dichtbij
CBD

Cannabidiol vermindert agressie, volgens een studie van de Universiteit van Sao Paulo

Blog-Cannabis

Nieuwe studie vindt dat cannabidiol helpt bij het verminderen van sociale isolatie-agressie

Eén studie toonde aan dat het gebruik van cannabidiol agressieve reacties verminderde na afleveringen van sociaal isolement. Het werk werd gedaan op muizen door onderzoekers van deUniversiteit van São Paulo van de Ribeirão Preto School of Medicine. De resultaten werden gepubliceerd in het tijdschrift Progress in Neuro-Psychopharmacology en biologische psychiatrie. Wetenschappers die het gedrag van muizen hebben bestudeerd, zijn tot deze conclusie gekomen.

Onze studie toont aan dat cannabidiol een effect heeft op de vermindering van agressie en dat de stof werkt als een remmer van agressie omdat het de activering van twee receptoren vergemakkelijkt: de 5-HT1A-receptor, verantwoordelijk voor de effecten van de neurotransmitter Serotonine en receptor CB1, verantwoordelijk voor de effecten van endocannabinoïden, "zei Francisco Silveira Guimarães, professor aan FMRP-USP en hoofd van de studie.

Het onderzoek werd uitgevoerd volgens een zogenaamd "resident-indringer" -protocol, dat bestaat uit het enkele dagen en na een tijdje isoleren van muizen en een ander onderwerp in hun ruimte plaatsen om hun reactie te beoordelen.

"In de afgelopen 20-jaren is cannabidiol in vele omgevingen onderzocht, maar weinig studies hebben de effecten ervan op agressief gedrag onderzocht," zei Guimarães.

De onderzoekers verdeelden de knaagdieren in vijf groepen die elk uit zes tot acht mannelijke individuen bestaan. Muizen uit de eerste vier groepen ontvingen verschillende doses cannabidiol. De laatste groep ontving geen CBD en werd gebruikt als controlegroep. Zoals verwacht reageerden muizen in de no-cannabidiol-groep vrijwel onmiddellijk op de aanwezigheid van de indringer door het op te merken. De reactie duurde gemiddeld twee minuten nadat de indringer in hun ruimte was geplaatst.

Knaagdieren in de eerste groep kregen minder cannabidiol en reageerden vier minuten na de introductie van de "indringer".

Die in de tweede groep, waar de hoeveelheid toegediende stof iets hoger was, reageerden binnen 11 minuten. In de derde en vierde groepen, met hogere doses, was er geen significante remming van agressie bij dieren.

als gelezen
CBD beschermt de nierstructuur en -functie

"Dit resultaat op het verminderde effect van cannabidiol bij hogere doses werd al verwacht. In andere experimenten, zoals de antidepressiva-test van cannabidiol, resulteerden hogere doses in matige effecten, zei de onderzoeker.

De nieuwe studie, die ook wetenschappers van het Applied Neuroscience Research Support Center van USP omvat, werd uitgevoerd in het kader van het thematische project. "Nieuwe perspectieven op het gebruik van atypische neurotransmitter medicijnen bij de behandeling van neuropsychiatrische aandoeningen", ondersteund door de São Paulo Research Foundation. Onderzoek wordt ook ondersteund door de Nationale Raad voor Wetenschappelijke en Technologische Ontwikkeling (CNPq).

Professor Guimarães zegt dat door isolatie veroorzaakte agressie een klassiek gedragsmodel is dat in experimenten wordt gebruikt. "De agressie veroorzaakt door isolatie kan worden verlicht door de toediening van anxiolytische, antidepressiva of antipsychotica. Sommige preklinische en klinische resultaten die aangeven dat cannabidiol dergelijke eigenschappen heeft, hebben we besloten om het effect ervan op geïnduceerde agressie te testen, "zei hij.

De gegevens zijn essentieel om onderzoek voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen te subsidiëren.

In het centrale zenuwstelsel van het lichaam bevindt zich een groep receptoren, het endocannabinoïde systeem, waarvan onderzoekers geloven dat het de eetlust, stemming, pijn, geheugen en andere belangrijke functies regelt.

Het endocannabinoïde systeem bestaat uit verschillende receptoren, waaronder de CB1-receptor. Wanneer de CB1-receptor in contact komt met THC, veroorzaakt dit de psychoactieve effecten die samenhangen met "high worden"; wanneer de CB1-receptor echter in contact komt met CBD, veroorzaakt dit niet alleen geen psychoactieve effecten, maar voorkomt het ook dat THC een interactie aangaat met de CB1-receptor.

Hierdoor kan CBD sommige van de negatieve effecten van THC remmen, zoals angst en geheugenverlies, waaronder agressie.

Managementsamenvatting

Leven in een enkele langdurige huisvesting verhoogt agressief gedrag bij muizen, een aandoening die door isolatie veroorzaakte agressie of territoriale agressie wordt genoemd, die kan worden beperkt door anxiolytica, Antidepressiva en antipsychotica. Preklinische en klinische resultaten suggereren dat cannabidiol (CBD), een non psychotomimetisch verbinding heeft anxiolytische, antidepressiva en antipsychotica. Weinig studies hebben echter de effecten van CBD op agressief gedrag onderzocht. Hier hebben we onderzocht of de CBD het agressieve gedrag veroorzaakt door sociaal isolement in de test van de indringer bewoner zou kunnen verminderen. De mannelijke Zwitserse muizen (7-8 weken) werden ondergebracht in een enkele behuizing voor 10 dagen (resident muis) om agressief gedrag te induceren, terwijl muizen van hetzelfde geslacht en dezelfde leeftijd (indringer muizen) werden gehuisvest in groepen . Tijdens de test werd de indringer geplaatst in de kooi van de bewoner en agressief gedrag geïnitieerd door de bewoner, zoals latentie in de eerste aanslag, het aantal aanvallen en de totale duur van agressieve ontmoetingen waren opgenomen. De betrokkenheid van 5-HT1A en CB1 ontvangers (CB1R) naar de effecten van CBD werden ook bestudeerd. CBD alle geteste doses induceerde corrosiewerende werking, aangegeven door een afname van het aantal aanvallen. De CBD, op tussenliggende doseringen, verhoogde ook de latentie om de indringer te vallen en verminderde de duur van agressieve ontmoetingen. Geen dosis CBD heeft locomotorisch gedrag verstoord. Antiagressifs de van CBD gemitigeerd door receptorantagonist 5-HT1A WAY100635 en CB1 AM251 antagonist, wat suggereert dat CBD vermindert het agressieve gedrag geïnduceerd door sociaal isolement door een mechanisme geassocieerd met de activering van 5-HT1A en CB1 receptoren. Anderzijds het CBD verminderde de expressie van c-Fos, een marker van neuronale activiteit in de laterale Periaqueductale grijs (LPAG) bij sociaal geïsoleerde muizen blootgesteld aan de indringer resident testen, wat aangeeft dat mogelijke betrokkenheid van dit hersengebied in de effecten van de drug. Bij elkaar genomen, de resultaten suggereren dat CBD kan therapeutisch nuttig zijn voor de behandeling van agressief gedrag dat meestal wordt geassocieerd met psychiatrische stoornissen.

Tags: cbddopamineNeuroscienceOntvangerZoekenEndocannabinoid-systeem