dichtbij
Blog-Cannabis

Studie: diversiteit en overvloed aan bijen op industriële hennepbloemen

De teelt van industriële hennep wint aan populariteit en de productieve productie van pollen kan grote ecologische voordelen bieden. Een studie onthult dat bijen dol zijn op hennep. Onderzoekers hebben de hennepvelden van Noord-Colorado onderzocht op de aanwezige bijensoorten: 23-soorten zijn vermeld, drie geslachten vertegenwoordigen bijna 80% van het totaal. De onderzoekers concludeerden dat "de stuifmeelrijke aard van bloemen hennep tot een cultuur van grote ecologische waarde kan maken."

Bijen houden van hennep, maar ze lijden al een tijdje, de bijenpopulatie is zeer sterk in verval. Dit is een grote zorg vanwege het ecologische belang van de bij als bestuiver. Bijenbestuivers worden nog steeds geconfronteerd met uitdagingen die het cruciaal maken om agro-ecologische werkwijzen te ontwikkelen die bijen ondersteunen. Volgens sommigen zullen er meer bijen zijn naarmate er meer hennepvelden zijn.

Industriële hennep kan een belangrijke rol spelen bij het bieden van duurzame voedingsopties voor bijen tijdens het groeiseizoen

Hennepplanten bestoven door de wind, tweehuizig en staminaat produceren grote hoeveelheden pollen die bijen aantrekken. De bloei van hennep in het noorden van Colorado, waar deze studie werd uitgevoerd, vindt plaats tussen eind juli en eind september. Deze periode valt samen met een tekort aan bestuivingsvriendelijke gewassen in de regio, waardoor hennepbloemen een potentieel waardevolle bron van stuifmeel zijn voor bijen op zoek naar voedsel.

Deze studie rapporteert 20 verschillende soorten bijen op hennep in bloei en toont aan dat hennep in het agro-ecosysteem bestuivers ondersteunt.

Hier presenteren we de diversiteit en kwantiteit van de bijen verzameld in de bloei hennep velden. In totaal 23 verschillende soorten werden bijen verzameld, met inbegrip van de Europese honingbij Apis mellifera die 38% van alle soorten en was de meest dominante gevolgd door Melissodes bimaculata om% en peponapis pruinosa 25 om% 16. Deze drie types goed voor bijna 80% van de totale bevolking. Hoewel hennep geen nectar produceren, kan de natuur pollen-rijk bloemen hennep ecologisch waardevolle cultuur te maken. Als de teelt van hennep blijft groeien, verwachten we dat de insectenplagen hennep ook prolifererende. Onze resultaten op de diversiteit van bijen in hennep geeft de nodige impuls te geven aan de ontwikkeling van geïntegreerde beheerplannen die bestuivers te beschermen, terwijl de strijd tegen ongedierte.

Afb. 2

Hennep kan bijdragen aan een afnemend aantal honingbijen

deze etude van de recente Colorado State University geeft aan dat industriële hennep kan helpen bij afnemende bijenpopulaties, een bron van ernstige ecologische problemen, omdat het een uitstekende bron van stuifmeel is.

  • Volgens de onderzoekers bloeien de meeste hennepgewassen tussen juli en september, samenvallend met een gebrek aan stuifmeelproductie van andere gewassen.
  • Meer dan 2 000 bijen (en 23 verschillende soorten bijen, inclusief de Europese bij) werden tijdens het onderzoek verzameld. De 23-bijentypes vertegenwoordigen 80% van alle soorten in de regio.
  • Deze ontdekking suggereert dat hennep een nieuwe bron van stuifmeel voor bijen is en zou kunnen helpen hun populaties te behouden.
  • Bijenkolonies dalen in de Verenigde Staten vanwege stressoren zoals plagen, blootstelling aan pesticiden en ondervoeding als gevolg van een gebrek aan pollen, volgens de Environmental Protection Agency (EPA).

De industriële variëteit wordt onder andere gebruikt om papier, kleding, textiel en biologisch afbreekbare kunststoffen te maken. Industriële hennep produceert geen nectar, wat betekent dat bijen geen honing maken van deze planten.

Het zijn niet alleen bijen. Vogels, vleermuizen, vlinders en kolibries zijn allemaal bestuivers en zijn essentieel voor de levenscyclus van gewassen en andere bloeiende planten.

De auteurs van de studie merken op dat naarmate hennepgewassen vaker voorkomen, plagen vaker gemeengoed worden. Dit is de reden waarom de auteurs pleiten voor een plan dat bestuivers, zoals bijen, beschermt en ongedierte beheert dat gewassen kan beschadigen.

Resultaat van zoeken naar afbeeldingen voor "bijenhennep"

Voorkom bijensterfte

De studie komt in de nasleep van imkers die dat hebben gedaan gerapporteerd in het Amerikaanse ministerie van Landbouw een verlies van 40% van hun kolonies in het afgelopen jaar.

Industriële hennep kan een belangrijke rol in het leveren van duurzame voeroplossingen opties voor de bijen tijdens het groeiseizoen te spelen, "schrijven de auteurs, en merkt op dat hennep wordt bestoven door de wind, en de meeldraden tweehuizig, dat aantrekkelijk is voor bijen.

Om te lezen: Cannabis Honing

Tags: Landbouw / GrowhennepmilieupermacultuurPlantagehet voorkomen