dichtbij
Blog-Cannabis

Het endocannabinoïde systeem en Cannabidiol voor de behandeling van stoornissen van alcohol en andere drugs.

Deze nieuwe studie van het tijdschrift Frontiers is gericht op het onderzoeken van de rol van het endocannabinoïdesysteem bij drugsgerelateerde stoornissen en de voorgestelde farmacologische werking ter ondersteuning van het therapeutisch potentieel van cannabinoïden bij drugsverslaving, met name het CBD: nicotine, alcohol, psychostimulantia, opioïden en cannabis.

Hoewel vroeg onderzoek veelbelovend is, zullen verdere studies naar de werkzaamheid van CBD nodig zijn in preklinische en klinische onderzoeken.

Stoornissen in alcohol en andere drugs worden gekenmerkt door het herhaaldelijk gebruik van een stof, met als gevolg klinisch significante stress, waardoor het een serieus probleem voor de volksgezondheid wordt.

De endocannabinoïde systeem speelt een belangrijke rol in het openbaar neurobiologische processen die ten grondslag liggen aan de aandoeningen die verband houden met alcohol en andere drugs, met name in het midden en motiverende belonende effecten van stoffen en aanwijzingen voor stoffen.

Een aantal synthetische cannabinoïden is gesuggereerd als een potentiële farmacologische behandeling voor afhankelijkheid van de stof.

Dierlijke en menselijke studies suggereren dat deze cannabinoïden hebben het potentieel om verlangen en terugval in intrekken van de consument te verlagen, het veranderen van het geheugen verdichting belonen drugs en het remmen van de faciliterende effect van de award het medicijn. Deze functies zijn waarschijnlijk te wijten aan het richten van de endocannabinoïde en serotoninerge systemen, hoewel het exacte mechanisme nog niet is opgehelderd.

Globaal symptoom

Stoornissen van alcohol en andere drugs zijn een wereldwijd probleem, met meer dan 30 miljoen mensen wie heeft het. Tot nu toe heeft de behandeling slechts minimaal succes gehad, met een grote kans op terugval. Er is ook geen betrouwbare betrouwbare farmacotherapie voor medische hulpmiddelen voor eenmalig gebruikzoals cannabis en stimulant-gerelateerde aandoeningen. Huidige farmacotherapie: substitutie van opiaten door methadon, naltrexon voor aandoeningen die verband houden met alcoholgebruik of nicotinevervanging, zijn niet erg effectief om terugval te voorkomen. De medische industrie is opgevat als een ongepaste cyclus en terugkerende intoxicatie, gedronken, onthouding en craving waardoor overmatig stof ondanks nadelige gevolgen.

Recente modellen bevragen de belangrijkste hersencircuits die betrokken zijn bij het belang van beloning, motivatie en geheugen / leerassociaties bij het handhaven van afhankelijkheid.

https://docplayer.fr/48837457-Le-circuit-de-la-recompense-et-la-dopamine.html

Synthese van het endocannabinoïde systeem

Le SCE bestaat uit cannabinoïde-receptoren (CB1R, CB2R), endogene liganden die binden aan deze cannabinoïde-receptoren [anandamide en 2-arachidonoylglycerol (2-AG)] en enzymen voor hun biosynthese en afbraak. Tijdens de laatste 10-jaren lag de nadruk vooral op de CB1RVanwege hun vermeende rol in een verscheidenheid van fysiologische functies, met inbegrip van de psychoactieve effecten van THC. De CB1R één van de receptoren gekoppeld aan proteïne G het meest voor in het centrale zenuwstelsel, bij voorkeur resident op presynaptische neuronen in verschillende gebieden, waaronder de neocortex, striatum en hippocampus. Hun brede verspreiding hen in staat stelt om een ​​groot aantal functies te begeleiden van cognitie, geheugen, stemming, eetlust, en sensorische reacties. Endocannabinoïden zelf functioneren als neurotransmitters die vrijkomen door postsynaptische neuronen en bindt aan de presynaptische CB1R bedoeling de afgifte van neurotransmitters zoals gamma- aminoboterzuur (GABA), glutamaat en dopamine. Terwijl de specifieke CB1R functie is afhankelijk van de cel bevolking en de regio waar zij wonen, hun rol in retrograde signalering stelt hen in staat de signaleringsactiviteit van cognitieve, emotionele en sensorische functies te reguleren, wat hen een therapeutisch vermogen geeft.

als gelezen Investor Awards 9 miljoen dollar aan Harvard en MIT voor cannabinoïdenstudie

CBD vergemakkelijkt de ontgifting van drugs

Γ-Aminoboterzuur (GABA) regelt de afgifte van dopamine. THC geeft er de voorkeur aan dat GABA wordt vrijgegeven, zodat dopamine gedijt, een "hoge", euforie en activering van het beloningssysteem geeft en afhankelijkheid veroorzaakt. Het controleert ook de activiteit van de amygdala (stress, angst, centrum van angst), dus wanneer er weinig Gaba is, wordt de amygdala te actief. De langdurige THC in de hersenen veroorzaakt daarom angst, hoge niveaus van stress, waardoor je wilt dat meer THC dat gevoel verdooft.

Er zijn aanwijzingen dat cannabinoïdesignalen op CB1R's moeten worden gebruikt om langdurige synaptische plasticiteit te veroorzaken, zoals depressie langdurige glutamaterge afgifte in het dorsale en ventrale striatum. Dergelijke functionele veranderingen, vooral in de striatale structuren die verantwoordelijk zijn voor de belonende en motiverende effecten van alcohol en andere drugsmisbruik, zijn niet alleen nodig om belang te hechten aan de beloning, maar ook om een ​​gewoonte vast te stellen dwangmatige consumptie. Het endocannabinoïdesysteem levert daarom een ​​noodzakelijke bijdrage aan de cellulaire aanpassing bij de overgang van recreatief gebruik van alcohol en andere drugs naar een consumptiestoornis.


Striatale structuren in het rood

Fytocannabinoïden, zoals THC en CBD, moduleren het niveau van hersenactiviteit in de limbische regio's tijdens de verwerking van de emoties. Endocannabinoïden kunnen op de lange duur veranderingen in de synaptische kracht in de hippocampus induceren, wat associatief geheugenvorming bevordert.

Dronabinol, een stereo-isomeer van THC en nabilone, een synthetisch analoog van THC, oorspronkelijk bedoeld voor misselijkheid en gewichtsverlies, is aangetoond spenen van cannabis. De dronabinol en nabilone kan cannabisgebruik of terugval niet voorkomen.

Alcool

In dierstudies is aangetoond dat CBD effectief is bij het verminderen van zelftoediening van ethanol en bij een voldoende hoge concentratie (120 mg / kg maar niet 60 mg / kg), verzwakte de terugval van ethanol. . Andere dierstudies tonen aan dat CBD (bij 15 mg / kg) effectief het herstel van ethanoltoediening en stress vermindert, tot 138 dagen na de behandeling. echter, een studie onthulde dat CBD alleen niet effectief is in het verminderen van ethanolsensibilisatie, wat beschouwd wordt als de eerste stap in drugsgerelateerde plasticiteit. verhouding, pure THC et een verhouding van 1: 1 THC: Van CBD is aangetoond dat het effectiever is in het verminderen van ethanolsensibilisatie.

als gelezen Een micro-dosis THC helpt om geheugen te vinden

tabak

dans een studie Placebo-gecontroleerde studie uitgevoerd in 24 rokers, die CBD inhalator ontvangen hebben significante vermindering van het aantal gerookte sigaretten in vergelijking met placebo, ondanks dat er geen verschil in gerapporteerde onbedwingbare trek tussen de groepen.

opioïden

De eerste studies naar de effectiviteit van cannabinoïden om de symptomen van morfine terugtrekking en ontwenningsverschijnselen werden 40 jaar geleden uitgevoerd te verlichten, knaagdier modellen suggereren dat de CBD is slechts enigszins effectief in het verlichten van symptomen onthouding bij ratten, maar CBD gecombineerd met THC (5-rapport: 1) was significant. Van THC zelf is aangetoond dat het effectiever is dan CBD bij het remmen van het morfine-onthoudingssyndroom bij muizen. Niettemin studies meer recente onderzoeken tonen aan dat de CBD-behandeling het faciliterende effect van de morfine blokkeerde. Er is ook gevonden dat CBD enige effectiviteit heeft in heroïnestudies in de rat.

Stimulerende middelen

Bewijs van de werkzaamheid van CBD voor het gebruik van stimulerende middelen is gemengd. Noch CBD alleen noch een verhouding van 1: 1 van THC: CBD veranderde het cocaïne-sensibiliserende effect, hoewel de Rimonabant deed het. Het bewijs van het gebruik van CBD voor stimulerende verslaving bij dieren is laag, een observationeel onderzoek Longitudinale 122-deelnemers vonden dat cocaïnegebruikers die aangeven cannabis te gebruiken om hun cocaïnegebruik te beheersen, hun cocaïnegebruik in een periode van 3-jaren hebben verminderd. Niettemin bevat straat cannabis meestal kleine hoeveelheden CBD en de resultaten kunnen niet worden geëxtrapoleerd naar therapeutische werkzaamheid.

Samenvatting en toekomstige richtingen

Het CBD ziet er veelbelovend uit in termen van mitigatie de negatieve effecten spenen en de motivatie verminderen om het gebruik van drugs bij dieren zelf toe te dienen of opnieuw tot stand te brengen. Het bewijs van de effectiviteit is echter beperkt en gemengd.

Het vermogen van CBD om stress, angst en depressieve symptomen te verlichten, kan een bemiddelaar zijn voor het therapeutisch effect. Inderdaad is gebleken dat CBD een therapeutisch potentieel heeft voor verlichting emotionele en cognitieve stoornissen die kan worden geïnduceerd door chronisch gebruik van de stof, wat aantoont dat het mogelijk nuttig is om het schadelijke verloop van de stoornis te verzachten, met name bij adolescenten die beginnen te consumeren.

Samenvattend ondersteunt enig voorlopig onderzoek CBD als medicamenteuze therapie. Er zijn echter meer studies nodig bij mensen en benadrukt dat CBD-behandeling niet in de plaats komt psychologische behandeling van verslaving en dat de beste resultaten worden behaald door CBD te combineren met een gedragsmatige of psychosociale therapie aangepast aan verslaving.

Tableau : De effectiviteit van CBD voor de behandeling van stoornissen in verband met drugsgebruik.

5.0
03
Blog-Cannabis
Tags: cannabinoïdendrugNeurosciencepsychiatriesynthetischEndocannabinoid-systeem