dichtbij
legalisatie

Apotheken in Buenos Aires zullen cannabisolie importeren en leveren

Blog-Cannabis

Alleen patiënten met refractaire epilepsie zullen hiervan profiteren

In Argentinië is het verkrijgen van een autorisatie een omslachtige en dure route. Het nadeel van legaal verkrijgen van cannabis is het creëren van een parallelle markt waar een product bestaat dat beweert te zijn cannabis olie maar dat is in feite olijfolie zonder cannabinoïden en dat vormt een gevaar voor de volksgezondheid. In de komende dagen zullen apotheken in Buenos Aires echte cannabisolie gaan distribueren aan patiënten met epilepsie of die resistent zijn tegen beschikbare behandelingen.

De 28 afgelopen juni, de naleving van een sectorale cannabiskamer in Argentinië is geformaliseerd om in te spelen op de voorstellen en uitdagingen van de medische en industriële sector.

Via een macht overgedragen door de patiënt of zijn vertegenwoordiger, beginnen apothekers het proces van het importeren van de olie via een speciale vergunning van deANMAT (National Drug Administration, Food and Medical Technology) wanneer therapeutische opties niet effectief zijn.

De voorzitter van het College van Apothekers van Buenos Aires, María Isabel Reinoso, bevestigde vanmorgen Guillermo Lobo dat "Apotheken ervoor verantwoordelijk zijn dat het proces wettelijk wordt geregistreerd. deANMAT stelt apothekers in staat om te zorgen voor douaneformaliteiten, te leveren aan hun apotheek en vervolgens te distribueren naar de patiënt ".

als gelezen
De cannabiskwekerijen van Californië

De pilootproef werd uitgevoerd in de stad Bahía Blanca, de patiënt plaatste zijn bestelling via een erkende apotheek en voerde dus dezelfde procedure uit bij het importeren van oncologische medicijnen in het land.

Volgens Reinoso zijn er geen kosten voor het gezin. De procedure om patiënten toegang te geven tot cannabisolie voor persoonlijk gebruik is altijd ingewikkeld. We helpen de apotheker zodat hij het kan. Er is geen goedgekeurd register, de apotheek heeft deze service niet gefactureerd. Het regelgevingskader blijft hetzelfde. De wet of de geldende resoluties zijn niet gewijzigd. Deze overeenkomst met apotheken is bedoeld om procedures met patiënten te stroomlijnen.

Een van de kritieke punten die door het pilot-experiment zijn geïdentificeerd, is het aantal in te vullen formulieren. Een oplossing zou zijn om registers bij te houden zoals voor ontologische geneesmiddelen. Het doel is dat degenen die toegang willen hebben tot geïmporteerde cannabisproducten niet het proces voor Anmat moeten volgen, maar eerder dat de apotheken de aanvraag voor het bureau beheren. Deze service komt de patiënt ten goede, die alleen naar de apotheek in zijn omgeving moet gaan.

Als het een medicijn is, moet de apotheek het verstrekken. u kunt er zeker van zijn dat het product dat u gaat gebruiken de indicaties op het etiket bevat, wat niet het geval is met een parallelle markt. Het belangrijkste is dat het proces veilig is en legitimiteit en behoud in de handen van de professionals garandeert, "zegt Reinoso, die de professionals van 4479-apotheken op het grondgebied van Buenos Aires samenbrengt om deze procedure in de toekomst te repliceren en niet overal in het land.

In maart 2017, de 27350-wet heeft gereguleerd medisch en wetenschappelijk onderzoek naar het medicinaal gebruik van de plant en zijn derivaten en maakt zo productie mogelijk voor patiënten met vuurvaste epilepsie. Verschillende studies hebben aangetoond dat plantenderivaten, met name olie, kunnen worden gebruikt en gunstig zijn voor andere pathologieën.

als gelezen
5 jarenlange legalisatie in Colorado wat geeft het?

Refractaire epilepsie

De Wereldgezondheidsorganisatie beschrijft deze ziekte als een chronische hersenziekte die de hele wereld treft. Het wordt gekenmerkt door terugkerende crises en treft 1% van de wereldbevolking. Het is een aandoening veroorzaakt door een toename van de elektrische activiteit van neuronen die herhaaldelijk ongecontroleerde bewegingen beïnvloedt.

Tags: ArgentiniëCannabis olieLoiApotheek