dichtbij
Medische kledij

Cannabis zou de spermakwaliteit bij een hoger aantal zaadcellen verbeteren

Blog-Cannabis

Een geschiedenis van drinken is onverwacht gekoppeld aan een grotere vruchtbaarheid bij mannen.

Het resultaat was een grote verrassing voor wetenschappers die het aantal zaadcellen van meer dan 600-mannen van paren die een vruchtbaarheidskliniek bezochten, hebben gemeten.

Ze verwachtten dat cannabis een schadelijk effect zou hebben op het aantal en de vruchtbaarheid van het sperma. In plaats daarvan bleken deelnemers die toegaven cannabis te hebben gebruikt meer sperma te hebben dan niet-gebruikers.

Een verrassende studie van Harvard!

De auteurs van het onderzoek en andere deskundigen aarzelden niet om erop te wijzen dat het roken van cannabis niet noodzakelijkerwijs de kansen op een vader vergroot, maar dat betekent niet noodzakelijk dat het cannabisgebruik toeneemt. de risico's van vaderschap.

Er is misschien een niet-causale verklaring voor deze associatie, zoals het effect van het mannelijk hormoon testosteron op het aantal zaadcellen en risicogedrag zoals cannabisgebruik.

Dr. Jorge Chavarro, hoofdonderzoeker bij de Harvard TH Chan School "Deze onverwachte resultaten laten zien hoe weinig we weten over de effecten van marihuana op de reproductieve gezondheid en, in feite, op de effecten van marihuana in het algemeen.

"Onze resultaten moeten voorzichtig worden geïnterpreteerd en ze benadrukken de noodzaak om de gezondheidseffecten van cannabisgebruik te bestuderen."
Voorgaand onderzoek experimenten met dieren of mannen met een geschiedenis van drugsmisbruik hebben gesuggereerd dat cannabis de reproductieve gezondheid van mannen schaadt.

als gelezen Effectieve behandeling tegen antibioticaresistente superbacteriën

Voor de nieuwe studie namen de onderzoekers 1 143-zaadmonsters af van 662-mannen tussen 2000 en 2017.

Gemiddeld waren mannen 36 jaar oud, de meeste waren wit en hadden een universitaire opleiding. Alle behoorden tot paren die hulp zoeken voor conceptie in een fertiliteitskliniek.

Deelnemers werd gevraagd om vragenlijsten in te vullen waarin hun geschiedenis van cannabisgebruik werd beschreven.

Meer dan de helft (55%) van de mannen meldde ooit cannabis te hebben gerookt. Hiervan meldde 44% dat ze in het verleden drugs hadden gebruikt en dat 11% tot de huidige consumenten behoorde.

Invloed van cannabis op het gezichtsvermogen

Analyse van spermastalen wees uit dat mannen die marihuana hadden gerookt, gemiddelde spermaconcentraties hadden van 62,7 miljoen sperma per milliliter (miljoen / ml). Degenen die nog nooit een joint hadden gerookt, hadden een gemiddelde van 45,4 miljoen
spermatozoa / ml.

Alleen 5% van de cannabisgebruikers had een spermatelling van minder dan 15 miljoen sperma / ml, de drempelwaarde van de Wereldgezondheidsorganisatie voor "normale" niveaus, tegenover 12% mannen die nog nooit cannabis hadden gerookt .

Echter, verhoogd cannabisgebruik was gekoppeld aan hogere niveaus van testosteron, een mannelijk hormoon, onder rokers.

In het tijdschrift Human Reproduction, de wetenschappers zeiden dat het mogelijk is dat een lage blootstelling aan cannabis op de een of andere manier gunstig zou kunnen zijn voor de productie van sperma.

als gelezen Hypothese over de geografische oorsprong van de plant Cannabis sativa L

Het is bekend dat het endocannabinoïde chemische boodschappersysteem in de hersenen, waarop het medicijn gericht is, speelt een regulerende rol van vruchtbaarheid.

Aan de andere kant kan de associatie niets te maken hebben met de effecten van cannabis.

Dr. Feiby Nassan, een ander lid van het Harvard-team, zei: "Een even plausibele interpretatie is dat onze bevindingen mogelijk een weerspiegeling zijn van het feit dat mannen met hogere testosteronniveaus eerder geneigd zijn zich anders te gedragen. in gevaar, inclusief rookgras. "

Allan Pacey, hoogleraar andraloog aan de Universiteit van Sheffield, heeft deze zienswijze overgenomen.

"Zoals de auteurs aangeven, mannen wiens sperma concentratie is hoger hebben waarschijnlijk meer testosteron in hun lichaam en hebben daarom meer kans om cannabis te roken omdat ze gewoon bereid zijn meer risico te nemen. Tot slot ben ik er niet van overtuigd dat dit document ons in dit debat vooruithelpt. "Bovendien ondersteunt het niet de schijnbare voordelen van vruchtbaarheidsconsumptie.

tot slot

Twee verschillende interpretaties: de eerste is dat een laag niveau van cannabisgebruik gunstig zou kunnen zijn voor de spermaproductie vanwege het effect op het endocannabinoïdesysteem, waarvan bekend is dat het een rol speelt in de vruchtbaarheid, maar deze voordelen gaan verloren wanneer Cannabisgebruik stijgt "

4.9
12
Blog-Cannabis
Tags: MarihuanaZoeken