dichtbij
Blog-Cannabis

Is het mogelijk om de tolerantie te verminderen

Het vermogen van een persoon om THC te verdragen, beïnvloedt zowat elk aspect van eten. Dit is de belangrijkste factor die bepaalt hoeveel tijd je nodig hebt om "terug te gaan" of hoeveel je nodig hebt om de gewenste effecten te krijgen.

Consumenten van oudsher weten dat: "bedoelen pauze" of "eerste joint van de dag" veel voorkomende gewoonten zijn in de cannabisgemeenschap en niet voor niets. Tolerantie bepaalt direct de hoeveelheid cannabis die je consumeert en dus de hoeveelheid die je aan het einde uitgeeft.

Hoewel onderzoekers nog niet hebben besloten over de mogelijkheid voor een cannabisgebruiker om zijn tolerantie tot "nul" te verminderen, zijn de meesten het erover eens dat een paar weken onthouding wonderen kan doen om de capaciteit van een gebruiker om de effecten van THC te voelen. Zelfs een pauze van 48-uren kan leiden tot een merkbare vermindering van de tolerantie. Andere methoden zullen om de stofwisseling te stimuleren.

Daarom nemen veel cannabisgebruikers pauzes om hun tolerantie te verminderen en de meesten zullen u vertellen dat het eerste zegel van de dag het beste en het meest effectieve is.

Voor degenen die om medische redenen dagelijks cannabis moeten consumeren, zijn er manieren om de tolerantie te verminderen, waaronder microdosing , de afwisseling van cannabis met verschillende THC-niveaus en zelfs het gebruik van verschillende manieren van inname.

Per definitie is tolerantie de handeling van blijvende. Degenen met een hoge tolerantie kunnen gewoon meer cannabis verdragen in hogere doses dan beginners met lage tolerantie.

De wetenschap blijft ons meer informatie geven over tolerantie, maar veel consumenten kennen het concept al heel goed. Zoals de consumptiegewoonten verhoog de situatie roept de volgende vraag op:

Volgens een recente studiecannabisverslaving is gekoppeld aan genetische varianten "studies hebben aangetoond dat herhaalde activering van cannabinoïde receptoren CB1R leidt eerst naar de verzwakking reactie op THC, gevolgd door de eliminatie van CB1R op het oppervlak van de cel. Zo kunnen nieuwe cellen ze vervangen.

Met andere woorden, frequent cannabisgebruik kan de effectiviteit van CB1-receptoren in de hersenen verminderen, waardoor de hoeveelheid cannabis die nodig is om de effecten ervan te voelen, toeneemt.

Directe pauze: hoe te verminderen

Meer serieus, als u cannabis gebruikt voor medische problemen zoals het prikkelbare darm syndroom of slapeloosheid, kan het ontwikkelen van een tolerantie uw behandeling verstoren.

Gelukkig zelfs een korte pauze T kan uw tolerantie verminderen. Sommige stoner-vrijwilligers die zijn aangeworven voor onderzoek naar cannabistolerantie vertoonden een totale tolerantie voor de cognitieve effecten van marihuana, maar niet voor het euforische uiterlijk van THC.

Volgens de 2018-studie van Neurowetenschappen en gedragsbeoordelingencognitieve functie is het gebied met de hoogste mate van tolerantie, met enig bewijs van geen acuut effect, volgens het onderzoek, dat bestond uit een meta-analyse van de resultaten van veel cannabis tolerantiestudies verschillend. "Acute bedwelmende, psychotomimetische en cardiale effecten worden ook verzacht tijdens normale blootstelling, maar in mindere mate (gedeeltelijke tolerantie). Beperkt onderzoek suggereert ook de ontwikkeling van cannabistolerantie voor andere gedrags-, fysiologische en neuronale effecten.

In dit experiment toonden zware gebruikers een duidelijke vermindering van CB1-receptoren, het speerpunt van het endocannabinoïde zenuwsignaleringssysteem van het lichaam, maar deze CB1-receptoren kwamen na het stoppen terug. Dezelfde verdwijning en dezelfde terugkeer van de functie worden waargenomen in de geheugenverlies geïnduceerd door cannabis na drie dagen onthouding.

Is tolerantie voor cannabis permanent?

Hoewel het gebruik van dit chronische medicijn ingrijpende gevolgen heeft voor de hersenen, worden de hersenen van zware rokers niet meer te onderscheiden van de hersenen van niet-rokers op MRI na slechts een maand van onthouding.

Het menselijke endocannabinoïde systeem is een reeks specifieke receptoren en neurotransmitters die in mindere mate zijn geconcentreerd in de hersenen, darmen en het lichaam als geheel. Dit systeem regelt stemming, perceptie, slaap, honger, stressrespons en tal van andere fysiologische en emotionele processen. Het is het endocannabinoïde systeem dat THC en zijn cannabidiol (CBD) tegenhanger afleiden om zowel de hoge als de therapeutische effecten van de plant te produceren.

Cannabisverslaving wordt geassocieerd met een verlaging van CB1R, die na het einde van het cannabisgebruik verrassend snel begint terug te keren en in de loop van de tijd kan blijven toenemen, "zegt de studie.

Waarom verlies je CB1-ontvangers als je veel rookt?

CB1-receptoren maken deel uit van een grote familie van neuroreceptoren bekend als G-eiwit-gekoppelde receptoren (GPCR's). Ze bestaan ​​allemaal uit hetzelfde basissubstraat van moleculen die in een ring zijn gerangschikt en een basisopening in het celmembraan bieden. Over dit basiselement, uw DNA code voor allerlei moleculaire accessoires, door deze opening aan te passen om alleen specifieke neurotransmitter-moleculen te ontvangen.

Denk aan een spelletje Lego blokken. Bijna elke set wordt geleverd met een platte, groene basisplaat waaruit je zelf hebt gebouwd. Je kunt een kasteel, een ruimteschip of een poppenhuis bouwen, maar je begint in elk geval met dezelfde basisplaat. Het menselijk lichaam heeft duizenden verschillende soorten GPCR's, zo genoemd omdat ze op dezelfde G-eiwitbasisring zijn gebouwd, en wetenschappers hebben geen idee hoe de meeste van hen werken.

Wanneer je consumeert, overstrom je deze CB1 cannabinoïde-receptoren ruim boven wat ze hebben ontwikkeld om dagelijks te worden behandeld. Als gevolg hiervan worden moleculen die cannabinoïde zenders accepteren zwaar beschadigd.

Wanneer uw CB1-receptoren verslijten, zuigen uw cellen ze weg van de celwand om reparaties mogelijk te maken via een proces dat internalisatie wordt genoemd. Dit veroorzaakt de "ontkoppeling" van de ontvanger van het signaalproces.

Beide processen zijn voorgesteld als bemiddelaars van tolerantie vanwege observaties dat chronische THC-behandeling zowel een specifieke afname in CB1-receptorgebieden als G-eiwitkoppeling in de hersenen veroorzaakt.

Bij continu dagelijks cannabisgebruik blijven deze ontkoppelde receptoren meestal langer ontkoppeld. De resterende receptoren kunnen het werk doen van ongeveer 15% van de receptoren die bij dagelijkse rokers uit elkaar vallen omdat de hersenen nog steeds worden overspoeld met cannabinoïden.

Maar met slechts een paar dagen onthouding kan uw lichaam die cannabistolerantie afweren, de schade herstellen en de CB1-ontvangers offline naar het werk sturen. Volgens het bovengenoemde onderzoek worden zelfs de hersenen van grote dragers na een lange pauze van een maand weer normaal.

Tags: AddictionVerbruikafhankelijkheidEtudeOntvangerEndocannabinoid-systeemTHC