dichtbij
legalisatie

Wereldgezondheidsorganisatie beveelt herindeling van hennep aan onder internationale verdragen

WHO verandert van positie in medicinale cannabis na 60.

WHO vraagt ​​dat cannabis in plantvorm en de hars ervan worden verwijderd uit bijlage IV: de meest beperkende categorie van een 1961-geneesmiddelconventie, ondertekend door landen over de hele wereld.

Genève, Zwitserland, januari 31 2019: de status van cannabis in het internationale recht is bijgewerkt.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), het enige bureau dat daartoe opdracht heeft gegeven, heeft formeel alle beschikbare gegevens geëvalueerd en doet wetenschappelijke aanbevelingen over de therapeutische waarde en schade van Cannabis sativa L.

De zeer positief resultaat duidelijk erkend medisch gebruik van cannabis en cannabinoïden, reïntegreert in de farmacopee, de balans van de schade en de positie van de facto 1954 WHO dat "er inspanningen voor de afschaffing van moet worden ingetrokken cannabis van enige legitieme medische praktijk ".

De organisatie wil ook de THC en zijn isomeren volledig verwijderd van een afzonderlijk 1971-drugsverdrag en toegevoegd aan 1961-verdragstabel I. shows het officiële document.

Tot nu toe werden ze aangeduid als 2 vermeld in de bijlagen I en IV: de IV is gereserveerd voor stoffen die als bijzonder schadelijk worden beschouwd en waarvan de medische voordelen beperkt zijn. Dit is anders dan het Amerikaanse federale systeem, waar in Schedule I de gevaarlijkste en meest gereguleerde geneesmiddelen, zoals heroïne of LSD, zijn ingedeeld.

WHO is ook bezig om te verduidelijken dat de cannabidiol en CBD-preparaten niet meer dan 0,2% THC bevat "helemaal niet onder internationale controle". Eerder was het CBD niet opgenomen in internationale conventies, maar de nieuwe aanbeveling is om dit nog duidelijker te maken.

Deze maatregel is een belangrijke doorbraak in het internationale beleid ten aanzien van cannabis en een duidelijke overwinning bewijs van het beleid. Het beleid zal wereldwijd zijn en hervormingen zijn geïnspireerd op nationaal niveau. Veel landen vertrouwen op de lijsten Verdrag: de veranderingen zal ze rechtstreeks van invloed. Landen met hun eigen kalenders zullen ontspannen zijn in hun hervormingen. Ook andere internationale organisaties, zoals de INCB (International Narcotics Control Board) nu nog een leidraad om te landen en het toezicht op de toegang tot en de beschikbaarheid van cannabis en cannabinoïden in onze global health-systemen. Hun volgende verslag, dat in februari, zullen hun nieuwe positie te schetsen.

53-landen moeten nu deze WHO-aanbevelingen goedkeuren, waardoor de bijlagen bij de conventie worden gewijzigd als de stemming met eenvoudige meerderheid positief is. Oorspronkelijk gepland voor maart 2019, is het goed mogelijk dat de vertraging van twee maanden in de publicatie van de resultaten de stemming naar maart 2020 heeft uitgesteld.

De WHO heeft grote vastberadenheid getoond bij het formuleren van deze krachtige aanbevelingen: ze moeten nu worden begrepen, gerespecteerd en toegepast.

Tags: drugLoiWHO