dichtbij
Bedrijf

CannTrust schorst de verkoop en verzendingen voor onderzoek naar gezondheid Canada

Blog-Cannabis

StenoCare brengt CannTrust-producten zonder licentie in quarantaine

CannTrust, dat zichzelf beschrijft als de "belangrijkste" leverancier van medicinale cannabis, heeft vrijwillig alle verkopen en verzendingen van dit product stopgezet nadat Health Canada ontdekte dat het cannabis kweekte in vijf onbevoegde ruimtes en nadat het ministerie onnauwkeurige informatie ontvangen. Aan de andere kant kondigde het Deense bedrijf StenoCare donderdag aan dat het de oliepartijen van zijn partner CannTrust in quarantaine zou plaatsen als gevolg van wat de federale gezondheidsregulator niet-gelicenseerde faciliteiten noemt.

Het bedrijf heeft ook een speciale commissie om de zaak te onderzoeken. CannTrust treedt op als een "voorzorgsmaatregel", aangezien Health Canada de faciliteiten van het bedrijf in Vaughan, Ontario, onderzoekt, meldde een bedrijfsnieuws dat donderdag werd aangekondigd.

"CannTrust werkt nauw samen met de toezichthouder gedurende het hele beoordelingsproces en is van plan extra details te verstrekken over de duur van het ruim en andere ontwikkelingen zodra deze beschikbaar komen," voegt het persbericht.

Deze veranderingen komen nadat het bedrijf heeft aangekondigd dat het meer dan 5000kg gedroogde cannabis heeft geschorst die in niet-gelicentieerde gebouwen in een fabriek in Pelham, Ontario is geteeld. tussen oktober 2018 en maart 2019. Blijkbaar had het bedrijf aanvragen voor kamers die op dat moment bij Health Canada lagen.

CannTrust heeft maandag aangekondigd dat het 7500kg gedroogd cannabisequivalent heeft geschorst in zijn fabriek in Vaughan. Dit product is vervaardigd in een gebouw zonder vergunning in Pelham, zei CannTrust.

De Ontario Cannabis Store zei woensdag dat het een aantal van zijn producten uit de online verkoop en verzending in traditionele winkels verwijdert, na een onderzoek van Health Canada.

Alle klanten die een CannTrust-product bestelden, kwamen in aanmerking voor een terugbetaling als de producten ongeopend binnen twee weken na levering werden geretourneerd.

CannTrust serveert meer dan 72000 medische patiënten gedroogde producten, extracten en capsules. Het bedrijf exploiteert een oogstfaciliteit in Pelham en een fabriek in Vaughan.

CannTrust-producten in quarantaine geplaatst door een Deens bedrijf

Het Deense cannabisbedrijf StenoCare heeft donderdag aangekondigd dat het meer batches cannabisolie in quarantaine zal plaatsen

"De meest waarschijnlijke consequentie van deze nieuwe situatie is dat er op de Deense markt een tijdelijk tekort aan cannabisproducten voor medische doeleinden zal zijn", zei StenoCare in een verklaring. communique.

StenoCare-aandelen, die in oktober genoteerd waren in Stockholm 2018, vielen vroeg in de sessie met 30% voordat ze zich herstelden en terugliepen rond 8%.

Denemarken legaliseerde het medische gebruik van cannabis als een pogingik en is ook een van de weinige Europese landen die de lokale productie legaliseert. Recreatief gebruik is nog steeds verboden, hoewel de wijk Christiania in Kopenhagen bekend staat om haar verkoopstandplaatsen voor cannabis, die zelden door de autoriteiten worden aangevallen.

StenoCare kon de hoeveelheid cannabisolie in kwestie die de consument bereikte niet specificeren, maar verklaarde dat alle producten waren getest en voldeden aan de vereiste hygiënische normen.

Valse wanden bij CannTrust om Health Canada te misleiden

Selon TVA NouvellesDe Ontario-cannabisproducent legde valse muren in een van zijn faciliteiten om delen van planten te verbergen die nog niet waren goedgekeurd door Health Canada, The Globe en Mail meldden donderdag.

CannTrust merkte op dat de cultuur in niet-geautoriseerde afdelingen wachtte op een antwoord op licentie-aanvragen ingediend bij Health Canada. In april zijn voor elk van de vijf kamers vergunningen uitgegeven. 2019.

CannTrust-actie stort in na het melden van problemen

De voorraad van CannTrust Holdings daalde maandag toen Health Canada vaststelde dat cannabisproducenten in Pelham, Ontario, bepaalde voorschriften niet naleefden, wat zou kunnen leiden tot tijdelijke tekorten aan producten.

Het bedrijf zei dat het de zaak "zeer serieus" nam. Ze weigerde echter te zeggen of het senior management op de hoogte was van deze regeling die was besteld door een kasbeheerder. CannTrust lanceerde officieel het proces om "vertrouwen" te verplaatsen in "CannTrust".

Tags: Landbouw / GrowCanadaDanemarkVerkeer