dichtbij
Wetenschap

De consumptie van alcohol geassocieerd met THC verhoogt de high aanzienlijk

(Afbeelding FOTOLIA afbeelding)
Blog-Cannabis

Wat doet de mix van alcohol en cannabis in het lichaam

De consumptie van alcohol in combinatie met THC, zelfs in kleine hoeveelheden, verhoogt de concentratie van THC in het bloed en dus het niveau van psychoactieve werking aanzienlijk volgens deze nieuwe studie.

Potentiële farmacokinetische interacties worden slecht begrepen. Hier onderzoekt deze studie de opstelling van verdampte cannabinoïden in het bloed en plasma (het vloeibare deel van het bloed waarin de andere belangrijke componenten van het bloed worden gebaad), met en zonder alcohol bij een lage orale gelijktijdige dosis.

De studie werd uitgevoerd door onderzoekers van de Baltimore University en de University of Iowa School of Medicine, in samenwerking met het Amerikaanse National Institute for Drug Abuse Research, dat verstrekt cannabis voor de studie.

methoden

32 volwassen rokers dronken een placebo of alcohol lage dosis 10 min voor inhaleren 500 mg placebo en / of een lage dosering (2,9%) van THC is een hogere dosis (6,7%) van THC verdampt. In alle 6 individuele alcohol-cannabiscombinaties. Bloed en plasma werden eerder en tot 8,3 uur na inname geanalyseerd.

als gelezen
Partnerschap tussen Zwitserland en Israël om de genetica te verbeteren

In totaal werden 1 324-bloedmonsters en 1 327-plasmamonsters genomen.

In tegenstelling tot eerder onderzoek waarin deelnemers zijn verdeeld in verschillende groepen, is dit een studie gebaseerd op ervaring, wat betekent dat elke deelnemer deelnam aan elk van de experimentele condities met een pauze van ten minste één week tussen de condities.

Het voordeel van dergelijk onderzoek is dat het interpersoonlijke verschillen tussen onderwerpen verwijdert, omdat de vergelijking binnen dezelfde groep wordt uitgevoerd.

Resultats

De farmacokinetische parameters van het deelnemende 19-bloed en plasma zijn weergegeven in de volgende documenten.

De belangrijkste interacties tussen alcohol en cannabis waren:

  • Toen alcohol gelijktijdig met cannabis werd toegediend, waren THC, 11-OH-THC en CBN significant hoger in het bloed.
  • In plasma verhoogde alcohol significant THC, 11-OH-THC, CBN en CBD.
  • THC-doses na 8,3 uur waren significant hoger dan die van placebo
  • Plasmonobservaties waren vergelijkbaar met bloed op basis van dosisverschillen binnen dezelfde persoon op het moment van verzamelen.
  • Er was op geen enkel moment een significant verschil tussen cannabinoïden in bloed of plasma.
als gelezen
Het inhaleren van cannabis helpt tegen Parkinson

De onderzoekers suggereren dat deze resultaten de conclusies van eerdere studies uitgevoerd door de US Department of Transportation, volgens welke het effect van de combinatie van cannabis / alcohol op rijden is veel ernstiger dan één en iets ernstiger cannabis dan alleen alcohol.

Tags: AlcoolgedragVerbruikmetabolismeZoekenzonder alcoholbloedonderzoek