste psychoactieve bestanddeel van cannabis, THC, identificeerde. Na zijn aanstelling bij het bedrijf heeft Cannbit een akkoord bereikt met al zijn onderzoek en zal 400000 dollar in het onderzoek investeren, plus 2 miljoen extra dollar voor een verkoopvergunning voor geneesmiddelen.

Een werknemer controleert cannabisplanten in een marihuanaplant voor medische doeleinden in Noord-Israël, 21 maart 2017. Foto: Reuters / Nir Elias / Bestand.

In ruil daarvoor ontvangt Cannbit een exclusieve commerciële licentie voor het medicijn voor de duur van het patent (25 jaar) en voor alle andere intellectuele eigendommen die tijdens het onderzoek worden gegenereerd. Andere partners ontvangen 13% van de toekomstige inkomsten gegenereerd door het medicijn of een fase van de zoekopdracht.

als gelezen
Cannabis en acupunctuur

De studie zal effectieve moleculen omvatten in de strijd tegen melanoom, neuroblastoom en glioblastoom. Het technologieoverdrachtbedrijf van de Hebreeuwse Universiteit, Yissum, bezit het intellectuele eigendom van de resultaten van de voorstudie, die vervolgens voor de duur van het patent aan Cannbit zal worden overgedragen.


Tags: KankerEtudeIsraëlRaphael Mechoulam