dichtbij
legalisatie

Mexico legaliseert recreatief gebruik

De 22 van februari: het gras voor recreatieve doeleinden is legaal

De belangrijkste slag in Mexico is net gewonnen: de kamer van het Supreme Court of Justice of the nation (SCJN) heeft jurisprudentie gepubliceerd waarin staat dat alle rechters recepten mogen geven aan degenen die ze nodig hebben voor recreatief gebruik van cannabis. De resolutie zal in 6-dagen worden gepubliceerd en zal doorgaan met de volledige decriminalisering.

Tot nu toe konden rechters de bescherming van eigen verbruik weigeren die door de Federale commissie voor bescherming tegen gezondheidsrisico's (COFEPRIS), aangezien de wet verbruik gedeeltelijk verbood.

Olga Sánchez Cordero

En afgelopen november, de senator en huidig ​​secretaris van het interieur, Olga Sánchez Cordero, presenteert een voorstel om de fabriek te reguleren voor persoonlijke, wetenschappelijke en commerciële doeleinden.

Na het besluit van de Eerste Kamer, wordt de zaak met aanzienlijke steun aan het Hooggerechtshof voortgezet, waar het de algemene verklaring goedkeurt om jurisprudentie in te stellen tegen vijf secties van gezondheidswetgeving die persoonlijk gebruik of consumptie verbieden, evenals aanplant, teelt, oogst, voorbereiding, bezit en transport van de plant. Wetgevers hebben een periode van 90 kalenderdagen om deze vijf artikelen te wijzigen of te herroepen.

"Het initiatief heeft als doel om voor eens en voor altijd de oorlog te beëindigen die ons blijft doden," zei Sánchez Cordero

Zodra de beslissing is gepubliceerd in het officiële tijdschrift Semanario Judicial, alle federale rechters in het land moeten bescherming bieden aan mensen die legaal willen consumeren.

DE EERSTE Bestuur bestaat uit het fundamentele recht op ontplooiing van de persoonlijkheid GRATIS maakt het mogelijk om dat te zeggen dat volwassenen HEBBEN BESLOTEN zonder inmenging WELK TYPE recreatievrije tijd of zij wensen uit te oefenen, en alle noodzakelijke maatregelen te treffen of activiteiten POWER CONCREEER DEZE KEUZE ", onderstreept de stelling.

Dit opent de deur voor iedereen die zijn eigen procedure wil starten voor de COFEPRISen zoek dan de bescherming van een rechter. Er zij aan herinnerd dat jurisprudentie geen andere autoriteit dan de rechterlijke macht bindt, zodat noch de politie noch COFEPRIS noch het ministerie van volksgezondheid verplicht zijn dit recht te erkennen totdat de wet is uitgevaardigd. Met andere woorden, u loopt tot nader order altijd het risico.

Mexicaanse bedrijven bereiden zich voor op het worden van CBD-reuzen

Het land is gepositioneerd als de op één na grootste markt in de regio, na Brazilië, en deze nieuw opgerichte bedrijven staan ​​klaar om van deze activiteit gebruik te maken.

In deze context zijn bedrijven geïnteresseerd geraakt in de CBD-markt: het product dat afkomstig is van de plant en geen psychotrope stoffen bevat.

17 miljoenen potentiële patiënten in Latijns-Amerika

In 60-landen die op het punt staan ​​marihuana te legaliseren, is meer dan 90% van de gevallen gericht op de ontwikkeling van CBD-bevattende producten om industriële en medische redenen. De belangrijkste regio in deze ontwikkeling is Azië, en in Latijns-Amerika leidt Brazilië het verbruik. Dan is er Mexico, Colombia, Chili en Argentinië, legt Giadha Aguirre uit, Uitvoerend directeur van New Frontier Data.

Deze betalenZe hebben een marktpotentieel van 10 miljard, wat de mogelijkheid opent om macht te creëren in CBD-productie naast Azië, Canada, Europa en de Verenigde Staten.

China is de grootste producent van hennep, met 95% van de industrie. Dit is de reden waarom, volgens Aguirre, de landen van Latijns-Amerika hun krachten zouden moeten bundelen. "De groei van de regio zal afhangen van vele factoren, zoals de lagere kosten van cultuur, zoals in Thailand en Indonesië, of van innovatie, zoals die van de Verenigde Staten en Canada, de meest concurrerende markt. volwassen.

Het probleem met Europa, dat op de tweede plaats komt voor consumptie, is dat het niet kan groeien of produceren. Daarom concurreren Latijns-Amerika, Azië en Canada om wie zal meer exporteren.

Tags: LoiMexicorecreatief