dichtbij
Lifestyle

Zweedse minister voor dreadlocks beschuldigd van culturele toe-eigening

Amanda Lind (MP) Minister van Cultuur en Democratie, met verantwoordelijkheid voor het sportministerie van Cultuur
Blog-Cannabis

Amanda Lind wordt bekritiseerd voor het dragen van een kapsel "dat niet Zweden vertegenwoordigt".

De nieuwe minister van Cultuur en Democratie in Zweden, Amanda Lind, 38, en hoofd van The Greens, een milieupartij sinds 2016, is bekritiseerd vanwege het dragen van dreadlocks, een kapsel in verband met de Rasta-gemeenschap. Hoewel ze haar lange haar op een cola stak voor het officiële beeld van de nieuwe regering, vloog de kritiek weg.

Rebecca Weidmo Uvell, rechtse politicus, schrijft op Twitter en beschermt daarna de tweets van haar account.

Rebecca Weidmo Uvell


Het feit dat Amanda Lind toegaf dat ze cannabis had gerookt, hielp niet: gebruik, cultuur, recreatie en medicijnen zijn illegaal in Zweden. Als predikant vertegenwoordigt ze niet zichzelf, maar voor Zweden. En ik denk niet dat we zo'n kapsel kunnen dragen.

Culturele toeëigening?

De controverse is gegroeid omdat Lind is beschuldigd van culturele toe-eigening in een krantenartikel. Aftonbladet. Nisrit Ghebil, een jonge kunstenaar, ondertekende de tekst door te zeggen dat een blanke vrouw, vooral in een machtspositie, "geen Afrikaans-Amerikaans kapsel zou moeten dragen", vooral wanneer zwarte jongeren nog steeds van Amerikaanse scholen worden verbannen voor dreadlocks dragen.

In een interview op P3-radio, geciteerd door Le MondeAmanda Lind rechtvaardigt zichzelf door te zeggen dat culturele toeëigening een belangrijk onderwerp van discussie is, maar dat ze al twintig jaar hetzelfde kapsel draagt ​​en niet van plan is haar haar te knippen. In de toekomst wil ze respect blijven tonen, zelfs voor degenen die denken dat het een vergissing is.

als gelezen Canada: Senaat keurt legalisatie van cannabis goed


5.0
01
Blog-Cannabis
Tags: PolitiqueVerbodRastaSuede