dichtbij
Cultuur en groei

Wat te doen bij overbevloeiing?

Blog-Cannabis

Overmatige bewatering van hennepplanten

Water is van levensbelang voor alle levende wezens, inclusief hennep. Zonder een constante toevoer van water van goede kwaliteit, kan een cultuur nooit echt gedijen en zijn volledige potentieel bereiken. Te veel van het goede kan slecht zijn! Dit geldt echter zeker voor het watervolume dat aan de planten wordt geleverd. Overmatig water geven is een van de grootste fouten van nieuwe boeren en te veel water kan net zo schadelijk zijn voor een gewas als te weinig.

Vooral in de vroege stadia van groei waardeert een zaailingplant goede hoeveelheden water en deze behoefte blijft gedurende zijn hele leven bestaan, hoewel de vraag varieert tijdens de verschillende stadia van de levenscyclus. De grond moet vochtig zijn maar nooit verzadigd en overstroomd, met plassen stilstaand water. Als overmatig water geven aanhoudt, zullen de planten onvolgroeid zijn, niet groeien en nooit een bevredigende opbrengst geven.

Goede bewatering van essentiële elementen

Het implementeren van een goed waterprogramma vereist een aantal belangrijke overwegingen naast de frequentie en hoeveelheid water die op regelmatige basis aan de planten wordt geleverd. Laten we eens kijken naar enkele van de essentiële overwegingen van de cannabis tuinbouw die essentieel zijn voor succes.

Waterkwaliteit

Goede waterkwaliteit moet een van de eerste overwegingen zijn van elke goede cannabiskweker. Aangezien de meeste boeren hard leidingwater gebruiken, moet het water op pH worden geanalyseerd en kan het worden behandeld of een geschikt filtersysteem om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor een optimaal gewas. Koop een pH-meter en pas zo nodig de pH van uw water aan.

Geschikte containers

Om goed te groeien, zijn containers van geschikte grootte met uitstekende drainage vereist. Afhankelijk van de grootte van uw planten, moeten de potten groot genoeg zijn om plaats te bieden aan het wortelsysteem. Air Pots® en slimme potten zijn een geweldige manier om de grond te beluchten en drainage te bieden. Zorg er voor stevige potten voor dat er verschillende afvoergaten in de bodem zijn voor volledige drainage.

Uitstekende grond

Gebruik altijd aarde bevordert de wortelontwikkeling en gemakkelijke drainage. Bodemmengsels met perliet en kleine hoeveelheden zand, compost en andere materialen zullen beide helpen. Coconut kokos is een goed alternatief voor het land en werkt goed voor cannabisplanten. Vermijd dichte gronden en alles wat klei bevat, omdat dit drainage zal voorkomen.

Voldoende ventilatie van de bodem

De grond moet los en niet dicht zijn, zodat de wortels gemakkelijk kunnen groeien en zich kunnen verspreiden om essentiële voedingsstoffen te absorberen. Beperkte wortels of te kleine en strakke potten zijn zeer onwenselijk voor een goede wortelontwikkeling en gezonde planten. Om beluchting te bevorderen, kunt u verschillende gaten in de grond boren met eetstokjes om een ​​voldoende diepte te verkrijgen.

als gelezen Het genoom van cannabis

Gezond voedingsplan

Omdat de overgrote meerderheid van grondadditieven en plantenvoedingsstoffen worden gemengd met water, wilt u een voedingsprogramma creëren dat wisselt tussen voedingsstoffen / water en vers, helder water. Afwisselend met voedingsstoffen verrijkt water met onbehandeld helder water zal uw planten van een gezond voedingsplan voorzien zonder het te overdrijven.

Tekenen die overtollig water onthullen

Als uw planten te veel water ontvangen, zullen zij u duidelijke aanwijzingen laten zien om dit feit te bevestigen. Overweeg deze waarschuwingen die uw planten u geven. Als u tijdig actie onderneemt, zult u waarschijnlijk in staat zijn om uw landbouwmethoden te verbeteren en uw cultuur weer op het goede spoor te zetten. Als je niet het juiste doet, zal je gewas niet groeien en uiteindelijk vergaan of in het beste geval resulteren in een onbevredigende oogst.

Vallende bladeren

Een gezonde en onbezorgde cannabisplant heeft geen hangende bladeren. Vallende bladeren kunnen een teken zijn dat planten te veel of te weinig water hebben gekregen. De bladeren van de overbelaste planten krullen en zakken in elkaar, terwijl de planten onder het water gewoon verdwijnen. Planten die te weinig water hebben gekregen, hebben zowel droge grond op het oppervlak als 2 of 3 in inches onder het oppervlak. Als de planten niet te lang water hebben gekregen, herstellen ze binnen twee uur na ontvangst van het water. De aandoening van te veel water is een meer sinistere aandoening.

Gele bladeren

Naast het vallen ontwikkelen overbevloeide planten gele bladeren, wat een klassiek teken is van een ongezonde of overbevloeide plant. Als het probleem van overmatig water geven of drainage niet snel wordt gecorrigeerd, zullen de planten niet kunnen groeien. De gele bladeren verschijnen meestal na het vallen. De gele kleur is een teken dat planten niet genoeg zuurstof uit het wortelsysteem halen. De planten verdrinken letterlijk en de wortels moeten voldoende drogen om goed te kunnen werken.

de oplossing

De oplossing voor overmatig water geven is eenvoudig en duidelijk: stop met zoveel water! Het betekent minder water geven of minder water geven bij water geven, of beide.

Laat de grond van de plant drogen en, in extreme gevallen waar adequate drainage ook een probleem kan zijn, transplanteer het in een geschikte nieuwe pot met koele, vochtige, niet-natte grond. Als u de neiging heeft om te veel water te geven, dan zijn slimme potten (stof) een geweldig alternatief voor conventionele potten en vrijwel de mogelijkheid van overbevloeiing te elimineren - hoewel u vaker moet sproeien omdat de bodem van slimme potten sneller droogt. Laat het wortelsysteem een ​​paar dagen in de pot drogen voordat je het water geeft. Volg de planten zorgvuldig en zorg voor de juiste hoeveelheid water zodra de planten normaal en gezond beginnen te groeien en een groene, stevige bladstructuur hebben.

Juiste procedure voor het bewateren van cannabis

Soms hebben jonge scheuten en zaailingen meer water nodig dan normaal. Omdat ze beginnen te groeien met een enkele wortel die al snel begint te vertakken, is het noodzakelijk dat de vroege en delicate wortel niet uitdroogt. Jonge zaailingen zijn kwetsbaar voor te droge omstandigheden, dus zorg ervoor dat de grond erg vochtig is, maar nooit te nat.

als gelezen De delicate kunst van cultuur tot alternatieve geneeskunde

Zodra de zaailingen groter zijn dan de jonge zaailingen en enkele centimeters hoog, moet er om de dag water worden gegeven of wanneer de potten droog lijken. Aangezien de vochtigheid van plaats tot plaats varieert, drogen planten in sommige gebieden sneller uit.

Geef je planten water als het grondoppervlak droog lijkt. Controleer de droogte van het oppervlak met de wijsvinger. Het moet een beetje nat zijn ongeveer een centimeter onder het oppervlak. Voeg water toe totdat het uit de afvoeropeningen komt en verzamel het op de vloer of in de lekbak, als u ze gebruikt. Niet meer dan 25% van het water dat u toevoert, moet stromen. Als er te veel water uitkomt of de grond langer dan twee of drie dagen nat blijft, geef dan minder water.

Een andere manier om de droogte van de grond te controleren - maar het kan moeilijk zijn om te doen zodra de planten groot worden en grote bloemen ontwikkelen - is om de potten op te tillen om hun gewicht te controleren. Als de planten water nodig hebben, zijn de potten veel lichter dan na het besproeien. Deze methode is een snelle en eenvoudige manier om te bepalen of water geven noodzakelijk is.

Overmatig water geven is een van de meest voorkomende fouten die cannabiskwekers maken, vooral beginners. Gelukkig is overmatig watergeven ook een van de eenvoudigste problemen om op te lossen, zolang de planten niet ernstig zijn beschadigd. Wanneer ze worden bewaterd met de juiste hoeveelheid water, zullen de planten ontwaken, levendige groene kleuren vertonen en sneller groeien. Als je eenmaal gewend bent aan de juiste planning en het waterregime, is de kans groot dat je nooit teveel water zult hebben.

5.0
05
Blog-Cannabis
Tags: Landbouw / GrowPlantage