dichtbij
Sante

Verslavingsbehandeling: eerste studie in zijn soort in Australië

Sativex
Blog-Cannabis

Cannabis tegen cannabisverslaving

Een Australisch onderzoek heeft aangetoond dat Sativex helpt bij de bestrijding van cannabisverslaving. Een nieuw artikel geeft het eerste sterke bewijs dat cannabisvervangende therapie de kans op terugval zou kunnen verminderen. De principes zijn vergelijkbaar met die van het vervangen van de nicotine doordat de patiënt een veiliger medicijn krijgt en in een omgeving die helpt de cyclus van consumptie te doorbreken.

Un artikel op de klinische proef van de Universiteit van Sydney en NSW Health biedt het eerste overtuigende bewijs dat een medicijn genaamd cannabinoïde agonist (dat zich richt op hersenreceptoren) de snelheid van terugval kan verminderen.

Het document gepubliceerd in het tijdschrift JAMA Interne Geneeskunde wiens hoofdauteur, Nick Lintzeris, universitair hoofddocent, Faculteit Geneeskunde en Gezondheid, Universiteit van Sydney en directeur van middelenmisbruik en alcoholdiensten in het zuidoosten van Sydney, zei dat studie moet hoop geven aan cannabisverslaafden: de belangrijkste oorzaak van episoden van drugsbehandeling in Australië.

"We hebben nooit eerder het bewijs gehad dat drugs effectief kunnen zijn in de behandeling van cannabisverslaving, dit is de eerste grote studie die aantoont dat het een veilige en effectieve aanpak is", zei professor Lintzeris.

Sativex als vervanging

"De principes zijn vergelijkbaar met die van nicotinevervanging; jij biedt patiënten een veiliger middel dan de medicijnen die ze al gebruiken, en je combineert dat met medische ondersteuning en counseling om mensen te helpen omgaan met hun overmatig gebruik van cannabis. "

als gelezen
Medische cannabis "steelt" miljarden van farmaceutische bedrijven

Cannabisconcentraat, dat gelijke hoeveelheden psychoactieve cannabidiol (CBD) en tetrahydrocannabinol (THC) bevat, wordt onder de tong gesproeid en vermijdt de gezondheidseffecten die gepaard gaan met het roken van cannabis, zoals ademhalingsproblemen.

De handelsnaam van nabiximols: Sativex

Nabiximols zijn voornamelijk gebruikt voor de behandeling van pijnlijke symptomen geassocieerd met multiple sclerose en zijn geregistreerd in Australië. Er bestaan ​​alternatieve medische cannabisproducten, maar deze zijn alleen beschikbaar via specifieke toegang en in tegenstelling tot het geteste geneesmiddel, moeten ze ook worden goedgekeurd door de Therapeutic Goods Administration (TGA).

Deze uitgebreide externe klinische studie van 12-weken op 128-deelnemers die geneesmiddelen op basis van nabiximol namen, volgde op een eerder onderzoek van hetzelfde onderzoeksteam dat eerder had aangetoond dat nabiximolen ontwenningsverschijnselen in een kort ziekenhuisbehandelingsprogramma verminderden duur. "De nieuwste studie die vandaag is gepubliceerd, is des te belangrijker omdat het laat zien dat nabiximolen effectief kunnen zijn in het helpen van patiënten bij het veranderen van hun cannabisgebruik op de lange termijn," zegt professor Lintzeris.

Over de hele wereld zien we patiënten onder medicinale cannabis die zich afkeren van de traditionele manier van roken van cannabis. Deze nieuwe studie bevestigt deze trend door te laten zien dat een orale spray een effectieve vervanger kan zijn voor gerookte cannabis bij zware recreatieve gebruikers die een behandeling voor hun cannabisgebruik willen ondergaan. "

als gelezen
CBD om angst te bestrijden

Professor Lintzeris zei dat een van de belangrijke elementen van dit essay gesteund door de Nationale Raad voor Medisch Onderzoek en Gezondheid was dat alleen cannabisgebruikers werden aangeworven voor het niet succesvol proberen om hun consumptie te beperken.

"Onze studie is een belangrijke stap in het oplossen van het probleem van het gebrek aan effectieve behandelingen. Momenteel zijn vier van de vijf patiënten na zes maanden na een medische of psychologische interventie weer normaal gebruikt. "

Beproeving en inname van medicijnen:

Tijdens de klinische proef kregen de deelnemers een gemiddelde dosis van ongeveer 18-sprays per dag, elke spray van 0,1 ml inclusief 2,7 mg THC en 2,5 mg CBD. (1-verhouding: 1)

  • Deelnemers die werden behandeld met nabiximols namen aanzienlijk minder cannabis in dan patiënten die een placebo kregen.
  • Het medicijn is gekoppeld aan cognitieve gedragstherapie (CBT) en andere therapeutische ondersteuning voor een holistische benadering.
  • De voordelen van cannabisvervanging in termen van gezondheid en gedrag omvatten het terugtrekken van patiënten uit hun gebruikelijke drinkgewoonten.
  • Deze eerste grootschalige gerandomiseerde gecontroleerde studie met Sativex-extract toonde onderdrukking van terugtrekking en onbedwingbare trek, evenals verbeterd fysiek en psychologisch welbevinden.

Conclusies en relevantie Deze studie toont aan dat behandeling met een cannabinoïde agonist, in dit geval het gebruik van nabiximolen, gecombineerd met psychosociale interventies een veilige benadering is om cannabisgebruik te verminderen bij mensen die verslaafd zijn aan cannabis en behandeling zoeken.

Tags: AddictionZoekenVervangingbehandeling