dichtbij
legalisatie

De wetgevers van Texas keuren wetsontwerp over decriminalisering goed

Blog-Cannabis

De factuur zou voorkomen dat 75 000 Texans elk jaar wordt gearresteerd

Texas zou de 25e-staat van de Verenigde Staten worden om de dreiging te verwijderen dat hij gevangen wordt gezet voor het bezit van kleine hoeveelheden cannabis volgens een wetsvoorstel dat is goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden van de staat Maandag.

De rekening, die mensen zou straffen met 30 gram of minder, een boete van 500 $ in plaats van arrestatie en opsluiting, werd aangenomen door een stemming van 98 tegen 43.

Vertegenwoordiger Joseph Moody, de hoofdsponsor, wijzigde de vloerfactuur om meer steun van zijn collega's te krijgen. Een eerdere versie voorzag in een lagere boete van 250 $ en zou laagwaardig bezit hebben behandeld als een burgerlijke overtreding in plaats van een klasse C-overtreding, zoals het geval is in het herziene voorstel.

als gelezen
De Canadese politie zou de legale pot kunnen uitstellen

Maar de algemene effecten blijven hetzelfde: geen arrestatie of opsluiting voor mensen die worden betrapt met kleine hoeveelheden cannabis.

Ze zullen ook voorkomen dat ze een strafblad op de lange termijn hebben, zolang ze de uitsluitingsvoorwaarden respecteren die door rechters zijn opgelegd, zoals het uitvoeren van gemeenschapswerk of het voltooien van cursussen over drugseducatie.

"Texanen hebben te lang geleden onder falend beleid inzake marihuana", zegt Heather Fazio, directeur van Texans for Responsible Marijuana Policy. "De factuur van de Moody's-vertegenwoordiger zal helpen de kostbare bronnen van openbare veiligheid te behouden en te voorkomen dat alleen maar een lading het leven van een persoon ontspoort."

Het voorstel voorziet ook in een procedure om cannabisgerelateerde delicten te verwijderen, wat betekent dat zij geen strafregister zouden hebben, wat op lange termijn gevolgen kan hebben voor de werkgelegenheid, huisvesting, training en de mogelijkheid om een ​​rijbewijs te behouden.

Tags: decriminaliseringLoiTexasUS