dichtbij
Wetenschap

De Delta 3 Carene: terpeen dat de gezondheid van de botten bevordert

Blog-Cannabis

Delta terpenen 3 romp bestrijdt ontstekingen herstelt beschadigde, zieke botten en bevordert de concentratie

Onder de 200-variëteiten van aromatische moleculen genoemd terpenen gemanifesteerd in cannabis, de delta 3 carene ook wel alpha-carene genoemd, is een van de beste terpenen om botten te herstellen en hun groei te bevorderen.

Vanaf de 1960-jaren begonnen onderzoekers de medicinale werkzaamheid van fytochemicaliën van planten zoals cannabis op te merken. Onder deze chemische verbindingen bevinden zich cannabinoïden. De bekendste voorbeelden zijn THC, CBD, terpenen zoals 3 carene delta, myrceen, pineen en flavonoïden.

Aanvankelijk geloofde men dat terpenen eenvoudig een intens aroma aan de plant overdroegen. Vanuit een evolutionair oogpunt dienen deze moleculen om te beschermen ongedierte en roofdieren.

Resultaat voor het zoeken naar afbeeldingen voor "Delta 3 Carene"
Delta 3 Carene

Bijzonderheid van de Delta 3 Carene

De Delta 3-romp geeft een zoete en kruidige geur af bestaande uit citrus, cipressen, dennen en hout. Het wordt geproduceerd uit andere planten dan cannabis, waaronder rozemarijn, dennen en ceder. Delta 3 wordt door de cosmetica-industrie gebruikt als parfum en op industrieel niveau als insectenwerend middel, het is een natuurlijk bestanddeel van terpentijn.

Wat betreft de medicinale werkzaamheid, biedt de 3 Carene Delta belangrijke eigenschappen om systemische ontstekingen te bestrijden, beschadigde en zieke botten te herstellen. Er wordt ook gezegd dat het mentale concentratie bevordert. Cannabisrijke cannabissoorten hebben bewezen gunstig te zijn voor mensen met artritis, fibromyalgie en zelfs de ziekte Alzheimer. Deze terpeen komt het meest voor in cannabissoorten zoals: AK-47, Arjan's Ultra Haze, Jack Herer, OG Kush en Super Lemon Haze.

Naast botreparatie is de 3 Hull Delta uniek onder terpenen vanwege zijn vermogen om vloeistoffen te extraheren (een van de belangrijkste toepassingen in de cosmetica-industrie). Dit drogende effect maakt de 3 delta rompen een kandidaat voor gebruik als een antihistamine en in producten gericht op overmatige menstruatie of slijmproductie. Deze kwaliteit is ook verantwoordelijk voor anekdotische rapporten van droogheid van de mond (katoenen mond) en rode ogen bij rokers.

Wat zegt het onderzoek

Onderzoek heeft de medicinale werkzaamheid van terpenen zoals de 3 carene delta sinds de 1980-jaren aangetoond. Een studie van 1989 getiteld "Vergelijkende studie van verschillende etherische oliën van Bupleurum Gibraltaricum Lamarck", Gepubliceerd in het tijdschrift Europe PMC, heeft de ontstekingsremmende eigenschappen van de 3 carene delta bestudeerd. met de conclusie dat "de etherische olie van de bevolking van het Cázulas-gebergte het meest actief was tegen acute ontsteking vanwege het hoge gehalte aan delta 3-carene".

Bupleurum gibraltaricum

Het vergelijkende onderzoek is uitgevoerd naar de etherische olie die is gewonnen uit de vruchttop van Bupleurum gibraltaricum, geoogst in verschillende gebieden van de provincie Granada, namelijk het Cázulas-gebergte, het Balcón de Canales en het Quéntar-reservoir. De drie etherische oliën hadden een zeer vergelijkbare chemische samenstelling, hoofdzakelijk bestaande uit monoterpeenkoolwaterstoffen (delta 3-carene en alpha-pineen). Bij het bepalen van de ontstekingsremmende activiteit tegen zowel acute ontsteking (carrageen-geïnduceerd plantair oedeem) als subchronische ontsteking (granulomatechniek), verschenen kwantitatieve verschillen: de etherische olie van de Cázulas-bergen was effectiever tegen acute ontsteking vanwege het hoge gehalte aan delta-3-carene, terwijl de etherische olie van het Quéntar-reservoir, B. gibraltaricum, effectiever was tegen ontsteking veroorzaakt door granuloma.

Een studie van 2007 getiteld "Lage concentratie van 3-carene stimuleert de differentiatie van muis Osteoblast MC3T3-E1 subkloon 4 cellenGepubliceerd in het tijdschrift Phytotherapy Research heeft 89 natuurlijke verbindingen getest op hun vermogen om botreparatie te handhaven, botziekten te behandelen en de algehele gezondheid van de botten te bevorderen.

In deze studie werden de anabole activiteiten van natuurlijke verbindingen van 89 geëvalueerd door het meten van de hoeveelheid nieuw gesynthetiseerd calcium tijdens het differentiatieproces van osteoblastische MC4T3-E3 subkloon 1-cellen van muizen. Onder deze verbindingen stimuleert een lage concentratie (tot 5 μm) 3-carene, bicyclische monoterpeen in etherische oliën geëxtraheerd uit dennen, aanzienlijk de activiteit en expressie van alkalische fosfatase, een fasemarker vroege osteoblastische differentiatie, de dag 9. heeft de calciuminductie op een dosisafhankelijke manier aanzienlijk bevorderd. Het stimulerende effect van 3-carene op mineralisatie kan worden geassocieerd met zijn potentieel om expressie / activering van door mitogeen geactiveerd eiwitkinase en gentranscriptieniveaus gerelateerd aan osteoblast-mineralisatie te induceren, zoals osteopontin en type I collageen. Verdere studies zijn nodig om het precieze mechanisme te bepalen, maar de anabole activiteit van 3-carene in het botmetabolisme suggereert dat het gebruik van natuurlijke additieven in het dieet, inclusief inclusief etherische oliën, kunnen een gunstig effect hebben op de gezondheid van de botten.

De onderzoekers in de studie concludeerden: "Meer studies zijn nodig om het precieze mechanisme te bepalen, maar de anabole activiteit van 3-carene in het botmetabolisme suggereert dat het gebruik van natuurlijke additieven in het dieet, inclusief inclusief etherische oliën, zou een gunstig effect kunnen hebben op de gezondheid van de botten ".

Tags: Anti-inflammatoireterpeen