dichtbij
legalisatie

Cyprus keurt de oprichting van een medische tak goed

Het is nu legitiem om medicinale cannabis op Cyprus te verbouwen

Het Cypriotische parlement stemde in met de oprichting van een cannabisindustrie voor medische doeleinden, inclusief import en export. Alleen 3-bedrijven kunnen echter deelnemen aan de viering. De aanbesteding moet aan het einde van 2019 worden gehouden en de activiteit zal alleen in 2020 worden uitgevoerd.

Gedeeltelijke legalisatie?

De Tweede Kamer stemde over het wettelijke kader voor de teelt en distributie van hennepzaden voor medische en onderzoeksdoeleinden, dat voorziet in de invoer van zaden na stemming voor wijzigingen in overheidswetgeving. Het wettelijke kader voorziet ook in administratieve boetes voor overtreders.

De rekening werd door de meerderheid van 30-supporters tegen 18 tegen en het doel goedgekeurd, volgens rapporten van Cypriotische media, is het creëren van een markt gerund door professionele bedrijven, vooral om te voorkomen dat cannabis op de zwarte markt wordt gevonden.

Volgens de nieuwe wet zullen alleen 3-bedrijven voor particuliere medische cannabis in het land worden gevestigd, althans voor de komende 15-jaren, om alleen de sterkste en meest succesvolle bedrijven in de sector aan te trekken.

Aan de andere kant is het eiland Cyprus in tweeën gedeeld, alleen het plot van de Grieken betreft.

Ministerie van Volksgezondheid stemt voor kankerrekening

Het gebruik van medicinale cannabis zal op voorschrift worden verleend aan mensen die lijden aan chronische pijn als gevolg van kanker, AIDS, reuma of glaucoom. Volgens officiële schattingen zou de jaarlijkse productie van medicinale cannabis 180 miljoen bedragen en de meerderheid van de voordelen zal de staat ten goede komen.

"We hopen dat het proces onmiddellijk van start gaat voor honderden patiënten die op zoek zijn naar een alternatieve, niet-chemische manier om hun gezondheidsproblemen te beheersen", Zei de Groene Partij van Cyprus in a communique de februari 15 2019.

"We waren erg blij met de stemming van de Tweede Kamer over het wetsontwerp over de regulering van de teelt en productie van farmaceutische cannabis. De implementatie van het wetsvoorstel regelt de toediening van farmaceutische cannabis aan onze patiënten in nood. Tegelijkertijd stimuleert het onderzoek en innovatie in het land, "zei hij.

Volgens deze aankondiging zal het ministerie van Volksgezondheid de bepalingen van de wet inzake licenties voor medicinale cannabisteelt uitvoeren, die Cyprus op de regionale en mondiale kaart van wetenschappelijk onderzoek moeten plaatsen, terwijl de farmaceutische industrie van het land wordt versterkt aantrekken van belangrijke buitenlandse industrieën. investeringen met nieuwe banen.

Tags: Landbouw / GrowChypreLoi