dichtbij
Medische kledij

Billy Caldwell: het gevecht van een moeder

Terug naar huis om eindelijk zijn legale dosis Britse cannabis te krijgen

De jonge Billy Caldwell, 13 jaar oud, is een tiener uit Castlederg (Engeland). Hij is net terug uit Canada nadat zijn artsen beloofden hem de cannabisolie te geven die hij nodig heeft om zijn epilepsie te stabiliseren.

Het is in 2016 dat Charlotte Caldweel zich naar Canada wendt om cannabisolie te krijgen voor haar zoon Billy, vervolgens 11. Ernstig epileptisch, het kan tot 100 aanvallen per dag compenseren. Drie maanden geleden gingen ze voor de zoveelste keer naar Canada om hun medicijnen te halen, wat geen enkele Britse arts zou willen voorschrijven. Pas afgelopen juni nam de douane de behandeling in beslag, wat Billy zes maanden lang zou sussen. Zijn moeder roept de Britse regering op en slaagde erin hem ervan te overtuigen de cannabisolie terug te geven aan zijn zoon, wiens leven aan een draad hing.

Charlotte-Caldwell en haar zoon Billy-Caldwell

Autorisatie van de Britse minister

Geblokkeerd door de douane, in enkele uren en zonder cannabisolie, verergert de gezondheidstoestand van Billy snel tot het moment dat hij hem naar het London Hospital moet vervoeren. Minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid komt tussenbeide om het zieke kind de medicijnen te geven die hij nodig heeft.

Het verhaal van de jonge Billy haalt snel de krantenkoppen in de Britse pers. Onder druk van de media verleende de minister van Binnenlandse Zaken hem een ​​recept voor 3 maanden om zichzelf te genezen.

Na de gebeurtenissen besloot de regering de wet op cannabisderivaten te herzien. Na enkele maanden van discussies, nam hij een historische beslissing: om het gebruik van legale therapeutische cannabis in het Verenigd Koninkrijk te maken.

"Mijn kleine jongen Billy zal nu een normaal leven kunnen leiden met zijn moeder door simpelweg een paar druppels per dag van een natuurlijk medicijn toe te dienen, lang afgekeurd maar vrij effectief," zei Charlotte, de moeder van Billy Caldwell.

Naast de duidelijke verbetering in de epilepsie van haar zoon, heeft Charlotte Caldwell zelfs een evolutie gezien in autisme: beter oogcontact en betere interactie met speelgoed of boeken.

"Het is een grote stap vooruit voor ons in het Verenigd Koninkrijk, niet alleen voor Billy. Artsen zullen hopelijk beginnen met het schrijven van recepten voor andere kinderen die dit medicijn dringend nodig hebben. "

Richard Branson brengt zijn steun
voor Billy's moeder

Toen Charlotte, Heathrow had de olie geconfisqueerd na een reis naar Canada. Haar frustratie bracht haar ertoe twitteren:

"Ik zou mijn illegaal levende zoon liever hebben dan legaal dood."

De baas van Virgin Sir Richard, reageerden : "Hartverscheurende woorden. Geen enkele ouder zou die keuze moeten maken.

"Als cannabis een kind redt, zou het legaal moeten zijn."

Een verhaal dat hoop herstelt

Tags: autismeKindEpilepsiebehandelingUK