dichtbij
Medische kledij

De legale wiet heeft het aantal sterfgevallen als gevolg van analgetica met 35 verlaagd%

Blog-Cannabis

Onderzoek: in de Verenigde Staten leidt toegang tot cannabis tot een duidelijke verlaging van het sterftecijfer door opiaten

Deze recente studie illustreert de impact van de veranderende wettelijke status van cannabis op sterfte in de Verenigde Staten in de afgelopen twee decennia. Gebaseerd op gegevens verzameld van 1999 tot 2017 in een benadering gebaseerd op het onderscheid tussen het effect van cannabiswetgeving op sterfgevallen door medische, recreatieve en opioïde overdosis. Onderzoek wijst uit dat toegang tot cannabis leidt tot een vermindering van het aantal sterfgevallen als gevolg van een overdosis gevaarlijke pijnstillers en opioïden.

Dit onderzoek bevestigt de resultaten van vorig werk over medische cannabiswetten en voorlopige schattingen geven van de impact van recreatieve cannabiswetten op de opioïde-gerelateerde sterfte tot nu toe. Dit laatste aspect is met name belangrijk omdat de reikwijdte van de wetgeving op dit gebied veel breder is dan die van de therapeutische industrie.

als gelezen
Nielsen werkt samen met Headset om marktgegevens te analyseren

In deze studie, keken de onderzoekers naar het aantal sterfgevallen door een overdosis opioïden voor en na legalisatie sinds de oprichting van de legale markt in verschillende Amerikaanse staten.

In dit econometrische model (dat tot doel heeft de economische modellen te schatten en te testen) schat het onderzoek dat het recreatieve kruid de jaarlijkse opioïde mortaliteit in de orde van 20 vermindert tot 35%, met bijzonder uitgesproken effecten. voor synthetische opioïden. In een meer diepgaande analyse laat het onderzoek zien hoe de effecten van recreatieve cannabis verschillen van demografische groep tot andere, wat helpt om de gevolgen van deze wetten beter te begrijpen.

Onze bevindingen zijn bijzonder belangrijk en actueel gezien de omvang van de opioïdecrisis in de Verenigde Staten en de gelijktijdige evolutie van attitudes en voorschriften met betrekking tot het gebruik van marihuana.

Wanneer onderzoekers het hebben over synthetische opioïden, verwijzen ze meestal naar medicijnen zoalsfentanyl"Een medicijn dat als het gevaarlijkste ter wereld wordt beschouwd. De medicijnmaker Fentanyl betaalde miljoenen dollars door de jaren heen om de legalisatie van cannabis te bestrijden en de resultaten van het onderzoek kunnen verklaren waarom.

als gelezen
Cannabis Data Collection Bill in de Verenigde Staten

De opioïde medicijnen hebben alleen al in 47 in de Verenigde Staten ongeveer 600 2017 overdosis sterfgevallen veroorzaakt, een fenomeen dat al officieel als een "epidemie" is verklaard.

Een vermindering van 20 tot 35% van sterfgevallen door overdosis door voorgeschreven medicijnen en opioïde analgetica

Onderzoekers hebben geen duidelijke verklaringen gegeven voor de oorzaak van dit fenomeen, herhaald in veel eerdere studies, maar geloven dat veel mensen met pijn geneigd zijn cannabis te gebruiken als zelfmedicatie in plaats van een arts te raadplegen. .

een een ander gepubliceerd onderzoek in de afgelopen weken is ook een vermindering van het cannabisgebruik van 8% maximaal gebleken bij jongeren uit landen die zich op hun grondgebied hebben gelegaliseerd.

Raadpleeg de studie in detail

Tags: drugopioïdenZoekenstatistiqueUS