dichtbij
legalisatie

Het gras is waarschijnlijk vóór Kerstmis legaal op Australisch grondgebied.

Legalisatie Australië

Het ACT-parlement is klaar om te debatteren en zal waarschijnlijk een wetsvoorstel indienen om cannabis te legaliseren.

Aan het einde van het 2018-jaar presenteerde parlementslid Michael Pettersson het Parlement een wetsvoorstel voor het verslavingsruggeneesmiddel. Indien aangenomen, legaliseert dit wetsvoorstel persoonlijk bezit en gebruik van cannabis.

MP Michael Pettersson

Een relatief klein document dat verandert de definitie van een cannabisovertreding in de Drugs of Dependence Act van 1989 en verwijdert dat medicijn van de verboden lijst. "

Als het wordt aangenomen, zal het het bezit legaliseren tot 50 gram per persoon en laat elk individu vier planten buiten groeien. Binnenteelt of het gebruik van kunstmatige verlichting of kunstmatige warmtebronnen zal illegaal blijven.

De kansen dat de rekening wordt aangenomen zijn redelijk goed. Hij heeft de steun van de Labour-regering van ACT en de Groenen.

Hoewel er vrees bestaat voor een geschil bij het Hooggerechtshof, zal de vraag of het zal gebeuren en hoe het zal gebeuren, een impact hebben op de uitkomst van de komende federale verkiezingen. zegt Pettersson

Duizenden Australiërs gebruiken nu medicinale cannabis voor de behandeling van ziekten zoals chronische pijn en anorexia.

Maar critici, en enkele van de toonaangevende medische experts in Australië, beweren dat er weinig kwaliteitsbewijs is om het gebruik van medicinale cannabis onder de meeste omstandigheden te ondersteunen.

Selon le ABC-krant: Meer dan 3 100 voorschriften voor medicinale cannabis waren goedgekeurd door de Therapeutische Goederenadministratie (TGA) sinds de federale overheid is versoepeld de beperkingen in maart 2018.

Volgens andere experts vormden deze mensen slechts het topje van de ijsberg. Geschat wordt dat 100000 het aantal Australiërs is dat zelfmedicijnen gebruikt met de cannabis die ze illegaal hebben verkregen.

De uitdagingen van onderzoek

Onderzoek naar de veiligheid en werkzaamheid van cannabis is altijd erg moeilijk geweest. Cannabis bevat meer 400 bioactieve moleculen, waaronder honderd zijn cannabinoïden : een diverse groep natuurlijke chemicaliën die binden aan de endocannabinoïde receptoren van het lichaam om verschillende effecten te produceren.

De verhoudingen van THC en CBD (en andere cannabinoïden) bepalen de keuze van het product voor de behandeling van de ziekte.

Vanwege de inherente variabiliteit van de plant en de vele manieren waarop het kan worden toegediend, zijn de soorten producten, doses en onderzoeksmethoden die in de klinische onderzoeken zijn gebruikt aanzienlijk gevarieerd.

Volgens de TGA is het daarom moeilijk om "definitieve conclusies te trekken" over de beste manier om medicinale cannabis te gebruiken.

Dat is ook de reden waarom, met uitzondering van één product (gebruikt voor spierspasmen bij multiple sclerose), op cannabis gebaseerde geneesmiddelen niet als receptgeneesmiddel verkrijgbaar zijn.

Te midden van de groeiende publieke belangstelling voor dit medicijn in de afgelopen jaren, heeft het National Drug and Alcohol Research Centre (NDARC) heeft een systematische studie uitgevoerd naar medicinale cannabis in 2017, dat als basis diende voor de huidige TGA-richtlijnen.

De houding van de gemeenschap ten opzichte van cannabis evolueert en onpartijdig onderzoek heeft aangetoond dat het geen bijzonder gevaarlijke substantie is. Volgens deAustralisch instituut voor gezondheid en welzijn in haar rapport getiteld Invloed van alcohol en illegale drugsgebruik op de last van ziekten en letsel in Australië, alcohol is 4,6% van de totale ziektelast en schade in Australië, tabak en cannabis 9% slechts 0,1%.

Al met al bleek uit de beoordeling dat het bewijsmateriaal "beperkt" was en stelde voor dat cannabis alleen zou mogen worden gebruikt als goedgekeurde geneesmiddelen "zijn geprobeerd en ondoeltreffend zijn gebleken".

Echter, de TGA toonde aan dat het beste bewijs voor de medicinale cannabis werden gevonden in kinderen en jonge volwassenen met refractaire epilepsie, waarvan is aangetoond dat CBD producten te verminderen de frequentie van aanvallen van 50% of meer bij bijna de helft van de pediatrische patiënten.

Volgens Shane Rattenbury MP Groen: momenteel overwegen we een aantal mogelijke wijzigingen in het wetsvoorstel van de heer Pettersson, dat in het 2019-debat zal worden geïntroduceerd. Hoewel er een aantal dingen zijn waarvan wij denken dat ze de factuur in de huidige vorm kunnen verbeteren, is het helaas onwaarschijnlijk dat het ATT de cannabislevering zonder toestemming kan legaliseren. van de federale overheid.


Dhr. Rattenbury heeft aangegeven dat dit nodig kan zijn breng andere wijzigingen aan in de technische details van de factuurbijvoorbeeld over grenzen aan waar te roken. De huidige tekst van het wetsvoorstel zou het een overtreding maken om cannabis binnen 20-meters van een kind te roken ...


Pettersson wijst erop dat het nog steeds illegaal is om zaden van de ene staat naar de andere of overzee te importeren, dat elke "hypothetische" van deze soort waarschijnlijk "in strijd zou zijn met de drugwetgeving van het Gemenebest". ".

Het grondgebied van het Australisch Hoofdstedelijk ACT is ingesteld op de eerste staat of gebied om cannabis te legaliseren in Australië op een manier die werkelijk ten goede aan de overheid en de burgers rond het gebruik van kruiden en te voorkomen dat mensen uit het invoeren van het geworden rechtssysteem voor bezit.

Tags: AustraliëzelfLoiPolitique