dichtbij
CBD

CBD voor stemmingswisselingen en hormonale onbalans bij vrouwen

Blog-Cannabis

Vrouwen wenden zich tot het gras om dysmenorroe te behandelen

Ongeveer 90% van de vrouwen in de reproductieve leeftijd in de wereld lijdt aan dysmenorroe (beter bekend als menstruatiekrampen). Het is een pijn die voorafgaat aan, vergezeld gaat of volgt op de menstruatie. Volgens een nieuw onderzoek zeggen de meeste vrouwen dat ze cannabis gebruiken om menstruatiekrampen en andere soorten gynaecologische pijn te behandelen.

een grensoverschrijdende enquête werd tussen oktober en december 2017 via sociale media uitgezonden in Australië voor ondersteuning van endometriose en belangengroepen. Vrouwen hadden het recht om op de enquête te reageren als ze tussen 18 en 45 hadden, in Australië woonden en een bevestigde diagnose van endometriose hadden. De vragen in het onderzoek waren gericht op de verschillende soorten zelfmedicatie die werden gebruikt, symptoomverbetering of medicijnreductie en veiligheid.

Vierhonderdvierenentachtig geldige antwoorden werden ontvangen. Zelfmanagementstrategieën, bestaande uit persoonlijke verzorging of levensstijlkeuzes, kwamen zeer vaak voor (76%) bij vrouwen met endometriose. De meest gebruikte vormen waren warmte (70%), rust (68%) en meditatie- of ademhalingsoefeningen (47%). Cannabis, hitte, hennep / CBD olie en dieetveranderingen waren de hoogste in termen van zelfgerapporteerde werkzaamheid bij het verminderen van pijn (gemiddelde werkzaamheid van respectievelijk 7,6, 6,52, 6,33 en 6,39 op een schaal van 10 punten). Fysieke interventies zoals yoga / pilates, stretchen en lichaamsbeweging zijn minder effectief gebleken. Bijwerkingen kwamen vaak voor, vooral bij alcohol (53,8%) en lichaamsbeweging (34,2%).

Vrouwen die cannabis gebruiken, rapporteerden de hoogste zelf-waargenomen werkzaamheid. Vrouwen met endometriose hebben unieke behoeften in vergelijking met vrouwen met primaire dysmenorroe en daarom moeten alle strategieën voor zelfmanagement, met name die van fysieke aard, worden overwogen in het licht van het potentieel voor "flare-ups".

Effectieve CBD voor de behandeling van menstruatiepijn

Het gebruik van cannabis voor het premenstrueel syndroom dateert uit de negentiende eeuw toen Chinese vrouwen het gebruikten om het premenstrueel syndroom te behandelen. Eeuwenlang hebben vrouwen verschillende remedies geprobeerd verlicht deze pijnmaar tevergeefs. Pas recent zijn vrouwen begonnen met experimenteren met CBD om krampen te verlichten en hormonale onbalans te beheersen.

In de gynaecologie vertegenwoordigen menstruatiestoornissen meer dan 12% van het totale aantal noodbezoeken. De meest voorkomende menstruatieklachten zijn hevige menstruatiebloedingen en bekkenpijn met krampen.

80% van de vrouwen ervaart aanzienlijke menstruatiekrampen, vanuit de onderbuik maar soms tot aan de dijen, rug en borst. Er is geen andere behandeling dan het nemen van ibuprofen, wat voor sommige mensen één tablet per dag kan betekenen gedurende een week per maand. Een persoon op 10 voelt pijn zo intens dat het vergelijkbaar is met een hartaanval. Regelmatige inname van paracetamol of Advil kan de darm irriteren, een opgeblazen gevoel en indigestie verergeren, wat de menstruatiepijn verergert.

Veel voorkomende emotionele symptomen zijn stemmingswisselingen, depressie, slapeloosheid, driftbuien, gevoelens van overstroming, enzovoort. Hoewel gedragstekens zijn: verlies van mentale focus, vergeetachtigheid en vermoeidheid.

Des onderzoekers van Oregon Health & Science University interviewde meer dan 1000-vrouwen in de Verenigde Staten: 60% had cannabis gebruikt, waaronder 36% om pijn, depressie en angst te behandelen. Dit onderzoek OHSU leidde tot nieuwe behandelingen voor vrouwen die verlichting zoeken bij zware menstruatiebloedingen en andere menstruatiecomplicaties. Artsen zeggen dringend behoefte aan klinische proeven

De resultaten, gepresenteerd op de jaarlijkse conferentie van het American College of Gynaecology, komen doordat veel staten jaren nodig hebben om zich af te vragen of ze dysmenorroe willen toevoegen als een voorwaarde waarvoor artsen medisch kruid kunnen voorschrijven.

Bijna tweederde van de vrouwen die nog nooit cannabis hebben gebruikt (63%) zei dat ze dit medicijn zouden nemen om hun menstruatiepijn te verlichten of tijdens het plaatsen van een anticonceptiemiddel.

Welke staten hebben cannabis voor medische doeleinden goedgekeurd voor bepaalde gynaecologische aandoeningen

Hoewel geen enkele staat medicinale cannabis heeft goedgekeurd voor de behandeling van menstruatiekrampen, neemt North Dakota endometriose op als een in aanmerking komende aandoening. Bovendien staan ​​alle staten met uitgebreide wetgeving cannabis toe voor de behandeling van pijn. Alaska, Arizona, Californië, Colorado, Delaware, Hawaii, Maine, Maryland, Michigan, Montana, New Mexico, Ohio, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, Vermont en West Virginia hebben cannabis goedgekeurd voor de behandeling van "chronische pijn". De staten Nevada, New Hampshire, North Dakota, Ohio en Vermont staan ​​medicinale cannabis toe om "acute pijn" te behandelen. De staten Arkansas, Minnesota, Ohio, Pennsylvania, Washington en West Virginia hebben cannabis goedgekeurd voor de behandeling van 'ongeneeslijke pijn'.

De milieuaspecten van menstruatiehygiëne bieden een extra argument. De meest gebruikte producten voor gezondheidsbescherming zijn tampons en wegwerphanddoeken. Elk jaar belanden meer dan 6,5 miljard pads en 13,5 miljard maandverband, plus hun verpakking, op stortplaatsen of rioleringen in de Verenigde Staten, en meer dan 170000 tamponapplicators worden verzameld in Amerikaanse kustgebieden.

Tags: pijnbestrijdingdouleur chroniquemilieubehandeling