dichtbij
Lifestyle

De Telegrass-organisatie is ontmanteld

Telegrass op de Telegram-app
Blog-Cannabis

Een van de grootste illegale online-winkelnetwerken is net veroverd

Een gigantische Israëlische politieoperatie met Cyber ​​en Lahav 433-eenheden (gelijk aan GIGN) leidde tot de arrestatie van alle meest vooraanstaande leden van het netwerk Telegrass. De leiders ervan worden ervan beschuldigd een criminele organisatie te hebben geleid en tientallen tonnen cannabis en drugs en tientallen miljoenen shekels te hebben verkocht.

Telegrass, de cannabis-supermarkt
TELEGRASS

Telegrass, die wordt gebruikt door de gecodeerde e-mailtoepassing Telegram, gegenereerde geschatte maandelijkse inkomsten van 60 miljoen NIS (Israëlische sjekel).

De Israëlische politie arresteerde 42 verdachten voor drugshandel via het distributienetwerk Telegrass dinsdag een einde maken aan een van de grootste drug verkooptransacties van de Joodse staat.

Het netwerk was het onderwerp van een maandelijks infiltratieonderzoek door de Israëlische politie. Lokale autoriteiten meldden samenwerking met buitenlandse wetshandhavingsinstanties, waaronder de Verenigde Staten, Oekraïne en Duitsland. Sommige van de gearresteerden zijn dus in het buitenland gearresteerd.

De arrestaties betroffen voornamelijk hoofden van de organisatie en andere senior executives, zoals de oprichter van het netwerk, Amos Dov Silver - een Israëlisch-Amerikaans die in de Verenigde Staten woonde om te ontsnappen aan de Israëlische vervolging; hij werd gearresteerd in Oekraïne. Arrestaties vonden ook plaats in Duitsland en de Verenigde Staten.

Val onderhouden door politie en sociale netwerken

Cannabis-Israel magazine rapporten voor de eerste keer dat de reden voor de aankomst van Silver in Oekraïne, waar hij werd gearresteerd zoals hierboven vermeld, blijkbaar een valstrik is die de politie hem heeft overhandigd.

Silver werd uitgenodigd door een anonieme persoon die naar Oekraïne vroeg om te worden uitgenodigd voor een bruiloft op 11.3, en vooral om zijn getuige te zijn tijdens het feestelijke evenement.

als gelezen
'Hemp Inc.' Het mobiele spel dat streeft naar legalisatie

Volgens de informatie die het magazine heeft ontvangen, blijkt dat de klant namens de politie ook het Amerikaanse vliegticket naar Oekraïne heeft gekocht.

"Ze hebben hem naar Oekraïne laten komen om als getuige aan het huwelijk deel te nemen. Hij heeft veel fans, dus hij dacht waarschijnlijk dat hij een van hen was en wilde hem een ​​plezier doen. '

De organisatie bestaat uit tientallen beheerders van verschillende hogere rangen, duizenden dealers en heeft naar schatting meer dan 100 000-leden.

Volgens de politie worden de gearresteerden belast met misdrijven die verband houden met het beheer en de financiering, handel en levering van gevaarlijke drugs als onderdeel van een criminele organisatie en andere gerelateerde strafbare feiten. Medewerkers werden betaald in contanten, bitcoin, medicijnen of andere middelen die de bron konden verbergen, zei de politie.

De beschuldigde zal op zondag in voorlopige hechtenis worden genomen in de Nazareth en Rishon Lezion Criminal Court. De politie zei dat zij de detentie van de gearresteerden tot het einde van het onderzoek wilde verlengen.

ארגון פשיעה עאלקבוקר שחור גם לכם משטרת ישראל.שלא תדעו כמה כואב זה לקום בבוקר ולגלות שהחברים שלכם עצורים. שהפכו את ...

Gepubliceerd doorטלגראס - TeleGrassop Maandag 11 maart 2019

Telegrass verkoopt niet alleen marihuana, maar ook MDMA (ecstasy), LSD, cocaïne en andere ongeoorloofde drugs.

Het netwerk bevat tienduizenden gebruikers.

Volgens schattingen van de politie werden medicijnen ter waarde van honderden miljoenen sikkels verkocht als onderdeel van de activiteiten van de organisatie in Israël, voor een totaal gewicht van enkele tientallen tonnen.

"Dit is een internationale zaak waarbij een criminele organisatie in het infrastructuurnetwerk in Israël en de rest van de wereld betrokken is, die een netwerk van gevaarlijke drugshandel en andere misdaden leidt", zei hij. meldde de politie.

Deze arrestaties vonden plaats op een dag nadat premier Benjamin Netanyahu verklaarde aan de Likud-televisie dat hij de legalisatie zou onderzoeken, en dezelfde dag dat Labour-leider Avi Gabbay in een radio-interview toegaf dat hij zelf gras rookte.

"Ik ben aan het kijken naar de kwestie die je hebt aangesneden," zei Netanyahu toen hem werd gevraagd over cannabis. "Ik zal je snel antwoorden. Het is mogelijk dat dit zal gebeuren. "

Hoewel recreatieve consumptie illegaal is in Israël, heeft de vorige regering geholpen de regulering van medicinale cannabis te versoepelen door een wet goed te keuren om meer teelt en export mogelijk te maken.

Facebook geeft toe: we hielpen Telegraph-functionarissen te ontmaskeren

Volgens het rapport gaf Facebook de politie persoonlijke informatie over de directeur van de organisatie, Amos Silver, evenals andere leiders van Telegrass, waaronder privéberichten, locatie, identiteit en persoonlijke informatie.

als gelezen
Israël: eerste stap naar medische export

De overgedragen informatie omvat niet alleen sociale netwerkgegevens, maar ook de WhatsApp-berichtentoepassing van Facebook.

Een verrassende openbaring van journalist Dori Ben-Israel de mizbala-krant.

Dit werd onder meer mogelijk gemaakt door een vreemde beslissing van Telegraph-functionarissen om vaak met kartelleiders buiten Telegram te communiceren via de Whatsapp-app, op geheime Facebook-profielen en -groepen.

Dit is een samenwerking die een aantal maanden heeft geduurd en waarbij meerdere eenheden op Facebook zijn betrokken, waaronder General Manager Adi Sofer-Thani, Facebook's veiligheids- en inlichtingeneenheid onder leiding van Nick Lubarian, een relatief nieuw bedrijf dat Hij heeft cyber intelligence en opereert onder meer vanuit zijn kantoren in Dubai en San Francisco.

Tags: ToepassingIsraëlpolitieVerkeer