dichtbij
Sante

Gras wordt steeds duurder in de wereld

Blog-Cannabis

Bijna iedereen zal het erover eens zijn dat ze een hoge prijs voor wiet hebben betaald. Maar niet alleen! Dit is een van de conclusies van de vorige Bloomberg Global Vice-index, een jaarlijks instrument voor het bewaken van de kosten van geneesmiddelen, inclusief illegale geneesmiddelen.

2019 Geneesmiddelenstatistieken

De Bloomberg Global Vice-index is een puur economische indicator, geen oordeel over moraliteit of wettigheid. Cannabis, cocaïne en heroïne zijn toegestaan ​​voor recreatieve of medische doeleinden in verschillende vormen en rechtsgebieden, terwijl in de Verenigde Staten het drugsdebat aan het veranderen is. Verschillende staten hebben de beperkingen op cannabis versoepeld, terwijl er op alle niveaus sprake is van mobilisatie tegen opioïde misbruik recept, dat tienduizenden Amerikanen doodde.

Wat zegt de indicator?

Amerikanen zouden moeten betalen 846 $ voor een "gemiddelde mand" bestaande uit vier generieke geneesmiddelengroepen: opioïden, cocaïne, cannabis en amfetamine-type stimulerende middelen. Dit is de op twee na hoogste prijs ter wereld, achter Nieuw-Zeeland, Australië en vooral meer dan 40% meer dan vorig jaar.

De indicator meet ook het aandeel van het gemiddelde inkomen (volgens gegevens van het Internationaal Monetair Fonds) dat nodig is om een ​​wekelijkse gewoonte te behouden. Verenigde Staten van Amerikadit cijfer is bijvoorbeeld 70%, bijna het dubbele van dat van Canada buurman, waar de "gemiddelde mand" iets meer kost dan 300 $, ongeveer dezelfde prijs als aan de andere kant van de wereld bij Hong Kong.

Luxemburg herhaald als de meest betaalbare natie om naar de top te klimmen, terwijl Nederland enkele plaatsen beklom om als tweede te eindigen. In het eerste geval is het omdat de Luxemburgers rijk zijn: met een jaarlijks inkomen hoger dan 100000 dollars en in het tweede geval: omdat de medicijnen goedkoop zijn. De Nederlandse basket kost alleen 93-dollars, ruim onder het tarief in de meeste ontwikkelde economieën. La France wordt geplaatst in 8em-positie met een "gemiddelde basket" van 147 $.

als gelezen Volgende verordening van Cannabis Labeling in Canada

De Nederland zijn ook een belangrijke exporteur. Met de toename van illegale drugshandel op het darknet zou een aanzienlijk aantal verkopers vanuit Nederland opereren ", aldus het Europees Waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving in zijn 2018-rapport.

Een plaats waar deze prijs onbetwistbaar hoog is, is de antipoden. In Australië, de hoogste prijs ter wereld was 1263 $, wat 116% van de wekelijkse inkomsten is, een stijging ten opzichte van 91% een jaar geleden, als gevolg van een toename van opioïden. Nieuw Zeeland, de kosten overstijgen ook het inkomen van een werkweek.

Australiërs besteedden tot 13,5 miljard dollar aan illegale drugs tot augustus 2017, volgens ramingen van de centrale bank, met methamfetamine en cannabis goed voor meer dan 70% van de aankopen. Dit cijfer komt uit een onderzoek naar de circulatie van bankbiljetten in het land: naar schatting wordt ongeveer 2% ervan gebruikt in de drugshandel.

Het andere eind van de prijsklasse zijn landen zoals Laosde république dominicaine en Costa Rica, die dicht bij grote productiecentra of smokkelroutes liggen. De Costa Rica Star-krant meldde in december dat een kilo cocaïne voor ongeveer $ 8000 werd verkocht, in vergelijking met 35000 $ in de Verenigde Staten en 60000 $ in delen van Europa.

als gelezen In beslag nemen van bijna een ton cannabis in Mulhouse

De Bloomberg 2019-index is vereenvoudigd vergeleken met eerdere edities, waaronder sigaretten en alcohol. Een retrospectieve meting voor dezelfde producten werd uitgevoerd voor vergelijkingsdoeleinden. Omdat veel van de handel in andere items in het ongewisse is, is het verzamelen van gegevens moeilijk en lopen enquêtes vaak achterop. Sommige prijsveranderingen houden ook meer verband met valutaschommelingen dan met de prijs van illegale drugs op de markt.

De prijs van de korf is in iets meer dan de helft van de landen in de index jaar-op-jaar gestegen. De Verenigde Staten noteerden een van de grootste stijgingen, met het grootste deel van de toename van cocaïne en opioïden: drugscategorieën die verantwoordelijk waren voor bijna 70% en meer 70000 fatale overdoses die in het land werden geregistreerd. 2017.

Het probleem is wereldwijd. "Er is een toename geweest in het niet-medische gebruik van geneesmiddelen op recept (afgeleid van legale of illegaal gefabriceerde circuits)", aldus de Verenigde Naties. het Wereldrapport 2018 Drugs, een van Bloomberg's belangrijkste gegevensbronnen voor deze index.

5.0
02
Blog-Cannabis
Tags: drugrecreatiefverbazendVerkeer