dichtbij
Sante

Het laatste nieuws over psychose in het Verenigd Koninkrijk is om te corrigeren

Blog-Cannabis

Kranten zijn blij, maar wat is het eigenlijk?

Vorige week waren veel gewetenloze tijdschriften trots om het nieuws aan te kondigen dat cannabisgebruik zou bijdragen aan de verandering in de incidentie van psychotische stoornissen.

Wist de hervorming van de cannabiswetgeving, een vereniging in het Verenigd Koninkrijk, getuigt de verlichting ten opzichte van deze studie voor de prohibitionistische geur.

Context en perceptie

Het psychiatrisch tijdschrift The Lancet heeft onlangs een studie aangekondigd over de verbanden tussen cannabis en psychose - "De bijdrage van cannabisgebruik aan de incidentie van psychotische stoornissen in Europa: een multicenter case-control-onderzoek".

Cannabisgebruik is geassocieerd met een verhoogd risico op latere psychotische stoornissen, maar het is niet bekend of het de incidentie van deze stoornissen beïnvloedt. We probeerden patronen van cannabisgebruik te identificeren met het grootste effect op de waarschijnlijkheid van psychotische stoornissen in Europa, en om te bepalen of de verschillen tussen deze modellen bijdragen aan veranderingen in de incidentie van psychotische stoornissen.

Al vele jaren zijn zijn grote leiders, de professor Sir Robin Murray en Dr. Marta di Forti, publiceer studie na studie om een ​​oorzakelijk verband tussen cannabisgebruik en psychose te laten zien. Ze zijn nooit geslaagd en ondanks gezamenlijke inspanningen kan het verband tussen cannabis en psychose alleen als extreem kortstondig worden omschreven.

901-patiënten op 5-jaren voor een hele populatie ...

Deze studie meldt dat "tussen de 1 2010er van mei en de 1 2015er van april we de gegevens verkregen van 901 patiënten met een eerste aflevering van psychose op 11-sites en 1237-controles van de populatie afkomstig van dezelfde sites ".

Het aantal mensen dat mogelijk getroffen zal worden is oneindig klein, terwijl honderden miljoenen mensen over de hele wereld regelmatig cannabis consumeren zonder schadelijke effecten.

Er is geen medische studie nodig om te weten of cannabisgebruik schizofrenie veroorzaakt, de statistieken zijn grotendeels voldoende. Sinds 1970 is het aantal gebruikers en de gemiddelde inhoud van cannabinoïden exponentieel geëxplodeerd voordat ze zich op een zeer hoog niveau stabiliseerden. Sinds 1970 is de prevalentie van schizofrenie stabiel gebleven terwijl de detectie verbeterd is. Cannabis kan psychiatrische pathologieën, waaronder schizofrenie, onthullen en acute angst veroorzaken die soms erg gewelddadig is. Neem de symptomen niet licht op en aarzel niet om te raadplegen in geval van aanhoudende stoornis.

Laurent Call: AddictLib

Elk jaar, begin van de lente, publiceren Dr. di Forti en professor Murray hun nieuwste studie over het onderwerp. Het is altijd interessant om de laatste iteratie van hun werk te zien, hoewel alle studies opmerkelijk veel op elkaar lijken.

als gelezen Billy Caldwell: het gevecht van een moeder

Cannabis is een psychoactieve stof en het is dus duidelijk dat dit effect kan hebben geestelijke gezondheid. Historisch gezien vertellen tenminste 10000 jaren van menselijke ervaring ons dat het een gunstig effect is voor de meeste mensen. Het aantal mensen dat last heeft van de negatieve effecten is moeilijk te kwantificeren, maar we kunnen er zeker van zijn dat het erg klein is. Het onderzoek gepubliceerd in de bekijk Verslaving laat zien dat om een ​​enkel geval van psychose te voorkomen, meer dan 20000-mensen moeten stoppen met het gebruik van cannabis.

Lightning VS Cannabis

Dit risiconiveau moet worden vergeleken met andere risico's om het te begrijpen. Als het risico van een diagnose van een psychose gerelateerd aan cannabisgebruik bijvoorbeeld 1 is op 20000, het risico om door de bliksem getroffen te worden in zijn leven gaat het over 1 op 3000 (volgens National Geo). Dit plaatst het risico in een realistisch perspectief.

Het is ook belangrijk om te begrijpen dat deze nieuwste studie niets aantoont om aan te tonen dat cannabis eigenlijk psychose veroorzaakt, alleen dat er een verband is of een verband met cannabisgebruik. Er kunnen andere correlaties zijn die al dan niet veel sterker zijn. Onderzoekspopulaties kunnen bijvoorbeeld ook tabak consumeren, wijn drinken, pittig eten, in het centrum wonen of regelmatig sporten of helemaal niet. Evenzo is het niet mogelijk om aan te tonen dat een van deze factoren de oorzaak is van een psychose.

als gelezen Arizona: meer dan 60-ton verbruikt in 2018

Het is ook interessant om op te merken dat de studie van mening is dat een gemiddelde van 14% THC cannabis met een hoge potentie is. In de Verenigde Staten en Canada overschrijdt het gemiddelde THC-gehalte nu 20%, soms tot 35%, en is er geen toename in psychosesnelheden gemeld.

Dr. Marta di Forti

Tot slot moet worden gezegd dat mevrouw di Forti bekend staat om haar theoretische projecties over cannabisgebruik, die nogal alarmerend kunnen zijn. Gelukkig zijn ze nooit weerspiegeld in medische dossiers en het aantal gevallen van psychose gerelateerd aan natuurlijk cannabisgebruik in het VK blijft zeer laag, niet meer dan een paar honderd. Er zijn veel meer risicovolle activiteiten om je zorgen over te maken.

Goede praktijken

Hoe u de risico's van cannabis veilig kunt beheersen, ook als deze laag zijn, moet worden gedaan in een wettelijk gereguleerde omgeving.

Onder gecontroleerde omstandigheden moeten producten zodanig worden geëtiketteerd dat hun inhoud bekend is: de kwaliteit wordt op een niveau gehandhaafd dat verontreiniging en onzuiverheden voorkomt.

Als iemand een drankprobleem heeft, kunnen ze hulp van een arts vragen zonder een misdaad uit te vinden. Leeftijdsgrenzen kunnen ook worden toegepast door ervoor te zorgen dat kinderen geen gemakkelijke toegang tot cannabis hebben, zoals bijvoorbeeld het geval is in het Verenigd Koninkrijk.

Eerdere studies over geestelijke gezondheid en cannabis

CANNABINOID CBD REMMELT PSYCHOSE

CANNABIS IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR SCHIZOPHRENIA

CANNABIS HELPT GEESTELIJKE GEZONDHEID

TANDEM CANNABIS & ANTIDEPRESSANTS.

BIPOLAIRE STOORNIS: NIEUW ONDERZOEK IS IN UITVOERING

5.0
02
Blog-Cannabis
Tags: VerbruikNeurosciencepsychiatrieUK