dichtbij
Wetenschap

Onderzoek toont aan dat cannabisgebruik bij jongeren niet gerelateerd is aan de hersenstructuur van volwassenen

Blog-Cannabis

Het verband tussen de frequentie van cannabisgebruik bij adolescenten en de hersenstructuur bij volwassenen

nieuw etude deze maand gepubliceerd in het tijdschrift Drug and Alcohol Dependence het debat over cannabisgebruik en hersenontwikkeling bij adolescenten nieuw leven inblazen. Het consumeren van cannabis in de adolescentie zou geen invloed hebben op de hersenstructuur op volwassen leeftijd. Weinig studies hebben de hypothese getest dat adolescente cannabisgebruikers structurele veranderingen van de hersenen vertonen op volwassen leeftijd. De huidige studie testte associaties tussen cannabisgebruikspatronen van adolescenten en hersenstructuur in een steekproef van jongens gevolgd tot volwassenheid, prospectief beoordeeld.

Onderzoekers van deArizona State University volgde het cannabisgebruik van ongeveer 200-jongens in Pittsburgh in de late 1980-jaren, en vergeleken deze consumptiesnelheden vervolgens jaren later met hoge resolutie MRI-hersenscans van dezelfde 20-proefpersonen.

"We vonden geen verschil in hersenstructuur bij volwassenen" bij degenen die melding maakten van hoog cannabisgebruik in hun jeugd, degenen die incidenteel incidenteel gebruik meldden en degenen die zeiden dat ze geen cannabis gebruikten. , schreven de onderzoekers. "Zelfs jongens met de hoogste blootstelling aan cannabis in de adolescentie hadden subcorticale hersenvolumes en corticale volumes op volwassen dikte vergelijkbaar met jongens die vrijwel geen blootstelling aan cannabis hadden. tijdens hun adolescentie. "

De wetenschap rond cannabisgebruik bij adolescenten en hersenontwikkeling is complex, politiek complex en grotendeels onopgelost. De ASU-studie voegt een nieuwe gegevenslaag toe aan de vraag, maar het is onwaarschijnlijk dat zorgen over het gebruik van minderjarigen definitief zullen worden opgelost.

als gelezen
Cannabissoorten stimuleren uw eetlust

Het studieteam werd geleid door Madeline Meier, directeur van de laboratorium aan la verslaving, gezondheid en USU-gedrag . Meier en zijn collega's erkenden dat hun steekproef relatief klein was, beperkt tot jonge mannen in Pittsburgh die rijproblemen hadden in hun jeugd en die vertrouwden op gemeld cannabisgebruik. Bovendien werd MRI-beeldvorming slechts eenmaal per persoon uitgevoerd toen ze ongeveer 30 jaar oud waren.

"Het is belangrijk op te merken dat verschillende studies voorgaand onthulde verschillen in hersenstructuur bij adolescente cannabisgebruikers of jonge volwassenen met cumulatieve niveaus van cannabisblootstelling, "schreven Meier en collega's. "Deze studies konden niet bepalen of verschillen in hersenstructuur tussen deze proefpersonen aanhielden in de volwassenheid. Onze studie suggereert dat dit misschien niet het geval is. "

Met andere woorden, er kunnen verschillen in cerebrale structuur verschijnen in cannabisvoorlopers van in de twintig, maar verdwijnen wanneer ze hun dertiger bereiken.

als gelezen
Cannabis: verslavend of niet?

Verschillende maten van hersenvorming

Meier erkende ook dat de opgenomen MRI-gegevens, die zowel subcorticale hersenvolumes als cerebrale corticale volumes en dikte meten, mogelijk niet de meest nauwkeurige metingen zijn van cannabisgerelateerde cerebrale dysmorphia. . In sommige eerdere studies hebben onderzoekers gebruikt andere maatregelen (vorm en dichtheid van grijze stof, integriteit van witte stof) om structurele hersenverschillen tussen jonge cannabisgebruikers en niet-gebruikers te beoordelen.

De ASU-studie heeft een aantal implicaties. Patronen van cannabisgebruik bij adolescenten, licht of zwaar, "lijken geen blijvende effecten op de hersenstructuur te hebben", schreven de auteurs. In deze studie vonden ze "geen verband tussen prospectief geëvalueerd cannabisgebruik bij adolescenten, subcorticaal hersenvolume en corticaal hersenvolume en dikte op volwassen leeftijd". .

De onderzoekers waarschuwden dat hun onderzoek in context moest worden geïnterpreteerd eerdere studies die toeliet om de mogelijke verstoringen van de kritische ontwikkeling van de hersenen, het hippocampale volume en de structuur van de volwassen hersenen te onderzoeken. "Uit een evaluatie van deze onderzoeken bleek dat, hoewel sommige onderzoeken aanwijzingen hebben gevonden voor een verband tussen de vroege leeftijd van cannabisgebruik en de hersenstructuur van volwassenen, de meeste onderzoeken dit niet hebben gedaan. . "

Leafly

Tags: puberVerbruikEtudeNeuroscienceZoeken