dichtbij
legalisatie

Grasverkoop in Quebec: een blik op de SQDC

Blog-Cannabis

Om de gevolgen van recreatieve legalisatie in Canada aan de Fransen uit te leggen, is hier een close up van de Quebec Cannabis Society.

De nieuwe dealer Quebec ?

In afwachting van de legalisatie in Canada, die afgelopen oktober van kracht werd 17, heeft de Society of Alcohols in Quebec (SAQ) een dochteronderneming opgericht: de Quebec Society of Cannabis (SQDC), die tot doel heeft cannabis op het grondgebied te verkopen van Quebec.

Hoe werkt het?

Graswinkels in Quebec hebben moeite om alleen met hun eigen voorraad te doen. Bovendien, met de komst van 12
takken van de SQDC.

"Het verkopen van een product in een netwerk van winkels, alcohol of drugs, heeft overeenkomsten, vooral op het gebied van logistiek," zei Jean-François Bergeron, vice-president van informatie en marketing. technologie op de SAQ

De missie van het SQDC is om retailverkopen te verzekeren vanuit het perspectief van de bescherming van de gezondheid, om consumenten te integreren in de legale cannabismarkt en om ze daar te houden, zonder hun consumptie te promoten.

als gelezen
Evolutie van het medische programma in New York & Minnesota

De SQDC krijgt al snel 1 legale verkoop in Quebec

De SQDC heeft 35% van de verkopen van het land overgenomen. Inderdaad, in slechts enkele dagen na de opening van het eerste dispensarium in Quebec, hadden de winkels geen gras meer. Met spoed heeft het SQDC besloten om zijn dispensarium voorlopig slechts vier dagen per week te openen.

"We gokken op de zes grootste producenten, we hebben ze een plaats van keuze gemaakt. Wanneer ze moeten kiezen waar ze hun voorraden verkopen, beschouwen ze Quebec mogelijk als een belangrijke partner. "Zegt Jean-François Bergeron

Tot 30 000-pakketten worden thuis per week geleverd door de toekomstige SQDC

Het is een groeiende markt die groeit met ongeveer 5% per maand, met niet minder dan 300 000 Canadese consumenten, wat onvermijdelijk leveringsproblemen veroorzaakt. Het SQDC heeft onlangs echter een nieuwe oproep tot het indienen van voorstellen gelanceerd om nieuwe leveranciers te vinden.

"Aanbod blijft een uitdaging", "We kunnen slechts zeven dagen per week openen als onze reserves dit toelaten. Voorlopig is het onmogelijk ", geeft Fabrice Giguère, woordvoerder van de SQDC, toe.

De grootste producenten van Canada verhogen hun productie en zendingen naar Quebec aanzienlijk. Tussen oktober en december vorig jaar steeg de groei van de kroonluchter met 66% van de hoeveelheid cannabis die naar Quebec werd verzonden.

als gelezen
De cannabispil

Een markt die een groene horizon lijkt te hebben ...

Tags: CanadaapotheekGebruikenhet voorkomen