dichtbij
Wetenschap

Presentatie van het eerste echte onkruid-GMO ter wereld

merryjane.com
Blog-Cannabis

GGO of glycosylering van cannabinoïden

En nee, Monsanto heeft het niet overleefd, maar na jaren van nep meldingenis eindelijk hier: genetisch gemodificeerde cannabis voor de commerciële markt. Gemaakt door Trait Biosciences, is de eerste echt getransformeerde plant gearriveerd. Trait, een biotechnologiebedrijf gevestigd in Los Alamos, New Mexico, heeft deze plant ontworpen om in water oplosbare cannabinoïden te produceren, die volgens hen een aantal industriële voordelen biedt die bedrijven niet kunnen krijgen van de plant geproduceerd uit water. natuurlijke manier.

Klassieke technieken In water oplosbare cannabinoïden kunnen worden geproduceerd door over het algemeen emulgerende cannabisextracten die in wezen worden gemengd met zetmeel. Exclusieve planten Trek genereer de oplosbare cannabinoïden in de cannabis zelf. Het is daarom niet nodig om de moleculen chemisch te modificeren na dure en gevaarlijke extractieprocessen.

Laten we, voordat we in dit biotechnologische wonder (of genetische modificatie) duiken, kijken wat iets genetisch gemodificeerd (GM) maakt en wat niet.

Resultaat voor het zoeken naar afbeeldingen voor 'Trait Biosciences'

Een inleiding tot genetische manipulatie

Cannabisactivisten die minder voor biotechnologie zijn, zullen zeggen dat genetisch gemodificeerd gras al jaren op de markt is en dat het vaak dezelfde "naturalistische" claims herhaalt die zijn uitgevonden door de biotechnologie-industrie zelf. Volgens dit (onjuiste) geloof heeft de natuur in wezen voor altijd "genetisch gemodificeerde" planten. Maar dit is niet waar, het is een marketinglijn die is uitgevonden om het publiek gevoeliger te maken voor genetisch gemodificeerde gewassen.

In de wetenschap (niet in de particuliere sector) verwijst genetische modificatie of engineering naar kunstmatige methoden om genen van menselijke oorsprong of genen van vreemde organismen in een ander levend wezen te splitsen. Genetische modificatie kan ook verwijzen naar "shotgun" -technieken waarbij een organisme wordt overspoeld met straling of metaalpellets die de genen in kwestie dragen. Nieuwe levensvormen die op deze manier zijn gecreëerd, worden genoemd genetisch gemodificeerde organismen of GGO.

Mensen verwarren GGO's vaak met kunstmatig geselecteerde organismen. Voorbeelden van kunstmatige selectie of selectieve teelt zijn onder andere tamme honden of (op plantniveau) sommige gewassen zoals bessen, broccoli, bananen en cannabis. Kunstmatige selectie maakt gebruik van kruisingstechnieken om de gewenste genen in de nakomelingen van een organisme te versterken, meestal door inteelt, maar niet altijd.

Ongeacht de manier waarop kunstmatige selectie wordt uitgevoerd, het rust toujours traditionele foktechnieken (bijvoorbeeld bestuiving van bloemen, het verkrijgen van twee honden) en introduceert ooit vreemde genen of gecreëerd door mensen in de ouders of hun nakomelingen.

Modificatie of genetische manipulatie maakt daarentegen geen gebruik van traditionele foktechnieken. In het laboratorium worden organismen onderworpen aan zeer geavanceerde methoden die vreemde genen in hun DNA integreren. Als het lichaam deze vreemde genen op zijn nakomelingen kan overbrengen, zeggen we dat het "volledig is getransformeerd".

Op welke manier is de plant van Trait Biosciences anders?

La cannabisplant in afwachting de bericht kan grote gevolgen hebben voor de bloeiende cannabisindustrie. In de landbouw zijn GM-gewassen over het algemeen ontworpen om pesticiden, herbiciden en extreme omgevingscondities te weerstaan. Trait introduceerde in plaats daarvan een cannabisplant die de chemische samenstelling van zijn meest waardevolle componenten fundamenteel verandert: de cannabinoïden.

"Voor zover wij weten, is dit de eerste echt gestabiliseerde en verwerkte cannabisplant. Er zijn transiënten geweest, maar de genen zijn niet doorgegeven aan toekomstige generaties. "

zei Ronan Levy, hoofd Strategie bij Trait, bij VROLIJKE JANE tijdens een telefonisch interview.

Een van deze transformatiepogingen vond plaats in 2012. Een onderzoeksgroep onder leiding van Dr. Imane Wahby gebruikte Agrobacteria om vreemde genen in de weefsels van cannabisplanten te introduceren, namelijk de wortels. Hoewel vreemde genen in het DNA van het weefsel konden doordringen, konden ze waarschijnlijk niet worden doorgegeven aan de nakomelingen (een 'transiënte transformatie', zoals Levy het noemde). Dit komt waarschijnlijk omdat cannabis is geëvolueerd om zijn interne genetica en planten te behouden die zichzelf kunnen bestuiven door hermafrodieten (zoals cannabis) te worden die vaak pogingen om ze volledig te transformeren omzeilen.

De wateroplosbare cannabistechnologie van Trait valt uiteen in twee productlijnen, Trait Distilled en Trait Amplified. Gedistilleerde eigenschap richt zich op het maken van eetbare en drinkproducten met behulp van de in water oplosbare cannabinoïden van het bedrijf. Versterkt kenmerk verwijst naar de GM-planten zelf.

als gelezen
Nicotine palliatieve CBD

Trait heeft ook meer productlijnen. Trait Defense gebruikt biotechnologische methoden om zijn cannabis te beschermen tegen virussen, bacteriën en schimmels. Trait Tailored biedt op maat gemaakte cannabis die specifieke niveaus of verhoudingen van cannabinoïden produceert, bijv. Planten die nog steeds 30% THC produceren en nog steeds een verhouding van 1: 1 tussen THC en CBD in evenwicht houden. En de Trait Zero-lijn van het bedrijf belooft hennepplanten die nooit THC produceren.

Omdat de planten van Trek produceren cannabinoïden binnen en buiten bloemtrichomen, ze kunnen hogere opbrengsten aan cannabinoïden produceren dan traditioneel gekweekte planten, tot vijf keer hoger. Het bedrijf haalt de glycosolische cannabinoïden uit het plantmateriaal met behulp van een industriële pers, dezelfde techniek die wordt gebruikt om suiker uit suikerriet te extraheren.

"Het is niet nodig om te wachten op de bloeifase om de plant te oogsten", zegt hij. "De groeicyclus is daarom korter. En omdat cannabinoïden in stengels, stengels, wortels en bladeren groeien, kun je in theorie een continue oogstaanpak volgen en bladeren en stengels van een plant verwijderen zonder met een nieuwe plant te beginnen. "

Kortom, de genetisch gemodificeerde planten van Trait kunnen worden gekweekt voor hun altijd virtuele cannabinoïden, omdat de initiatie van de bloeifase is wat uiteindelijk de plant vertelt om in de nabije toekomst te sterven. Theoretisch zou dezelfde configuratie moeten werken voor THC als voor CBD, maar op dit moment richt Trait zich alleen op de CBD.

als gelezen
Vrouwen zijn meer kans om reguliere consumenten te worden

Levy's eerdere verklaring kan de gevoeligheid van sommige mensen voor cannabis shockeren, maar het is waar. Voorgaand onderzoek heeft toonde aan dat als cannabiscellen werden blootgesteld aan ongewoon geconcentreerde hoeveelheden cannabinoïden, ze zouden sterven. Zoals toxicologen zeggen, heeft toxiciteit weinig te maken met de aard van een molecuul en veel meer met de dosis. Teveel water drinken kan immers giftig zijn voor het menselijk lichaam, hoewel 70 op 80% van ons lichaam uit water bestaat.

volgens een patent aanvragen , Legde het labteam van Trait uit hoe mutante genen voor een enzym genaamd cytochroom P450, hetzelfde enzym die de medicijnen afbreekt aanwezig in onze lever en een ander enzym, glycosyltransferase, kan cannabinoïden omzetten in een in water oplosbare vorm in de cannabisplant zelf. Wanneer de mutante glycosyltransferase bindt aan een cannabinoïde zoals CBD, hecht het een enkel suikermolecuul aan de cannabinoïde via een proces dat glycosolatie wordt genoemd. De cannabinoïden die deze suikeraccessoire bevatten, worden glycosolische cannabinoïden genoemd. Deze ontwikkeling heeft verschillende gevolgen gehad voor de fabriek en de productieprocessen van Trait, waarvan er maar één cannabinoïden is die in water oplossen.

Glycosylatie van cannabinoïden

"Als je de cannabinoïden in de plant glycosyleert, kun je het proces van cannabinoïdesynthese ontgiften, waardoor de plant mogelijk cannabinoïden kan synthetiseren en opslaan in elke cel van de plant, niet alleen trichomen."

Met andere woorden, Levy zegt dat elk deel van de cannabisplanten van Trait cannabinoïden zou kunnen produceren. Dit omvat bladeren, stengels en wortels. En omdat cannabis niet afhankelijk is van cannabinoïden, beweert Levy dat deze glycosolverbindingen de gezondheid of het voortbestaan ​​van de plant niet schaden.

Wat heeft het voor zin om cannabinoïden oplosbaar te maken in water?

GMO-kenmerkplanten zijn ideaal voor de productie van hogedruk homogene dranken (zoals in melk), ultrasoonapparaat (geluidsgolven) of emulgering (een mengsel van cannabinoïden en zetmelen) om cannabisextract in het lichaam te verspreiden. water.

Sommige bedrijven hebben ervoor gezorgd dat cannabinoïden beter oplossen dan andere. Hoewel sommige op wiet gebaseerde dranken "consumentstabiel" zijn, wat betekent dat cannabinoïden in het water gesuspendeerd en onzichtbaar blijven, zijn andere niet zo effectief. U merkt bijvoorbeeld dat in sommige dranken het extract zich ophoopt in de bodem van de fles of dat de drank troebel lijkt wanneer deze wordt geschud. Levy legde uit dat Trait Amplified cannabinoïde-dranken in feite 100% in water oplosbare cannabinoïden zouden bevatten en dat roeren niet nodig is.

Tags: biotechnologiecannabinoïdencbdOGMfytocannabinoïden